In samenwerking met Velgsib 17:22 Bouw, Duurzaam / Circulaire economie, Onderwijs, Techniek / Maak- en procesindustrie

Altijd klaar om de vraag naar verduurzaming te realiseren

De busjes van Velgsib Installatietechniek zijn een bekende verschijning in de provincie Groningen. Velgsib is al vanaf 1965 totaalinstallateur van technische installaties in gebouwen en woningen. Het bedrijf is actief in utiliteit, woningbouw en beheer en montage, zowel op het gebied van werktuigbouwkundige installaties als elektrotechnische – en data installaties.

Velgsib is een betrokken en betrouwbare installateur, waar kwaliteit hoog in het vaandel staat. “We streven ernaar installaties te realiseren die goed zijn voor het milieu en waar de gebruikers een aangenaam klimaat ervaren”, geeft directeur Theo Mensen aan.


Metamorfose
Op die manier verduurzaamd Velgsib gebouwen, woningen en kantoren, door ze van het gas af te halen. Als voorbeeld noemt hij de metamorfose van een monumentaal pand uit 1887 aan de Radesingel in de stad Groningen. “Dit gebouw heeft nu de functie van een multifunctioneel gezondheidscentrum gekregen. We hebben alle oude CV gasinstallaties eruit gehaald en vervangen door energiezuinige warmtepompinstallaties.

Het gebouw heeft nu energielabel A, waarbij de gebruikers het comfort ervaren: in de zomers koel en de winters aangenaam warm.”
Een kleine opsomming van utiliteitsprojecten die Velgsib inmiddels heeft gerealiseerd: Gezondheidscentrum in Haren, ROC Menso Alting College in Groningen, Bossers en Cnossen in Groningen, diverse vestigingen van zorginstelling ’s Heeren Loo en Zorgcentrum ’t Stroomdal in Beilen. “Allemaal projecten die we hebben omgebouwd en waar het gebruik van gas niet meer nodig is of tot een minimum is beperkt.”

Monumentaal pand aan de Radesingel in Groningen


Opleiding
Verduurzaming brengt natuurlijk nieuwe technieken met zich mee, waarvoor de medewerkers intern worden opgeleid. Velgsib beschikt over een eigen opleidingscentrum, waar medewerkers nieuwe apparatuur kunnen testen en meten, zodat ze kunnen zien hoe het werkt.

Opleiding van klimaatspecialisten is hard nodig !


Maar, ook buiten de eigen vestiging is Velgsib actief met opleidingen. Mensen: ”We helpen scholen mee om ervoor te zorgen dat meer jongeren voor de techniek kiezen, dat er voldoende instroom is en blijft. Dat is belangrijk in verband met de enorme verduurzamingsopgave die er al is en nog op ons afkomt. We merken dat de interesse om van het gas af te gaan onverminderd groot is. Velgsib is er klaar voor om deze verduurzamingsopgave handen en voeten te geven.”

www.velgsib.nl

(Visited 29 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
LinkedIn
Sluiten