In samenwerking met Zorgwinkel Hoogeveen 07:58 Zorg, Life Sciences & Health

Van de stoel van opa naar Zorgwinkel Hoogeveen

Van scootmobiel tot wandelstok, van rollator en sta-op stoel tot aangepast bestek. Marc Jansen heeft het in zijn Zorgwinkel Hoogeveen. Met advies op maat, een eigen werkplaats en eigen bezorging is hij er om te helpen. Maar het begon bij de stoel van opa.

In de Hoogeveense Hoofdstraat straalt Zorgwinkel Hoogeveen je tegemoet. Ruim van opzet en een breed assortiment nieuwe en gebruikte zorghulpmiddelen. Voor clienten, zorgverleners, mantelzorgers: iedereen kan er terecht. Marc Jansen staat klaar om te helpen. Hoe het zo kwam? Het begon met die stoel van opa. Na zijn overlijden nam Marc de sta-op stoel van opa mee om te verkopen en dat bracht hem in contact met een nog onbekende wereld. „Er bleek toekomst in te zitten, die ik nog niet eerder had gezien. Die stoel van opa verkocht ik aan een oudere mevrouw die al een paar jaar thuis op een campingstoel zat. Er ging een wereld voor haar open, toen ze in opa’s stoel ging zitten. Toen dacht ik, mensen blij maken is wel heel erg fijn!


„Eerst handelde ik in gebruikte scootmobielen en rollators vanuit huis. In 2017 begon ik in Alteveer met Zorgoutlet Hoogeveen. Twee jaar later zat ik echt in Hoogeveen, hier aan de Hoofdstraat en werd het meer een winkel. Vooral met nieuwe zorghulpmiddelen, ik werd dealer voor diverse merken en een groter assortiment. Vanaf oktober 2021 heeft het bedrijf officieel de naam Zorgwinkel Hoogeveen. In coronatijd kregen we veel bekendheid met de armbandjes-actie Samen Sterk. Met het geld van de verkoop kochten we bloemen en lekkers voor verpleeghuizen, voor personeel en ouderen. Sinds het echt een winkel is, verkoop en verhuur ik nieuwe hulpmiddelen maar ook gebruikte. Kijk naar deze scootmobiel met 2 kilometer op de teller, dat scheelt 1.000 euro op de nieuwprijs! Mensen komen hier voor advies op maat, want ik wil mensen helpen aan de juiste zorghulpmiddelen, of dat nu een wandelstok of scootmobiel is, een wandbeugel, sta-op stoel, rollator of ouderenalarm. Waar heeft u het voor nodig, welke handicap heeft iemand, hoe is het gebruik? Vragen stellen helpt om mensen het goede advies te geven. Dan draagt het bij aan comfort en aan veiligheid.” De werkplaats achter de winkel is voor Marc belangrijk. „Mensen die met een technisch probleem zitten, met een reparatie of onderhoud aan zorghulpmiddelen kunnen bij me terecht. Of je het nu hier gekocht hebt of niet, dat maakt niet uit. Ik blijf terugdenken aan die blije mevrouw die de stoel van opa kocht. Daar doe ik het voor!”
zorgwinkelhoogeveen.nl

(Visited 67 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
LinkedIn
Sluiten