In samenwerking met Holiday Ice 13:11 Agri & Food, Werk

Holiday Ice: ‘Als ik wil, kan ik doorgroeien’

Bram Vugts – Technisch Operator

Jezelf blijven ontwikkelen op je werk, hoe mooi is dat? Holiday Ice in Sint Nicolaasga is een toonaangevende en innovatieve ijsfabrikant. Ontwikkelen betekent mensen een kans geven. ‘Wat zou jij willen?’, is een normale vraag. Aukje, Bram en Gerard vertellen over hun stappen binnen het bedrijf.

Holiday Ice groeit jaar na jaar en dat betekent werk voor meer mensen. Bram Vugts is een van hen. Hij verhuisde voor de liefde vanuit zijn vertrouwde Brabant naar Joure en ging op zoek. „Ik kwam al vrij snel bij Holiday Ice omdat ze daar mensen nodig hadden. Met een achtergrond in de horeca zag ik daar wel wat in. Ik werk hier nu drie jaar en het bevalt me prima. Ik ben hier begonnen als inpakker en had geen enkele ervaring in een productiebedrijf. Daarna ben ik palletiseur geworden. Na een jaar begonnen ze met de uitbreiding van de fabriek en vroeg mijn teamleider of ik mee wilde naar het nieuwe gedeelte. Dat is natuurlijk heel leuk. Er werd op deze nieuwe afdeling veel geautomatiseerd maar ik wist eigenlijk niets van techniek. Omdat ik graag wil leren, kon ik een opleiding Onderhoudstechniek gaan doen om Technisch Operator te worden van de inpakafdeling, een nieuwe functie. Je zorgt ervoor dat je dingen oplost als er ergens iets stagneert. Als het heel ingewikkeld wordt, vragen we de Technische Dienst ons te helpen. Het leuke aan dit werk is dat je continu het hele proces in de gaten houdt, je moet alert zijn.” De informele sfeer binnen Holiday Ice en het idee dat je kansen krijgt als je iets wilt, spreken Bram heel erg aan. „Als ik wil kan ik doorgroeien en dat bevalt me prima.”

Aukje Valkema – Productiecoördinator

Meegroeien met het bedrijf Het Holiday Ice van nu lijkt in weinig meer op het bedrijf waar Aukje Valkema 24 jaar geleden begon. „Er is veel veranderd, het is veel groter geworden, er zijn in de loop van de jaren veel mensen en meer machines bij gekomen. En daardoor is veel werk fysiek ook veel minder zwaar dan toen. Die groei heeft mij ook kansen gegeven, want ik ben meegegroeid. Ik kwam hier via een uitzendbureau als inpakker, na een jaar kwam ik in vaste dienst. Een paar jaar later werd ik Hoofd Aflos zoals dat heet en plande ik het werk van de ploegen inpakkers. Dat is meer dan 17 jaar geleden, een andere tijd met veel meer pieken in de zomer. Toen mijn eerste kind geboren werd wilde ik graag terug naar de inpak omdat ik dat rustiger vond in combinatie met jonge kinderen. Dat kon, ook al was ik denk ik een van de eersten die dat vroeg. Een paar jaar later ben ik Afloscoördinator geworden. Ik werk nieuwe mensen in en we houden in grote lijnen het werk in de fabriek in de gaten”. Meegroeien met een bedrijf dat verandert, bevalt Aukje nog steeds goed. „Veel werk is makkelijker geworden, er zijn meer functies en mogelijkheden gekomen. En de vijfploegendienst. Je weet daardoor goed waar je aan toe bent. Ik heb het nog steeds naar m’n zin hier, het is afwisselend en we hebben een superleuke ploeg mensen.”

Gerard Hakbijl – Hoofdoperator

Van timmerman naar hoofdoperator
Gerard Hakbijl had het twaalf jaar geleden prima naar het zin als timmerman. Tot de recessie veel banen in de bouw wegvaagde en hij op straat stond. Via via kende hij Holiday Ice en solliciteerde er, want ook toen was er werk genoeg in de ijsfabriek. „Ik ben begonnen als machinebediende, het was voor mij allemaal nieuw. Ik was allang blij dat ik weer aan het werk kon. Ik ben een mens van de praktijk en dat heeft me geholpen hier want ik vind die technische kant heel erg leuk. Ik heb vooral veel mogen leren in de praktijk binnen Holiday Ice. Zo kon ik operator worden en ben ik daarna overgestapt naar de mixbereiding. Ik heb veel ervaring opgedaan en ben steeds meer allround geworden. Met alleen praktijk kom je er natuurlijk niet, dus ik heb ook een aantal papieren gehaald zoals Voeding niveau 2. Dat is eigenlijk de basis binnen Holiday Ice om verder te kunnen, deze opleidingen worden ook vanuit het bedrijf geregeld. Toen ik Hoofdoperator kon worden, hoorde daar ook bij dat de volgende stap zette naar niveau 3 en daar ben ik nu mee bezig.” IJsjes maken zegt hij, heeft hem veel gebracht. „Niet alleen omdat we een mooie ploeg mensen hebben. Ik vind het een prachtig product, ik heb leren aanvoelen hoe het in de productie werkt, hoe het zich houdt en vormt. We hebben als team de vrijheid om binnen de kaders van de planning keuzes te maken en het blijft een uitdaging om alles optimaal draaiende te houden, dat vind ik mooi. Ik kan mezelf binnen het bedrijf ontwikkelen zoals ik graag zou willen en bij me past. Als je wilt groeien dan kan dat, ik zie het ook bij collega’s om me heen. Ik vind dat heel fijn, zeker ook omdat we jonge kinderen hebben, waar ik dankzij de vijfploegendienst alle tijd voor heb door de week. Ik heb het naar m’n zin en zie genoeg toekomst hier!”

Ben jij ook benieuwd geworden naar de mogelijkheden? Check dan onze vacatures via de QR code of op

werkenbijholidayice.nl
holidayice.nl

(Visited 57 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
LinkedIn
Sluiten