Holiday Ice in Sint Nicolaasga breidt verder uit en zoekt meer mensen. Een prachtkans om in te stappen bij een bedrijf waar jij je kunt ontwikkelen. Een opleidingsbedrijf en springplank voor enthousiaste mensen, die houden van werken in een goede sfeer en een lekkere dynamiek.
Ieder jaar groeit Holiday Ice en komen mensen de ijsfabriek versterken. Dit jaar staat in het teken van verdere uitbreiding. Met de komst van drie nieuwe productielijnen zijn nieuwe mensen nodig, met name voor productie en logistiek. „Wie je bent of waar je nu ook werkt, hier kun je jezelf ontwikkelen. Het is een springplank”, zo beleeft Mixbereider Dirk zijn Holiday Ice. Samen met studiemaatje en Operator Sytze, zijn ze als BBL’ers in opleiding voor Voedingsoperator. Dirk vanuit zijn achtergrond in de horeca, Sytze als oud-ICT’er. De een wil binnen Holiday Ice verder in ‘voeding’, de ander is gefascineerd door de technische mogelijkheden die het bedrijf hem biedt. Samen hebben ze het naar hun zin binnen Holiday Ice. Ze werken met enthousiaste collega’s, krijgen en nemen alle kans om zichzelf te ontwikkelen en ervaren dat er een goede balans is tussen werk en privé. „Dat merken we ook aan de vakopleiding die we volgen. Het gaat niet ten koste van onze eigen tijd, want we krijgen hier alle tijd en ruimte voor. We worden intern begeleid vanuit de praktijk en extern door onze docent van Aeres (opleidingscentrum) die hier komen.”
‘Nooit verwacht nog een erkend vakdiploma te halen’
Stimulerende omgeving
De juiste mensen op de juiste plek. Dirk en Sytze vinden hun weg binnen het bedrijf en zien volop kansen om te blijven doen wat hun hart en ervaring hun ingeeft. Dat is wat Holiday Ice kenmerkt, vertelt HR-Manager Jelke. „Holiday Ice groeit voortdurend, dus hebben we meer mensen nodig. We zijn een bedrijf dat in kansen denkt, daar zoeken we mensen bij. Waar je nu ook staat – of je nu al werkt en toe bent aan een volgende stap, of momenteel een dagopleiding volgt en merkt dat werk/leren beter bij je past – je bent hier van harte welkom.” „Een bedrijf waar je gestimuleerd wordt stappen te zetten en jezelf kunt verbazen”. Sytze vult aan: “Ik had nooit gedacht dat ik na een carrièreswitch op deze leeftijd nog een erkend vakdiploma zou halen.”
Holiday Ice is een stabiel bedrijf dat professionaliseert en ondertussen gewoon zichzelf blijft. Jelke: „We zijn een sterk ondernemend, dynamisch en gecertificeerd voedings- middelenbedrijf dat kansen ziet in de internationale ijsmarkt en mensen de ruimte geeft. De kracht van ons bedrijf zit in de mensen die hier werken, het naar hun zin hebben en zich willen ontwikkelen. Holiday Ice is een breed regionaal opleidingsbedrijf, waar mensen aan de hand van hun kennis, ervaring, inzicht en ambitie worden opgeleid en kunnen doorstromen. De afgelopen jaren zijn we sterk gegroeid, niet alleen in productie en omvang, maar ook in mensen, functies en niveaus. Die groei zet door, want we krijgen drie nieuwe productielijnen en zoeken daarvoor alleen al 25 nieuwe collega’s. Als je ook maar iets ziet in werken of stage lopen in een (technische) voedingsomgeving, dan kun je hier je hart ophalen.”

Meer kansen voor meer mensen
„De komende tijd versterken we Holiday Ice met een eigen opleidingscentrum. Onze betekenis voor de omgeving neemt steeds verder toe, onze samenwerking met de opleidingscentra Firda en Aeres breiden we uit. Dat is belangrijk, omdat we mensen een passende en goede opleiding willen bieden met een erkend diploma. Daarnaast willen we het perspectief van mensen binnen Holiday Ice graag verder uitbreiden. De kunst is aan te sluiten op het enthousiasme van mensen en ze de kansen te geven die zij zien binnen Holiday Ice. Dat kan, omdat met die voortdurende groei het aantal functies op alle niveaus voortdurend uitbreidt. In Research en Development, Productontwikkeling, Productie, Technische dienst, ICT, Logistiek, Kwaliteitsbewaking en in Sales. Dat betekent dus ook meer perspectief voor meer mensen. Zowel voor mensen die al bij ons werken als, voor mensen die Holiday Ice graag willen ontdekken.”
‘Een heerlijk technische omgeving vol kansen’
Voor Dirk en Sytze breken als vakbekwaam Voedingsoperator nieuwe kansen aan, vertellen ze. „Ik ben heel benieuwd naar de machines van de nieuwe productielijnen en hoe we met elkaar de flow in het hele proces krijgen”, glundert Sytze. „Meer productie, betekent meer ijsjes, en betekent meer mixen en meer mogelijkheden om me te ontwikkelen in de voeding”, straalt Dirk. „En met nog meer nieuwe collega’s in een bedrijf dat blijft groeien, is dat goed voor ons allemaal.”
Het tekent Holiday Ice: mensen die vanuit enthousiasme samen telkens de volgende stap zetten. Zelf, met elkaar en met hun bedrijf, de ijsfabriek in Sint Nicolaasga.





