In samenwerking met Maritieme Academie Harlingen 15:39 Maritiem

Start nieuwbouw huisvesting Maritieme Academie

Start nieuwbouw huisvesting Maritieme Academie Op de voormalige parkeerplaats van de Maritieme Academie in Harlingen wordt een nieuwe huisvesting gebouwd. “Halverwege schooljaar 2023-2024 hebben de eerste leerlingen en studenten een hagelnieuwe, moderne verblijfplaats om te wonen, leren en

Wonen en leren

Bij de Maritieme Academie Harlingen wordt al meer dan 200 jaar maritiem onderwijs gegeven. Een huisvesting, waarbij jongeren intern kunnen wonen, hoort daarbij. Op de huisvesting leer je hoe je met elkaar op een klein oppervlak professioneel moet kunnen samenwerken, iets wat in het varend beroep essentieel is. Dat begint al op het vmbo waar de leerlingen leren zelfstandig te worden, mee te helpen in de keuken en ervoor te zorgen dat hun eigen woonplek en sanitair op orde is. Van de in totaal 150 vmbo-leerlingen en 350 mbo-studenten verblijven er wekelijks 110 op de huisvesting. Daarnaast zijn er ca. 45 leerlingen en studenten per week die in het kader van hun werken en lerenopleiding op de huisvesting verblijven.

Frisse start met nieuwbouw

Met de bouw van een nieuwe huisvesting gaat een grote wens in vervulling voor de Maritieme Academie. Het pand is modern, functioneel ingericht en duurzaam; het wordt volledig elektrisch verwarmd dankzij 1000 zonnepanelen op het dak. Op de benedenverdieping komt een centrale hal met restaurant, afhaalkiosk en groot terras aan het water. Daarboven komen vier verdiepingen met slaapkamers en recreatieruimtes met eigen keuken. “We krijgen meer eenpersoonskamers met eigen sanitair, dit zie je nu veel meer op schepen en past beter bij de moderne tijd. Leerlingen en studenten mogen meedenken over de inrichting ervan. Daar komen hele leuke ideeën uit, die we zoveel mogelijk proberen te realiseren.” Ook Nova College Scheepvaart is verheugd over de komst van de nieuwbouw. Nick Minnema, opleidingsmanager Binnenvaart: ‘’Door de komst van de nieuwbouw is wonen en leren in Harlingen voor zowel binnenvaart- als zeevaart-studenten zeer aantrekkelijk op landelijke schaal, waardoor we een sterkere propositie krijgen in de maritieme opleidingswereld.’’

Open dag 4 februari 2023

Wie nieuwsgierig is naar de nieuwbouw en naar de maritieme opleidingen kan op zaterdag 4 februari 2023 een kijkje komen nemen in de school aan de Almenumerweg in Harlingen. De opleidingen van de Maritieme Academie Harlingen en Nova College Scheepvaart organiseren dan een open dag voor leerlingen, studenten, instromers en hun ouders/ verzorgers. De ontwerpschetsen, bouwtekeningen en een video van de indeling van de nieuwbouw zijn dan te bekijken, je kunt in het schoolgebouw rondlopen en in gesprek gaan met docenten, leerlingen en studenten.

Doorlopende leerlijn vmbo-mbovolwasseneneducatie

De Maritieme Academie Harlingen is een onderwijsinstelling waar vmbo-leerlingen, mbostudenten en volwassenen werken en leren aan hun maritieme toekomst. Zij volgen er een opleiding of cursus in de binnenvaart, zeevaart of scheeps-en jachtbouw.

https://www.maritiemeacademieharlingen.nl/

(Visited 99 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
LinkedIn
Sluiten