In samenwerking met VHC ActiFood 08:29 Agri & Food, Onderwijs

Het Horeca Vakcollege: Kweekvijver voor horecatalent

Edwin van Lambalgen, Opleidingscoördinator
Horeca Vakcollege

VHC ActiFood in Oosterwolde heeft dé plek voor toekomstig horecatalent: het Horeca Vakcollege. Onder leiding van gepassioneerde docenten worden hier talenten opgeleid tot helden in de horeca. Welke uitdagingen dit met zich meebrengt en welke kansen dit biedt? Edwin van Lambalgen, samen met Emiel Oosting het gezicht van de opleidingen in Oosterwolde en op Terschelling, geeft ons een kijkje in het Training & Experience Center.

Het vinden en behouden van kwalitatief personeel in de horeca: een steeds grotere uitdaging. Maar dat blijft bij VHC ActiFood natuurlijk niet onopgemerkt. Edwin vertelt, “elke uitdaging brengt een kans met zich mee, en daar maken we hier goed gebruik van. We gaan als groothandel tenslotte verder dan alleen het leveren van producten aan horecaondernemers.” Onder het mom van de relatief nieuwe slogan ‘alles voor een slimme zaak’ doen ze bij VHC ActiFood dus meer dan alleen bevoorrading. Eén van de extra’s: de SVH-erkende opleidingen. Deze worden aangeboden in het Training & Experience Center in Oosterwolde en op Terschelling. Met de focus op praktijkgericht leren bieden wij de cursus SVH Sociale Hygiëne en 3 daagse cursus SVH Leermeester aan, met het examen op dezelfde locatie. Of je bent na 25 lesdagen in het bezit van een diploma SVH Kok en SVH zelfstandig werkend kok.

“We geloven in het belang van persoonlijke aandacht en begeleiding”, legt Edwin uit. “Met onze kleinschalige klassen hebben we de ruimte om elke leerling de individuele ondersteuning te bieden die nodig is. Zo vertrekken de leerlingen niet alleen met een mooi diploma op zak, maar kunnen ze ook daadwerkelijk succesvol aan de slag in de horecabranche.”

De huidige uitdaging op het gebied van personeel in de horeca biedt dus duidelijk ook zijn kansen. Edwin gaat verder: “Ik geloof dat door te investeren in het opleiden van horecatalent, we niet alleen bijdragen aan het oplossen van het personeelstekort. Ook de kwaliteit en de toekomstbestendigheid van de branche pakken we hiermee aan.” Edwin stoomt samen met zijn collega-docenten de leerlingen klaar tot volwaardige professionals. Klaar om de uitdagingen van de horecawereld aan te gaan. Het Horeca Vakcollege is meer dan alleen een opleidingsinstituut. Enerzijds een plek waar dromen worden waargemaakt, anderzijds een plek waar de toekomst van de horeca wordt gevormd. Bij VHC ActiFood investeren we in talent, en dat weerspiegelt zich goed in het reilen en zeilen van het Horeca Vakcollege. Dan komt de rest namelijk vanzelf. Edwin knoopt een einde aan het verhaal: “Want door te investeren in talent, investeren we in de groei en bloei van de hele sector.”

Meer weten over het Horeca Vakcollege en het aanbod van SVH-erkende opleidingen? Tijdens de open dagen op maandag 27 mei en dinsdag 11 juni verwelkomen Edwin van Lambalgen en Emiel Oosting jou graag in het Training & Experience Center in Oosterwolde!

actifood.nl

(Visited 219 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
LinkedIn
Sluiten