In samenwerking met BauWatch 09:51 Bouw

‘De complete beveiligingspartner voor elke situatie’

„Wij hebben de manier van beveiligen op bouw- en andere locaties veranderd.” Dat zegt Ronald Boerkamp, directeur BauWatch Nederland. BauWatch biedt oplossingen op het gebied van tijdelijke beveiliging, veiligheid en compliance, waarbij technologie een belangrijke rol speelt. Daarnaast heeft BauWatch het totale proces in eigen beheer en dat spreekt veel klanten aan. Met haar aanpak is BauWatch dermate succesvol, dat het bedrijf ook buiten de landsgrenzen actief is. „Daar wordt vaak nog op de traditionele manier beveiligd, dus daar liggen enorme mogelijkheden voor BauWatch.”

BauWatch onderging onlangs een naamswijziging, hoewel die op het eerste gezicht nauwelijks opvalt. Boerkamp: „We hebben de ‘o’ in BouWatch, vervangen door een ‘a’ en je schrijft het nu dus als BauWatch. De reden voor die verandering zit hem in onze ambities. We willen de nummer één in Europa worden en BauWatch met ou wordt in andere landen minder goed begrepen.”


Beveiligingsmasten
Naast Nederland is BauWatch al langer actief in Duitsland, België, Verenigd Koninkrijk en Frankrijk en werden het afgelopen jaar vestigingen geopend in Spanje, Italië, Oostenrijk en Polen. Later in het jaar zal Ierland ook nog volgen. „De manier waarop wij locaties beveiligen is men daar minder gewend”, geeft Boerkamp aan. „Ik heb het dan met name over onze beveiligingsmasten, waarmee we een complete locatie in de gaten kunnen houden. Maar, daarmee ben je er nog niet. BauWatch beschikt bijvoorbeeld ook over een eigen meldkamer, waardoor we, mocht er zich iets voordoen, heel snel kunnen schakelen. Dat doen we onder andere door een beveiligingsbedrijf of de politie in te schakelen.”


Maar, er is meer, zoals bijvoorbeeld de software achter de beveiligingsmasten. Boerkamp:„ Er komen drie technologieën binnen onze aanpak samen. Dat begint bij de mast waar de nodige techniek in zit, vervolgens wordt met slimme software de beelden beoordeeld en tenslotte onze eigen meldkamer in Apeldoorn, die snel kan schakelen en vaak erger kan voorkomen. Dankzij de technologie in de masten worden bijvoorbeeld takken, kleine dieren en andere onbelangrijke objecten er door onze camera’s uitgefilterd, waardoor bewegingen die er niet toe doen niet gemeld worden in de meldkamer. Dat kan dankzij nauwkeurige detectiesystemen en als er echt iets aan de hand is, wordt dat meteen opgemerkt.”


Maatwerk
„We hebben een voorsprong in de markt door de service die we bieden”, gaat hij verder. „Daartoe behoort bijvoorbeeld ook veilig werken. BauWatch voldoet aan veiligheidsniveau 3 van de Safety Culture Ladder. Dat is waar steeds meer klanten naar op zoek zijn. Beveiligen gaat namelijk veel verder dan alleen het neerzetten van een paar masten. Zo heb je met dode hoeken te maken, spreek je van tevoren nauwkeurig af wat er beveiligd moet worden, mogen camera’s niet op de weg gericht zijn. Kortom, er komt veel bij kijken. Dat is maatwerk.”

Snelle oplossingen
Bouwplaatsbeveiliging, terreinbeveiliging, parkeerbeveiliging, energie projecten, infra projecten, vastgoed en leegstand, test- en vaccinatiestraten; elk object of locatie waar beveiliging gewenst is kan door BauWatch van de juiste oplossing worden voorzien. „En dan heb je het ook over snelle oplossingen. Zo worden we bijvoorbeeld veelvuldig ingeschakeld bij zonneparken. Aanvankelijk dacht men dat diefstal daar niet of nauwelijks voor zou komen, waardoor deze locaties slecht of niet beveiligd werden. Dat beeld ligt nu geheel anders en BauWatch wordt vaak gevraagd om binnen 24 uur de beveiliging te regelen. Dat kunnen we, waardoor de klant er zeker van is dat zijn locatie optimaal beveiligd is. Voor de langere termijn hebben we ook permanente oplossingen.”


