In samenwerking met Team050 14:12 Werk, Zorg, Life Sciences & Health

Begeleiding mag ook leuk zijn!

Team050

Laagdrempelige, flexibele en doelgerichte begeleiding aan kinderen en jongeren tussen de 0 en 18 jaar, die extra hulp in hun leven nodig hebben: dat is waar de jonge professionals van Team050 zich dagelijks voor inzetten. Denk aan individuele begeleiding, groepsbegeleiding en ouderbegeleiding: thuis, op school, bij de sportclub, de kinderopvang, enzovoort. De juiste match tussen cliënt en begeleider staat voorop. Immers, vanuit gedeelde interesses en ook karaktereigenschappen is het behalen van doelen makkelijker te realiseren. Team050 werkt met circa 750 jonge, professionele begeleiders, in de provincies Groningen en Friesland.

Match

Een goede match is een belangrijke factor voor succes. „De match tussen begeleider en het kind of de jongere moet kloppen, waarbij de vraag van de cliënt centraal staat”, aldus Carine de Bruine van Team050. „We gaan daar zorgvuldig mee om. Na een intakegesprek kijken we welke jonge professional geschikt is, met 750 begeleiders hebben we de luxe van een ruime keuze. Is er een geschikte begeleider gevonden, dan volgt de kennismaking, om te kijken of het daadwerkelijk klikt. Doordat onze begeleiders vaak maar één kind of jongere begeleiden, is er automatisch meer flexibiliteit, betrokkenheid en leren we specifieke kennis makkelijk aan.”

#doedan

Zo luidt het credo van Team050 – Omdat we praktisch ingesteld zijn – Oplossingsgericht – Geen mitsen en maren hanteren – Liever meteen beginnen dan uitstellen „Als er een hulpvraag komt dan heeft het kind, de jongere of het gezin snel behoefte aan hulp”, zegt Carine. „Wij wachten niet met het zoeken naar een vaak omslachtige oplossing, maar gaan meteen aan de slag. Doe dan, dat zeggen we niet voor niets.”

Jonge professionals

De inzet van jonge professionals is een bewuste keuze van Team050. „Zij kunnen zich goed inleven in de wereld van kinderen en jongeren”, zegt Nienke Kuiper van Team050. „Heb je net instagram geïnstalleerd, dan is de jongere alweer bezig met het nieuwe Be Real. Onze begeleiders herkennen dat en gaan daar in mee. Daar gaat veel kracht vanuit, zo blijkt telkens weer. Als de juiste klik er is, komen de resultaten sneller.”

Uiteenlopende hulpvragen

De hulpvragen waarvoor Team050 wordt benaderd zijn heel divers. En dat geldt ook de tijdsduur, die varieert van een paar weken tot 10 jaar. „Het is uniek dat we het hele scala aan hulpvragen kunnen bedienen”, legt Nienke uit. „En vanzelfsprekend werken we ook buiten kantoortijden, want begeleiden op die momenten dat de hulp nodig is.”

Voorbeelden van hulpvragen

– Een alleenstaande moeder die een hersenschudding heeft en voor een aantal weken hulp nodig heeft.

– Tijdelijk met een kind mee naar school, dat vanwege faalangst niet meer naar school durft.

– Een kind met het Syndroom van Down, dat dankzij de inzet van onze begeleider langer naar het regulier onderwijs kan.

– Activiteiten ondernemen met een jongere met depressieve klachten, zodat hij het daarna weer zelf aankan.

– Een kind met autisme dat binnen een behandeling nieuwe vaardigheden heeft geleerd en thuis begeleid wordt om ze daar te leren toepassen

Het onderscheidend vermogen van Team050

– Snel – Actiegericht – Praktisch – Geen wachttijden – Laagdrempelig – Doen wat nodig is – De juiste match tussen begeleider en het kind of het gezin is heilig en uniek – De begeleiding mag leuk zijn en het werk ook. Werkgeluk staat hoog in het vaandel en daar profiteren de kinderen en jongeren van. Nieuwsgierig geworden? Meer informatie: www.team050.nl

(Visited 11 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
LinkedIn
Sluiten