In samenwerking met Samen Bouwzaken BV 14:47 Bouw

Samen Bouwzaken BV: niet te klein en niet te groot

Samen Bouwzaken BV bestaat uit drie separate bedrijven, die zelfstandig werken, maar waar nodig samenwerken, waarbij de medewerkers ook kunnen switchen. „We zijn niet te klein om grote dingen te maken en niet te groot om kleine opdrachten uit te voeren. Waar mogelijk versterken we elkaar”, legt directeur Jan Dobben uit. Nuchter, pragmatisch, meedenken met de klant en het vooral anders willen doen dan anderen; dat is wat de bedrijven bijzonder maakt.

Samen Bouwzaken BV bestaat uit Samen Bouwzaken Leek BV, Rijkens Staal- en Systeembouw Leek BV en Bouwbedrijf Fledderman BV. Samen Bouwzaken Leek BV is een aannemer gevestigd aan de Zernikelaan in Leek. Zij doen vooral seriematige woningbouw en is ook werkzaam in het aardbevingsdossier. Tevens doen zij projectontwikkeling. Rijkens Staal- en Systeembouw BV is eveneens gevestigd aan de Zernikelaan in Leek.

Zij houden zich al sinds 1957 bezig met staalbouw, systeembouw, dakbeplating en gevelbeplating, door middel van het realiseren van bedrijfsgebouwen. Bouwbedrijf Fledderman BV is gevestigd aan de Hoofdweg in Siddeburen. Bouwbedrijf Fledderman BV is een aannemer die zich vooral richt op de particuliere markt, gemeenten, scholenbouw, woningcorporaties en is ook werkzaam in het aardbevingsgebied. „Bouwbedrijf Fledderman BV is de volgende kraal in de ketting die we nog niet hadden”, legt Dobben uit. „Wat er nu nog mist is een houtskeletbouwer of een samenwerking met een houtskeletbouwer, die in combinatie met staal mooie projecten kan realiseren.”


In de voorfase meedenken
„We denken anders, zijn creatieve jongens”, zegt Stuart Hummel, bedrijfsleider van Samen Bouwzaken Leek BV. „Dat betekent onder andere dat we graag in de voorfase van een traject meedenken en onze kennis willen inbrengen. Dat proberen we bij elk traject, want het is onze overtuiging dat het daardoor minder geld kost.” Dat die aanpak werkt blijkt bijvoorbeeld uit het feit dat verschillende ideeën die Samen Bouwzaken Leek BV in het aardbevingsgebied inbracht, inmiddels als beste oplossing door andere partijen zijn overgenomen. „Daarmee onderscheiden we ons”, aldus Stuart.


Eén aanspreekpunt
Het belang van inbreng in het voortraject wordt bij Bouwbedrijf Fledderman als vanzelfsprekend gezien. Bedrijfsleider Martijn Woltman: „We werken met één aanspreekpunt richting de klant en nemen voorafgaand alles goed door, waardoor de klant precies weet wat hij krijgt. Daarnaast hebben we niet alleen het streven om een project binnen de afgesproken tijd te realiseren maar we zorgen er ook voor. Een goede communicatie is daarbij essentieel.”


Sluitende afspraken
Bij Rijkens Staal- en Systeembouw BV hebben ze het hele proces in eigen hand. Directeur Jan Notebomer:„ We doen het tekenwerk, produceren zelf, hebben eigen montageploegen en een eigen constructieafdeling. Daarmee kunnen we tijdverlies voorkomen en maken we sluitende afspraken met opdrachtgevers.”
„Met drie separate bedrijven ben je levensvatbaar”, gaat Jan Dobben verder.

„Ze moeten alle drie hun broek ophouden, maar waar mogelijk kunnen ze elkaar versterken en de eerste resultaten hebben we daarvan al gezien. We hebben bouwbedrijf Fledderman BV niet voor niets gekocht. Hiermee kunnen we nu alle klanten goed bedienen. Bovendien past hun nuchtere aanpak goed bij de manier waarop wij willen werken. Het ontbreekt nog wel eens aan boerenverstand in de bouw. Dat brengen wij mee. We hebben veel kennis van zaken, waardoor we bij zowel grote als kleine opdrachten van toegevoegde waarde zijn.”


Haarlemmer Olie
De Haarlemmer Olie binnen Samen Bouwzaken Leek BV is Paulien van der Stap. Zij regelt dat alle werkzaamheden bij de drie bedrijven goed op elkaar worden afgestemd. Ze zorgt ervoor dat de woningen in verkoop komen, doet de kopersbegeleiding voor seriematige woningbouw en beheert de websites van Samen Bouwzaken Leek BV en bouwbedrijf Fledderman BV.
Stuart:„ Wij zijn vaak heel technisch wanneer we over de bouw van een woning praten. Paulien zet dat om in heldere taal, zodat de koper snapt wat er gebeurt. Dat wordt als erg plezierig ervaren.”


Vertrouwen
Volgens Jan Dobben is de groei bij Samen Bouwzaken BV er nog lang niet uit. „We zijn nu met ruim 70 medewerkers en ik weet zeker dat het hier niet bij blijft. Alleen weten we niet wanneer en wat er op ons pad komt, we komen pas in actie zodra het toegevoegde waarde heeft. We zijn een plat bedrijf, waarbij het onderlinge vertrouwen de basis vormt. Alleen op die manier willen we werken, ook met onze onderaannemers en leveranciers. Dat kwaliteit daarbij voorop staat, spreekt voor zich.”


www.samenbouwzaken.nl
www.rijkensleek.nl
www.fledderman.nl

(Visited 181 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
LinkedIn
Sluiten