In samenwerking met Bouwmensen Friesland 15:42 Werk, Bouw, Onderwijs

Het clubhuis voor alle vakmensen in de bouw

praktijk uitzendbureau

Het hart voor de bouw klopt aan de Leeuwarder Archimedesweg. Bouwmensen vernieuwt de leer- en trainingslocatie voor de bouw. Wil jij iets betekenen in de bouw, dan ben je daar aan het juiste adres. ,,Het liefste geef je mensen de zekerheid en het perspectief van een vaste baan in de bouw.”

Er verrijst inpandig nog een huis in aanbouw, compleet met steigers. Achter het pand ligt een zandbak om projecten uit te zetten. Binnen zijn er nieuwe werkplekken voor stucen, tegelzetten, muurtjes metselen, dakkapellen bouwen, wanden afwerken. De schaftkeet komt er ook, die hoort bij deze praktijksimulatie. ,,Gewoon zoals de bouwplaats is. Dit is wat je ervaart als je samen met je collega’s aan het bouwen bent. We hebben al onze praktijk en theorieruimten gemoderniseerd, we zijn bijna klaar. Hier klopt het hart van de bouw, het hart van vakmensen.”

Directeur Mart Eerligh van Bouwmensen Friesland, onderdeel van de Vakgroep Opleidingen van branchevereniging Bouwend Nederland ziet met plezier dat steeds meer mensen en bedrijven de weg weten te vinden naar het Clubhuis van de Bouw aan de Archimedesweg. ,,Het voorziet op een moderne manier in wat we doen voor de bouw: zorgen voor voldoende goede vakmensen voor bouw- en infrabedrijven. We zijn er voor mensen die al in de bouw werken en hier praktisch getraind worden in nieuwe technieken. We begeleiden zij- instromers die aan de slag willen in de bouw via een BBL- opleiding. We werken samen in die trajecten met de ROC’s; zij de theorie, wij de begeleiding op de bouwplaats. We ontvangen bouwbedrijven die in kleine groepjes hun mensen willen bijspijkeren en periodiek medisch laten keuren. Bouwmensen verzorgt promotie en geven lessen in onze werkplaats voor VMBO- leerlingen zodat ze op een praktische manier kennismaken met de bouw. We zorgen voor goede bedrijfskleding van jonge VMBO-ers zodat ze niet in hun alledaagse kloffie staan te werken, maar in goede kleding en met de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen. Bouwmensen wil zoveel mogelijk mensen op realistische manier kennis laten maken met de bouw en daarna het liefst helpen aan een vaste baan, want dat biedt perspectief en zekerheid.”

‘Bouw biedt perspectief’

Isella van der Veer: ,,De behoefte aan goede vakmensen blijft. Ook vakmensen moet je voortdurend scholen, leren blijft gedurende je loopbaan en wij spelen flexibel in op wat de bouw nodig heeft. De sector biedt veel mensen prachtig werk, van leerling tot meester. Het is breed en kent veel ontwikkeling en specialisme. Van het gas af, luchtdicht bouwen, installatie van zonnepanelen, noem maar op, de bouw werkt altijd door en biedt voortdurend kansen, het is een sector met groeiend perspectief. Wil jij ook iets betekenen in de bouw, kom dan naar het clubhuis van Bouwmensen!”

www.bouwmensen.nl

(Visited 9 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
LinkedIn
Sluiten