In samenwerking met Smeding Groeten en Fruit 11:52 Agri & Food

Ambitie en inspiratie: Smeding ketenspecialist in een complexe markt

Smeding is een onbetwiste AGF-specialist, die steeds meer data gedreven reageert op aanbod en klantvraag. Geworteld in Sint Annaparochie met een tweede distributiecentrum in Breda levert het in Nederland en België  een omvangrijk assortiment groenten en fruit. Sjaak Smeding over de ambities van het familiebedrijf en verduurzaming van de keten.

„We leven in een spannende en uitdagende tijd, waarin veel gevraagd wordt. Corona is daar een goed voorbeeld van: aan de ene kant lag de omzet uit de horeca vrijwel stil. Aan de andere kant piekten juist supermarkten en online retailers.

Het is typerend voor deze tijd, waarin steeds meer specifieke doelgroepen met een eigen vraag en wens komen. De diversiteit in de markt neemt  toe, de vragen worden kritischer, steeds vaker reageert de klant op een liefst zo laat mogelijk moment. Het is aan ons als specialist in aardappelen, groenten en fruit met een assortiment van meer dan 1.800 versproducten zaak om dat allemaal zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen, te zorgen voor beschikbaarheid binnen steeds kortere levertijden. Differentiatie in de markt betekent vaker afstemmen van vraag en aanbod. We bedienen heel veel horecazaken, van klein tot groot en we bedienen zowel traditionele supermarkten als online supermarkten die allen een volstrekt eigen dynamiek hebben. Tegelijk zie je de laatste jaren een sterke toename van heel andere verkooppunten dan de traditionele supermarkt; voeding is op steeds meer tijdstippen en op meer plekken beschikbaar of te bestellen.

‘Er is veel veranderd, maar we zijn en blijven een familiebedrijf met een open informele sfeer met gemotiveerde en betrokken mensen.’

Technologie is daarom wezenlijk in dat hele spel. Het stelt ons in staat om al die complexe logistieke processen op elkaar af te blijven stemmen”, zegt Sjaak Smeding, algemeen directeur van het familiebedrijf met 500 werknemers. Dat hij zelf twintig jaar in automatisering en software werkte, is een welkome aanvulling binnen het bedrijf. „ICT en de rol van informatie en data worden van steeds groter belang, een solide ICT architectuur is van levensbelang voor ons AGF- bedrijf en daar blijven we voortdurend in investeren”

Een aantrekkelijk divers bedrijf

Sjaak Smeding is trots op het familiebedrijf met een rijke en tegelijk soms ook roerige geschiedenis, die begon in 1934 met het venten van groenten en fruit in Wommels. „Er is veel veranderd, maar we zijn en blijven een familiebedrijf met een open informele sfeer met gemotiveerde en betrokken mensen. Wat ik ontzettend mooi vind, is het gevoel dat we samen wat kunnen bereiken. Smeding is met een prachtige geschiedenis als fundament, een zelfstandig en ambitieus familiebedrijf dat maatschappelijk verantwoord onderneemt vanuit kennis en expertise. We bieden kansen aan een steeds breder en diverser team van gedreven mensen en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en interne doorgroeimogelijkheden op elk niveau. Wij vinden het belangrijk dat talenten benut worden en mensen met plezier bij ons blijven werken. We organiseren en ondersteunen diverse activiteiten en initiatieven. Zo hebben we binnen ons bedrijf ons eigen winkeltje waar mensen met korting groenten en fruit kunnen kopen en zijn we een trouwe partner aan de Voedselbank die iedere dag versproducten aan een grote groep mensen voorziet.”

Ambitie en inspiratie

Onze ambities zijn groot. Groenten en fruit zijn onontbeerlijk voor een goede gezondheid en we zien dat de waardering van groenten en fruit verder toeneemt. De veranderende en toenemende vraag zorgt voor complexiteit in de AGF markt. Wij zien ons zelf als de onbetwiste ketenspecialist, die klanten en leveranciers een oplossing biedt voor deze complexiteit. Met onze kennis en expertise op het gebied van AGF en logistiek zorgen wij ervoor dat onze partners mee kunnen blijven bewegen met de markt. Door onze klanten te laten groeien, groeit Smeding en haar medewerkers mee. Ik ben daarom heel hoopvol over onze toekomst. Versproducten en verduurzaming bieden heel veel kansen, maatschappelijk, voor de ontwikkeling van veel mensen, voor de sector en voor ons als bedrijf.

Daarom komen bij Smeding Groeten en Fruit ambities en inspiratie samen.”

www.smeding.nl

(Visited 5 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
LinkedIn
Sluiten