In samenwerking met Hoekstra Makelaardij 13:24 Business to Business, Bouw

‘Specialisten die doen wat ze beloven’

Hoekstra heeft alles in huis en dat is geen loze kreet, durven Jeannette Hoekstra en Dirk Hoekstra te zeggen. Dat kan omdat wij op elk gebied specialisten in dienst hebben op elk vakgebied. Van woningmakelaardij tot nieuwbouw, projectinitiatie, vastgoedbeheer VVE management, zorgvastgoed, taxaties, bedrijfsmakelaardij en agrarische makelaardij. Over groei, plezier in het vak, kansen creëren en vooral afspraken nakomen.

„Wij hebben kantoren in Leeuwarden, Sneek, Joure, Heerenveen, Almere en sinds kort in Groningen. Het idee om een kantoor in Groningen te openen was een logische volgende stap. Groningen is een geweldige mooie stad met veel vastgoedactiviteit, dus we zijn blij met deze stap. Vanuit opdrachtgevers was er de nadrukkelijke wens om ook in Groningen een kantoor te openen. Het is een hele andere markt dan Leeuwarden en weer heel anders dan Almere.” De groei geeft goed weer waar Makelaardij Hoekstra na 35 jaar staat: Hoekstra Makelaardij, Vastgoedbeheer en Bedrijfsmakelaardij.

Gees Adema

Het makelaarskantoor dat Dirk Hoekstra in 1987 begon, is gegroeid naar een veelzijdig bedrijf met 80 medewerkers op zes kantoren in drie provincies. Naast Dirk en Jeannette Hoekstra als directie van Hoekstra Makelaardij en Vastgoedbeheer zijn Hendrik Fokkema als directeur Nieuwbouw en Projectinitiatie en Gees Adema als directeur Bedrijfsmakelaardij toegevoegd aan de dagelijkse leiding. Dirk Hoekstra: ‘’Vastgoedbeheer opereert vanuit Leeuwarden, Groningen en Almere landelijk, omdat we veel werken voor grote institutionele beleggers, pensioenfondsen en particuliere beleggers. Onze nieuwbouwmakelaardij is de grootste in het Noorden, onze afdeling Taxaties ook. De groei van het bedrijf houdt aan. Makelaardij is een perpetuum mobile, het is voortdurend en oneindig in beweging, het gaat altijd door. Ik ben er trots op dat we zijn wie we zijn en wat we betekenen. Het is een compliment aan de vele mensen die lang en altijd met plezier bij ons werken.”

Jeannette Hoekstra: ‘’Investeren in specialisten loont. Onze afdeling Taxaties bestaat nu inmiddels uit vijf taxateurs. Opdrachtgevers kiezen steeds vaker voor een kantoor waar taxateurs gespecialiseerd zijn in een discipline. Dus of het nu gaat om taxaties van een woning, een zorginstelling, een agrarisch bedrijf of zakelijk vastgoed, we hebben de mensen in huis die daar dag in dag uit mee bezig zijn.” Gees Adema: ‘’Dat geldt ook voor onze Bedrijfsmakelaardij: er is een toenemende behoefte aan ervaren experts op ieder vakgebied. De verkoop en verhuur van beleggingsvastgoed zoals bijvoorbeeld winkelpanden, kantoorpanden en zorgvastgoed staat sterk in de belangstelling en ook de dynamiek in de agrarische sector neemt alleen maar toe.”

Jeanette Hoekstra

De doorstroming is weg

Met Hendrik Fokkema trekt Dirk Hoekstra veel op in de markt. ‘’Projecten initiëren is een vak apart. Je moet aanvoelen waar de kansen en de behoeften liggen. Wat kun je voor wie bouwen, met wie kun je wat opzetten en (her)ontwikkelen, zijn er locaties, wat is de behoefte en wat past bij welke partij? Of het nu gaat om grote nieuwbouwprojecten als Middelsee in Leeuwarden of om (her)ontwikkeling van zakelijk of zorgvastgoed, je moet aanvoelen wat er speelt en waar de kansen liggen. Het gaat altijd om tijd, geld, geduld, belangen en afwegingen. De markt kent ons, wij kennen de markt en de overheden. We hebben laten zien waar we staan, wat we kunnen en hoe we iets aanpakken. Dat loont, want dan komen de mensen naar je toe. Hendrik Fokkema: ‘’Er zit veel in de pijpleiding, maar de doorstroming is weg. De behoefte bij veel mensen om een stap te zetten naar een volgend huis is echter onverminderd groot.”

„Je kunt je huis verkopen, maar waar moet je dan naar toe? Er zal dus echt wat moeten gebeuren op het gebied van nieuwbouw om de doorstroming weer op gang te krijgen. Wat moet er in welke regio gebeuren, dat is de vraag. Wat moet je doen voor welke doelgroep? Overheden en marktpartijen moeten met elkaar het gesprek aan gaan om het probleem op te lossen. De regionale kennis is er, het is een kwestie van willen en de regie nemen. Wij kunnen hier een grote rol in spelen met onze jarenlange ervaring.”

Op het juiste moment het juiste doen

Alle reden om jezelf voortdurend actief op te stellen, merkt het viertal op. Dirk Hoekstra: ‘’Om je heen kijken, informeren. Ligt er ergens een kans? Het is netwerken, praten en kijken. Zien we iets dat vastzit, kunnen wij bijdragen aan de oplossing?” Zo stond Hoekstra aan de basis van de uiteindelijke herontwikkeling van het voormalige kantoorpand van zorgverzekeraar De Friesland tot appartementencomplex. En initieerde het bedrijf de herontwikkeling en verkoop van zorgcomplex “Oranjewoud Wonen” in Heerenveen. Het oude verzorgingstehuis met 240 verouderde appartementen bleek te duur om te renoveren en in overleg met de zorgpartij maakte Hoekstra een plan voor vervangende nieuwbouw. Nu staan er twaalf huurbungalows, 99 huurappartementen voor Serviceflat Oranjewoud en 37 koopappartementen De huurappartementen zijn verkocht aan een pensioenfonds als belegging.

Jeannette Hoekstra: ‘’Ook hier komt samen wat wij kunnen betekenen: het is een geslaagd voorbeeld van initiatie, vastgoedontwikkeling en beheer. Omdat we als makelaardij en vastgoedbedrijf zo dicht op de markt zitten, kunnen we snel oplossingen aandragen en schakelen. Op het juiste moment het juiste en het goede doen, maar ook altijd doen wat je beloofd. Je afspraken nakomen. Dat is wat ons sterk maakt en daarom zijn we actief voor landelijke partijen van Amsterdam tot Eindhoven. Dat heeft alles te maken met onze Friese hands-on mentaliteit, maar ook door betrouwbaarheid, jarenlange ervaring, kennis en natuurlijk de praktische en betrokken mensen die hier met plezier hun werk doen. Met elkaar de schouders eronder.”

www.makelaardijhoekstra.nl

(Visited 8 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
LinkedIn
Sluiten