In samenwerking met Well Services Group 10:19 Business to Business, Werk

Wie zijn Well Services Group?

Well Services Group in Emmen is onlangs onderdeel geworden van het Britse Excellence Logging (EXLOG). Deze ontwikkeling biedt ruimte voor groei en kansen voor het personeel. De specialist in zogenaamde Well Intervention-services (Coil Tubing, Slickline/ E-line en Well Testing) richt zich daarom op uitbreiding in de nabije toekomst en komt graag in contact met doorzetters, bij voorkeur met een technische achtergrond.

„Omdat we in een nichemarkt opereren, is intern opleiden noodzakelijk en daarom vinden we affiniteit met techniek belangrijker dan diploma’s”, zegt Managing Director Martijn Heemskerk. „We komen graag in contact met mensen die nieuwsgierig zijn naar Well Services Group, zoals we sinds de overname heten, en zin hebben in een uitdaging. We hebben altijd intern nieuwe collega’s opgeleid, maar EXLOG biedt ons veel meer mogelijkheden op dat gebied. De nieuwe collega’s zijn hard nodig, want er is veel vraag naar onze diensten.”


De Well Intervention-diensten omvatten alle diensten die nodig zijn om ervoor te zorgen dat de klanten van Well Services Group olie, gas en in de toekomst vooral geothermische energie kunnen blijven produceren. Het bedrijf uit Emmen zorgt ervoor dat putten die hiervoor al zijn geboord in uitstekende conditie blijven. Ze helpen de bedrijven ook bij het schoonmaken en sluiten van de putten zodra ze klaar zijn met produceren. „Dankzij onze technische capaciteiten kunnen we de prestaties van de putten optimaliseren voor klanten als Shell, Total en ExxonMobil. We zijn een echte probleemoplosser door 24 uur per dag, zeven dagen per week beschikbaar te zijn voor onze klanten in West-Europa.”

Klanten van Well Services Group houden zich steeds meer bezig met energietransitie en richten zich daarbij vooral op geothermie, oftewel aardwarmte. Hiervoor zijn ook optimaal functionerende putten nodig en het bedrijf uit Emmen blijft daarom een belangrijke partner voor deze bedrijven. Aardwarmte wordt gewonnen uit heet water in de aardlagen. Een aardwarmtecentrale pompt dit water op en distribueert dit via een warmtenet naar omliggende woningen, gebouwen en industrie. Aardwarmte is een hernieuwbare warmtebron omdat de warmte onder de grond zichzelf op natuurlijke wijze aanvult. Daarnaast is het een warmtebron waarbij nauwelijks CO2 vrijkomt en daarom draagt aardwarmte bij aan de verduurzaming van de Nederlandse energiehuishouding. Het is een duurzaam lokaal en betrouwbaar alternatief voor aardgas en biedt onder andere een goede oplossing voor duurzame glastuinbouw. De Rijksoverheid stimuleert aardwarmte als duurzame energiebron en biedt daarom subsidies voor geothermieprojecten

Om aan de vraag naar Well Intervention in het algemeen en de omschakeling naar aardwarmte in het bijzonder te voldoen, heeft Well Services Group in Emmen ruimte voor zeker vijftig tot zestig nieuwe collega’s. Heemskerk: “We zoeken schoolverlaters, MBO’ers en HBO’ers die van aanpakken weten en van avontuur houden. We leiden mensen intern op tot operators tot en met supervisors die bij onze klanten aan de slag gaan. Het is geen standaardbaan, want je werkt 12 uur per dag, meestal twee weken achter elkaar. Daarna heb je twee weken vrij. Deze onregelmatigheid wordt natuurlijk gecompenseerd met een goed salaris, in de vorm van een bonus. Hoe langer je ter plaatse bent, hoe meer je verdient. De banen zijn trouwens verspreid over de verschillende disciplines die we beheersen, dus er zijn veel mogelijkheden. Voor elke klus beoordelen we wie de klus het beste kan klaren. Door ons aan te sluiten bij EXLOG vergroten we ook onze geografische voetafdruk, dus ons werkgebied zal de komende jaren groeien.”


Hoewel Well Services Group nu onderdeel is van een groot Brits bedrijf, zegt Heemskerk dat de culturele fit tussen de bedrijven en de werksfeer binnen de vestiging in Emmen intact blijft. “We houden allemaal van korte lijnen en zijn een sociaal bedrijf. Medewerkers worden gezien en we houden altijd rekening met privéomstandigheden, zoals een zieke partner of andere situaties die van invloed kunnen zijn op het werk. Het lokale team bestaat nu uit ongeveer 100 mensen, voornamelijk uit de regio. We hopen in het Noorden weer nieuwe collega’s te vinden. Een korte reistijd biedt in alle opzichten voordelen, maar we dragen ook graag bij aan kennisbehoud in de regio. We bieden interessante functies en carrièremogelijkheden voor iedereen die geïnteresseerd is in techniek, flexibel en leergierig is. Men kan altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. In een eerste gesprek kijken we graag of er een klik is.


wellservices-group.com

(Visited 1.779 times, 4 visits today)
Facebook
Twitter
LinkedIn
Sluiten