Naast tijdelijke beveiliging is BauWatch ook de aangewezen partner voor een veilige werkomgeving en het voldoen aan wet- en regelgeving. „Met name op grotere bouwlocaties wil de aannemer weten wie er op de site aanwezig is, wie er binnenkomt en weer uitgaat. Bovendien wil hij graag weten of iedereen over een VCA-certificaat beschikt en of alle werknemers op de site bijvoorbeeld legaal in ons land zijn, die controle kan BauWatch al bij de toegang organiseren.” Daarnaast wordt BauWatch ook ingeschakeld bij het opstellen van ontruimingsplannen en het bedenken van compliance-oplossingen. „De klant kan daarmee eenvoudig logistieke processen optimaliseren, om te voldoen aan lokale verkeersregels en milieuvoorschriften.”


Meedenken
Volgens Boerkamp onderscheid BauWatch zich in de markt omdat het beveiliging over de volle breedte aan kan bieden. „En we denken nadrukkelijk mee met de klant. Het liefst al in het voortraject, maar als dat niet mogelijk is, kan het ook later in het proces. Ja, beveiliging lijkt een kostenpost, maar vraag maar eens aan een ondernemer die met de schadepost en de gevolgen van bijvoorbeeld diefstal of vernieling te maken heeft gehad. Beveiliging is helaas een noodzakelijk kwaad, maar als je daarmee schade of andere calamiteiten of onveilige situaties kunt voorkomen, dan is de keuze niet zo moeilijk.”


‘Bouwplaatsbeveiliging, terreinbeveiliging, parkeerbeveiliging, energie projecten, infra projecten, vastgoed en leegstand, test- en vaccinatiestraten; elk object of locatie waar beveiliging gewenst is kan door BauWatch van de juiste oplossing worden voorzien’


Continu proces
Duurzaamheid en milieu spelen binnen BauWatch een belangrijke rol. „We zijn een secundair bedrijf”, zegt Boerkamp. „Spullen die we hebben worden na gebruik vaak hergebruikt. Op dit moment beschikken we over niveau drie op de CO2- prestatieladder en dat willen we graag behouden en waar mogelijk verder verbeteren. Onze auto’s rijden bijvoorbeeld al voor de helft elektrisch. En het beleid is ook dat iedereen elektrisch rijdt tenzij er goede redenen zijn om dat niet te doen. Daarnaast zijn we momenteel bezig om 130 oude masten om te bouwen, waarbij de materialen zoveel mogelijk hergebruikt worden. Zo kijken we binnen alle afdelingen van ons bedrijf naar mogelijkheden om verder te verduurzamen, dat is een continu proces.”
De groei zit hem volgens Boerkamp in de kracht van de combinatie die BauWatch te bieden heeft. Het bedrijf noteert groeicijfers van 20 à 25 procent per jaar. Boerkamp noemt dat onstuimig en uitdagend. „In Nederland verwachten we de komende jaren wat minder groei dan in het buitenland. We hebben in eigen land al een enorme groei gerealiseerd en de markt is grotendeels verdeeld. In het buitenland ligt dat anders. Zo bedienen we in Duisland nog maar zo’n 50 procent van het land, dus daar ligt nog veel potentie. Net zoals in de overige landen. Overal waar we actief zijn willen we de complete beveiligingspartner voor onze klanten zijn, ik denk dat we daar goed in slagen.”


www.bauwatch.com

(Visited 28 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
LinkedIn
Sluiten