In samenwerking met In4Work 17:52 Business to Business, Werk

In4Work Franeker: werk begint bij eerder kennismaken en opleiden

„De arbeidsmarkt kunnen we helpen door met name jongeren beter en eerder bewust maken van wat werk betekent en inhoudt.” Zegt vestigingsmanager Harry Hoekstra van het uitzendbureau in Franeker, In4Work. Samenwerken is het devies, want uitzenden begint ver voor ‘’de perfecte match’.

„De arbeidsmarkt kunnen we helpen door met name jongeren beter en eerder bewust maken van wat werk betekent en inhoudt.” Zegt vestigingsmanager Harry Hoekstra van het uitzendbureau in Franeker, In4Work. Samenwerken is het devies, want uitzenden begint ver voor ‘’de perfecte match’. In4Work is een uitzendbureau voor Franeker en omgeving. Voor mensen die werk zoeken een uitzendbureau voor parttime en fulltime werk in de schoonmaak, bouw & techniek, productie, horeca en vakantiewerk. Werven, selecteren en uitzenden, van tijdelijke krachten tot payroll, het voeren van personeelsadministratie en het onderbrengen van medewerkers voor werkgevers. Wat In4Work onderscheidt is de kleine omvang, de persoonlijke benadering. Gemoedelijk en dichtbij, aan de toegangsweg naar het centrum van Franeker, de Hertog van Saxenlaan. Sinds vorig jaar voert Harry Hoekstra het vijfkoppige team van In4Work aan. „De kleinschaligheid en het persoonlijke van in4Work is ons kenmerk. Het wordt wel tijd dat we meer met de omgeving aan de slag gaan. In de eerste plaats betekent dat meer bekendheid en zichtbaarheid. Wie zijn wij, wat kunnen we doen voor mensen die werk zoeken en aanbieden, vooral in het kleinere mkb. We zitten op een mooie plek, maar een groot deel van wat je als uitzendbureau doet, is digitaal. En dan is het heel goed om meer ‘in the picture’ te zijn. Aanspreekbaar, herkenbaar. Later dit jaar pakken we het kantoor ook aan de buitenkant aan.”

Kennis maken met werk
Maar het allerbelangrijkste zegt Harry Hoekstra, is op pad voor meer samenwerking. „Als we de arbeidsmarkt willen helpen door meer openstaande vacatures bij de bedrijven in te vullen, dan moeten we met elkaar samen aan de slag. Met het onderwijs, de bedrijven. Ik merk in gesprekken dat vooral jongeren nauwelijks zicht hebben op wat onze omgeving te bieden heeft. Wat is er in bijvoorbeeld Franeker, Harlingen, Bolsward en Dronrijp voor werk? Wat houden die banen in, wat doe je daar precies voor werk? Wat zijn de mogelijkheden om ‘iets’ te gaan doen na je school. Voor ons klinkt het allemaal bekend en logisch, maar als jongeren daar geen concreet beeld bij hebben, is het hoog tijd daar gericht wat aan te doen. We zijn dat ook aan elkaar verplicht: samen de schouders onder de regio. We hebben hier heel veel goede bedrijven, die het fundament vormen van de regio. Daarom pleit ik er voor jongeren meer nog dan nu, beter en eerder kennis te laten maken met de mogelijkheden van werk en bedrijven. Laten zien wat je doet. En niet te vergeten: nog meer specifiek opleiden in samenwerking met bedrijven, want steeds meer banen worden niet meer als ‘baan’ onderwezen op school. Wij bieden opleidingen in diverse branches, dus bel gerust!” Dat je daar als uitzendbureau een rol in speelt, vindt Harry Hoekstra niet meer dan logisch. „We zijn feitelijk een datingbureau tussen werkgevers en werknemers. Je wilt graag de perfecte match tussen mensen, maar die match begint met betrokkenheid, met begrijpen wat er bij wie speelt en je uiterste best doen om te zorgen dat de perfecte match ook kan ontstaan. Goed gevoel begint bij vroeg kennismaken, ook bij in4Work.”

www.in4work.nl

(Visited 173 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
LinkedIn
Sluiten