In samenwerking met IITP-Bureau Land 14:44 Business to Business

Bouwen aan jezelf is bouwen aan de wereld

Sinds 1993 verzorgt IITP-Bureau Land opleidingen voor Persoonlijke en Professionele ontwikkeling. Overal geven wij opleidingen in organisaties: De Nationale Politie, Gemeentes door het gehele land, Rijkswaterstaat, Hogescholen, MKB bedrijven etc. Organisaties bestaan niet, mensen bestaan en vormen organisaties. Individuele ontwikkeling is essentieel om verder te komen….

Organisaties bestaan niet, mensen bestaan en vormen organisaties. Individuele ontwikkeling is essentieel om verder te komen….

Wat kom jij hier doen? Hetzelfde als jij ….

Hart, Handen, Brein en Ziel

Professioneel bouwen aan jezelf is ook altijd Persoonlijk bouwen aan jezelf. Wie wil ontwikkelen heeft de MOED nodig om het aan te gaan. Om te INVESTEREN in tijd en energie en de stap te zetten om aan een opleiding te beginnen. Onze deelnemers die uit allerlei organisaties komen en die een NLP Opleiding komen doen hebben die moed wel. Zij komen in een groep met elkaar terecht en kijken elkaar aan: Wat kom jij hier doen? Hetzelfde als jij hier komt doen. Leren is jezelf ook laten verrassen en soms overvallen worden door diepere inzichten waardoor je handelingsvermogen groter wordt en je meer ruimte krijgt voor overdenken van jouw eigen pad.

Handen

Ontwikkeling moet toepasbaar zijn, je moet er iets mee kunnen. Dat je het in de vingers krijgt en het meteen kan toepassen is essentieel voor ontwikkeling. Veel kennis blijft passief. Toepasbare Psychologie, zoals wij dat vormgeven in onze NLP Opleidingen is belangrijk. Uitspraak: Na de 1e opleidingsdag kon ik al een nieuwe communicatietechniek toepassen. Niet gemakkeijk. Ik ben nieuwsgierg naar morgen.

Brein

Bijna alle cognitieve processen in ons brein zijn ons aangeleerd. Wij hebben zelf niet kunnen kiezen hoe onze hersenen zijn ‘geprogrammeerd’. Dit houdt in dat wanneer wij volwassen zijn, wij ontdekken dat onze programma’s niet meer voor ons werken. Ontwikkeling is dan het antwoord. Het oefenen van nieuwe patronen in een veilige setting van de groep. Zo worden nieuwe manieren aangeleerd met het brein en direct in de toepasbaarheid geoefend.

Het kan altijd lichter! Bouwen aan jezelf vergt goed bouwlicht! Daar waar het nog wat donker is komen de mooiste inzichten tevoorschijn, daar valt nog hele dikke winst te halen in jouw Persoonlijke en Professionele ontwikkeling. Dus bouwlicht aan….

Achteraf nog rechtspreken – deel I

Waarom ben ik rechter geworden? De man die bij mij komt is rechter. Hij is niet gelukkig in zijn baan. Omdat het hem niet lukt om met plezier te werken, komt hij bij mij. Hij wordt beschouwd als een goede rechter. Ik vraag naar zijn familie en samen ontdekken we dat zijn opa en oma een groot onrecht is aangedaan. Opa had een goed lopende zaak en is op een verschrikkelijke manier behandeld en opgelicht. Zijn medewerkers hebben toen de zaak op de top was, een aantal treden ingezaagd in de trap, die opa dagelijks op en af moest naar de voorraadzolder.

Toen hij naar beneden kwam, brak de trap en opa is gehandicapt geraakt. De misdaad is wel ontdekt, maar ze zijn niet veroordeeld. De medewerkers hebben de zaak gerund verder en hebben uiteindelijk het bedrijf verkocht. Zijn gezicht verkrampt. Zoveel onrecht, zo verschrikkelijk, waarom zijn ze niet gepakt? Opa en oma zijn nooit meer gelukkig geweest daarna. Hij voelt en ziet het verdriet, in zijn moeder. Hij ging rechten studeren. En jij? vraag ik. Ben je daarom recht gaan spreken? Hij knikt. Ik wil het anders, zegt hij. Hier ligt niet mijn hart, wel het gevoel van plicht. Hij volgt bij ons de Systemisch Werk Opleiding en krijgt inzicht na inzicht. Leert nieuwe vaardigheden, leert voelen wat hij zelf wil ontwikkelen. De groep leert samen snel…

Systemisch Werk: Familieopstellingen en Organisatie-opstellingen.

Veel mensen ervaren dingen in het leven, die ze niet helemaal kunnen verklaren. Vaak zijn dit systemische gevoelens en dynamieken die spelen in het leven en onder de oppervlakte blijven. IITP-Bureau Land is al 20 jaar Systemisch Specialist in het werken met systemische dynamieken. Het is werken met de verborgen krachten in systemen. Dit zijn zowel familiesystemen als organisatiesystemen. Het verhaal van de rechter is zo’n verhaal. Is het te snappen? Nee, het is wel te voelen…. En vandaaruit kunnen we het wellicht ook begrijpen. In Systemische Opleidingen zoals Bureau Land verzorgt, wordt gebouwd aan de kracht van de Ziel. Vaag? Dat is niet zo vaag als mensen in 1e instantie denken. Onze Ziel is onze levenskracht en mensen die heel lang op alleen cognitie werken, raken vaker uitgeput en burnout dan mensen die in contact blijven met hun Ziel. Kun je bouwen aan de Zielskracht, ja wis en waarachtig kan dat! Lees verder in deel II.

De Wieken van de molen! – deel II In de Systemisch Werk Opleiding hebben we een gesprek. Nu hij ontdekt heeft waarom hij zijn werk doet; vanuit systemische plicht. Dat de beweging in zijn leven is, dat verdriet op te lossen.. We zijn loyaal aan familie. Zijn eigen hart wil wat anders.. Hij kleurt rood, schuifelt met zijn voeten. Weet je wat ik wil? Ik durf het eigenlijk niet te zeggen, zo vreemd. Ik wil molenaar worden. Ik heb studie gemaakt van molens en ik zou dolgraag molenaar worden. Hij durft me niet aan te kijken. Gek hè, zegt hij. Ik heb nu een hele goede baan, maar ik wil het niet meer. Ik leg uit dat als je heel lang iets doet voor het verdriet van de familie, je zelf je eigen leven tekortdoet. Dat er uiteindelijk toch iets in jezelf ontstaat dat zich afvraagt: Waarom doe ik dit? En voor wie? Waar blijf ik zelf. Zouden opa en oma trots op je zijn? Hij knikt ferm: Jazeker. Ook als je molenaar wordt? Mijn opa zat in het graan, zegt hij. Als ik hem een jaar later op zoek, krijg ik een zakje graan mee. Nu moet ik nog leren brood bakken…. Ontwikkeling…….

In september starten al onze opleidingen weer, NLP opleidingen, Systemisch Werk opleidingen, Leergang Total Coaching®, Leergang Systemisch Coachen. Wil jij van alles in huis hebben? Bel voor een ontwikkelingsintake 085-1307484 of mail info@bureauland.nl. Bel voor een systemische opstelling…. Deskundigheid, betrouwbaar en creativiteit, 29 jaar… opleidingen!

www.bureauland.nl info@bureauland.nl

(Visited 6 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
LinkedIn
Sluiten