In samenwerking met Ensel Staalkonstrukties 12:25 Techniek / Maak- en procesindustrie

Passie voor staal en voor maatschappelijk bestuur

ensel

Ze houdt van haar bedrijf en van het maatschappelijke bestuurswerk dat ze doet. Marcella Ensel- Boonstra geeft de maakindustrie graag een gezicht. Bedrijf en maatschappij versterken elkaar en hebben elkaar nodig. „Het is tijd voor de volgende stap.”

Ze is één van die ondernemers in Dokkum die zich met hart en ziel inzet voor het eigen bedrijf en voor de stad en de regio. „Er gebeurt veel in Dokkum waar we trots op zijn: het geldt voor heel veel mooie bedrijven en voor wat we samen mogelijk maken, kijk naar de Admiraliteitsdagen.” Het bedrijf in kwestie is familiebedrijf Ensel Staalkonstrukties, dat zich in het hele land onderscheidt door wat ze betekent in utiliteits- en woningbouw. Oplossingsgericht, creatief en multidisciplinair kunnen werken, dat vat het bedrijf waar zo’n vijftig mensen goed samen.

„Wat ik jammer vind, is dat het werk dat we doen, de niveaus, diversiteit en variatie, niet altijd even goed zichtbaar is. Met al die bedrijven samen vormen we het sociale en economische fundament van de regio en we hebben grote behoefte aan mensen. Ook daarom vind ik het belangrijk een deel van mijn tijd in te zetten voor maatschappelijke bestuursfuncties, zoals bij het Dockinga College en in ziekenhuis De Sionsberg. Ik put daar energie en inzicht uit, het maakt mijn werk interessanter en het biedt het me gelegenheid om bedrijven in de maakindustrie en het perspectief dat ze mensen kunnen bieden, beter over het voetlicht te brengen. Dat is naar buiten: naar binnen gaat het om de vraag hoe je mensen aan je kunt binden, wat je kunt doen om werk interessant te maken of te houden, hoe je het anders kunt organiseren om als bedrijf aantrekkelijk te blijven. De wereld verandert, jongeren kijken anders aan tegen werk en de betekenis ervan, dus is het zaak dat je je als bedrijf aanpast.”

Maakindustrie zichtbaar maken

Met al haar waardevolle ervaringen in het maatschappelijk bestuurswerk in Dokkum, richt Marcella Ensel de blik verder naar buiten. De eerste uitdaging is die van districtsbestuurder van Metaalunie sinds begin januari. „Daarnaast wil ik een stap zetten in het onderwijs, een basisbehoefte waar iedereen recht op heeft. Daar wil ik me ook buiten Dokkum sterk voor maken. Ik wil graag een beetje ondernemerschap in het onderwijs brengen en laten zien dat er keuzes zijn. Cultuur speelt een allesbepalende rol in de keuze van kinderen bij wat ze later willen gaan doen. Ik wil techniek en maakindustrie een gezicht geven in het onderwijs en daarmee laten zien dat die sector op allerlei niveaus een hele goede keuze kan zijn.”

www.ensel.nl

(Visited 7 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
LinkedIn
Sluiten