In samenwerking met Architectenburo de Jong 05:54 Bouw

Hoe wil je wonen?

„Je woning moet je thuis zijn”, begint Rindert de Jong. „Daarom begint het ontwerp met een gesprek. Hoe wil je wonen? En op welke plek wil je dat realiseren? Als ik dat in kaart heb gebracht, begint mijn ontwerp te ontstaan.”

Inspiratie in samenwerking
„Als een klant mij vertelt, ‘we houden van de zon die door de ramen op ons gezicht valt’, dan is mijn vraag: in welke woonruimte gebeurt dat? Het ene gezin ‘leeft’ in de keuken, het andere gezin ploft op de bank in de woonkamer. Die wenscombinaties bepalen de positie van de verschillende ruimtes.”


„Dat is maar een voorbeeld, maar je begrijpt dat er veel, vaak nog onbewuste, wensen de revue passeren. Daarvoor is samenwerking nodig, kennisdeling en wederzijdse inspiratie. Het kan zijn dat ik dan het schijnbaar onmogelijke mogelijk moet maken; buiten de kaders kijken en verrassende wegen inslaan. Je kunt dat innovatief denken noemen. Voor mij is het de behoefte de woonwens van mijn klant te realiseren. Ik laat me mede inspireren door hen.”


„Het is dus een proces dat voor een groot gedeelte aan de ‘keukentafel’ afspeelt”
„Het is dus een proces dat voor een groot gedeelte aan de ‘keukentafel’ afspeelt”, geeft Rindert aan. „Vaak ook letterlijk, maar ik bedoel dat een dergelijke samenwerking alleen kan plaatsvinden in een voor de klant vertrouwde omgeving, vaak is dat bij hun thuis. Na het schetsen van de woning zetten we de tekening om in 3D. Hierdoor krijg je een goed beeld van het ontwerp. In deze 3D-animatie kun je door het ontwerp “lopen”. Voor een augmented reality-ervaring moeten we wel naar de toekomstige woonplek toe.”


Ruimtes en kleuren
„Het bijzondere is”, zegt Rindert, „dat zo’n uniek ontworpen huis ongeveer hetzelfde kostenplaatje heeft als een huis uit een catalogus met aanpassingen.” Daar komt bij dat wie ons inschakelt ook de expertise van mijn vrouw in het project kan betrekken. Hesther de Jong is ontwerper en kleurvormgever. „Een mooi afgestemd kleurenplan en het samenspel van vorm en materiaal, maken de woonbeleving compleet. ”, zegt Hesther. „De keuze mogelijkheden zijn enorm en daarbij helpen wij onze klanten graag”


„Hesther werkt ook aan onze website die medio juni wordt gelanceerd”, vult Rindert aan. „We blijven vernieuwen.”


dejongarchitect.nl

(Visited 70 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
LinkedIn
Sluiten