In samenwerking met Menso 09:50 Werk

Menso staat als een huis met genoeg wensen voor de toekomst

menso

Na 4 jaar zeg ik met trots dat we alles op het terrein van werkzoekenden met afstand tot de arbeidsmarkt onder dit dak organiseren. Dat doen we natuurlijk met partners.” Heidy Postma, directeur Menso, vertelt vol enthousiasme over het bedrijf voor mens en ontwikkeling. In 2018 is Menso gestart en staat als een huis met genoeg wensen voor de toekomst. „Wij blijven ontwikkelen op de veranderende vraag van de arbeidsmarkt. Door te doen wat we hebben afgesproken en resultaten te laten zien, krijgen we vertrouwen en opdrachten. We merken dat steeds meer partijen bij ons aankloppen. Ik kan het anderen een stukje makkelijker maken.”

Heidy Postma, een doortastende aanpakker, die op bewonderenswaardige wijze de organisatie, in korte tijd, naar een hoger plan heeft getild. „Zo mooi dat je dat nu kan zeggen, dat we vertrouwen hebben gewonnen. Men kent onze kwaliteit, weet ons te vinden en we behalen resultaten. Voor de toekomst hebben we wensen en uitdagingen. In de huidige arbeidsmarkt komen vraag en aanbod onvoldoende bij elkaar. We bewandelen nieuwe wegen om onze doelgroep nog méér klaar maken om naar ‘buiten’ te gaan. Met de EMCO-groep ontwikkelden wij het Banenplan. We bieden onze werkzoekenden scholing, training en een baan. Zij gaan uit de bijstand en wij blijven coachen en begeleiden. We laten ze niet meer los.”

Menso Detacheren

„Onze meest prille ontwikkeling is Menso Detacheren. Om werkgevers verder te ontzorgen bij de vraag naar ‘handjes’, zijn wij Menso Detacheren gestart. Voor de duur van 6 maanden leveren wij mensen, die wij zelf onder contract houden en begeleiden. Voor de werkgever regelen wij subsidies en betalingen. Na 6 maanden is de intentie iemand aan te nemen. Als dit niet lukt, zijn er vaak andere omstandigheden. Wij zorgen dan dat niemand terugvalt. In samenwerking met verschillende partners bieden wij dan een werkplek en meer begeleiding naar de reguliere arbeidsmarkt.” Heidy: „Ik wil graag die springplank zijn en niet zo zeer het vangnet. Alles wat je aandacht geeft, groeit. Ik geloof daar echt in.”

Flexibele organisatie

Sinds een jaar werkt Menso in Emmen met 6 multidisciplinaire clusters. Verschillende disciplines zoals werk- en scholingscoaches, leerplichtambtenaren en werkgeversadviseurs weten wat er leeft in hun gebied. „Samen maken zij van één en één drie. Mijn wens is om een flexibele organisatie te blijven en dat zit in mijn mensen. Wij blijven ontwikkelen en weten wat de arbeidsmarkt vraagt.”

Onze missie is dat iedereen werkt

Menso is ontstaan op initiatief van de Gemeente Emmen om invulling te geven aan onder andere de Leerplicht- en Participatiewet. Heidy: „Onze missie is dat iedereen werkt. Iedereen met afstand tot de arbeidsmarkt, want anders heb je ons niet nodig. Wij vragen wel motivatie. Als die er niet is, kijken we wat het probleem is en wat iemand nodig heeft. Met netwerkpartners beschikken we over een menu met 50 onderdelen om persoonlijke belemmeringen aan te pakken. Pas dan kan iemand werken aan de stap op weg naar werk.”

Menso Ondernemen

„Door de snelle ondersteuning van ondernemers bij de TOZO regeling hebben wij ons netwerk verbreed en vertrouwen gewonnen. Voor ons hét moment om de rode loper uit te leggen. Menso Ondernemen is er voor de startende en gevestigde ondernemers met financiële vragen. Wij adviseren en ondersteunen middels coaching en of tijdelijke financiering. Wij werken hierbij ook samen met verschillende netwerkpartner waaronder NHL Stenden. Daar word je toch helemaal enthousiast van”, aldus een energieke Heidy.

Partner Arbeidsmarktregio

Menso participeert ook in de Arbeidsmarktregio. Samen met 6 gemeenten en het UWV vormen zij een onderdeel van het Werkgevers Service Punt Drenthe. „Centraal behandelen wij vragen van werkgevers die vaak gaan over matching op de arbeidsmarkt. We kijken hoe we de werkgever het best kunnen bedienen.”

Menssupport

„Onze missie is dat iedereen werkt. Werk maakt mensen zelfstandiger en gelukkiger. Voor de toekomst zie ik voor ons een taak om mensen die niet participeren in de samenleving potentieel te ontwikkelen. Wij zijn daarom een pilot gestart met de Gemeente Emmen, Menssupport, en voeren dat uit binnen AT7, dus samen met de EMCO-groep. „Wij motiveren die groep mensen door ze uit te dagen en te geloven in hun ontwikkeling. Ik geloof in maatschappelijk rendement en persoonlijk geluk voor deze mensen. Werkt maakt gelukkig en dat hoeft niet altijd betaald werk te zijn.” Verder is het onze wens voor de toekomst dat iedereen met afstand tot de arbeidsmarkt, die aan onze voordeur klopt, direct geholpen wordt, ongeacht de hokjes en regelgeving die er achter zitten. Een inwoner moet geen last hebben van verschillende instanties. Kom aan onze voordeur en wij helpen.”

Klop bij ons aan

Menso Ondernemen. Wij zijn er voor de startende en gevestigde ondernemers, dus klop bij ons aan. Menso Detachering. Zie jij binnen jouw bedrijf kansen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, bel ons om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Op www.menso-emmen.nl vind je meer informatie en onze contactgegevens.

(Visited 24 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
LinkedIn
Sluiten