In samenwerking met Stertil 16:56 Techniek / Maak- en procesindustrie, Transport en Logistiek, Werk

Stertil: betrokken samenwerking die ons succes verklaart

Kootstertille, vestigingsplaats van een succesvol en mondiaal opererend bedrijf; vijfde plek in de Maak100-ranglijst van Nederland. Hier worden innovatieve hefsystemen voor het zware segment ontwikkeld, geproduceerd en verkocht.

„We zijn wereldwijd marktleider voor hefsystemen die gebruikt worden voor bussen, vrachtwagens en agrarische voertuigen”, zegt Bennie Stapensea, algemeen directeur van Stertil. Ook ontwerpt, produceert en installeert Stertil Dock Products state of the art laad- en docksystemen voor vrachtwagens. De derde productgroep van Stertil is Stokvis Service die er voor zorgt dat technisch apparatuur probleemloos blijft functioneren.

Allemaal producten en diensten waar genoeg over te vertellen is, maar Bennie heeft een ander onderwerp in gedachten. „Ons succes ontstaat niet zomaar. Daar zit een groep mensen achter, die allemaal vanuit hun eigen rol samenwerken aan mooie projecten. Zij zijn het waar het over moet gaan.”

Een gezamenlijke missie „Een mooi product leveren is een gezamenlijke missie en een gezamenlijke verantwoordelijkheid. We hebben vestigingen over de gehele wereld, maar het hart van het bedrijf zit hier. Productie, sales en ook onze Research & Development afdeling zit in Kootstertille. Iedereen heeft zijn eigen specialiteit, maar door wederzijdse betrokkenheid ontstaat een dynamiek die het werkplezier en de productiviteit vergroot.”

„De rol van de directie is onder meer de basisvoorwaarden creëren. De nieuwbouw is daar een voorbeeld van. Dat is meer aangepast aan de eisen van de moderne tijd. Op gebied van duurzaamheid, maar ook als moderne en prettige werkplek.”

 „We hebben oog voor individualiteit en werkomstandigheden. Heeft iemand plannen voor de toekomst? Kun je als bedrijf, met scholing bijvoorbeeld, iemand verder helpen? Hoe zwaar is jouw werk? Kun je dit volhouden tot je 67ste? Moeten we denken aan omscholing? Als directie moet je open staan voor ideeën en er zijn als het nodig is. De deur moet open staan.”

‘Iedereen heeft zijn eigen specialiteit, maar het is de met elkaar betrokken samenwerking die ons succes verklaart

Fluitend naar je werk

Een mooi voorbeeld hiervan is de kabelassemblage-afdeling. „Kabels zijn een essentieel onderdeel in onze producten. De componenten werden vroeger vervaardigd door een ander bedrijf in het buitenland. Daar ging wel eens wat mis op het gebied van kwaliteit. Kan dat niet beter, is dan de vraag die gaat spelen. Er werd besloten om een kabelassemblage afdeling in Koostertille te gaan beginnen. Marten, een medewerker van de technische dienst, had daar wel ideeën over. ‘Mag ik dat opzetten’, vroeg hij. Hij heeft zijn eigen afdeling ingericht en bemand met mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. De kwaliteit van de componenten is nu hoger en constant. Bovendien zijn we nu veel flexibeler in het productieproces geworden. Het mooiste is nog wel het plezier wat van de afdeling afstraalt. Marten zegt er zelf over: ‘Ik ga fluitend naar mijn werk en zingend weer naar huis’. Dit is een voorbeeld van de manier waarop wij samen denken en werken bij Stertil.”

„Ik ben er van overtuigd dat we enorm veel talent in de omgeving hebben. Ik ga me inzetten om hieruit te rekruteren. Of je nu high-tech-ingenieur bent, salesmanager of lasser, lange reistijden na en van je werk is niet leuk en gaat ten kosten van tijd die je kunt besteden aan je gezin, je hobby of andere privéaangelegenheden. Er moet een gezonde balans tussen werk en privé zijn.”

Reisje naar Amerika

„Een andere kant”, zegt Bennie, „we zijn een kleine multinational. Bij bepaalde functies zijn dienstreizen naar bijvoorbeeld China of Amerika onderdeel van je werk. Kennismaken met andere culturen, talen en landschappen draagt voor velen bij aan het werkplezier. Ieder vervult zijn taak in het geheel. Het succes is van ons allemaal.”

www.stertil.com

(Visited 34 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
LinkedIn
Sluiten