In samenwerking met BEZINNZorg 07:41 Zorg, Life Sciences & Health

‘We bieden ondersteuning aan bijna 200 zorglocaties’

BEZINNZorg zorgt ervoor dat mensen met een zorgvraag op de beste plek komen. Daarbij staat de behoefte van de cliënten en hun individuele wensen op de eerste plaats. Er zijn bijna 200 zorglocaties, groot en klein, in de provincies Drenthe, Groningen en Friesland bij BEZINNZorg aangesloten. De organisatie neemt de aangesloten locaties veel werk uit handen, het is een vraagbaak bij hulpvragen en staat garant voor kwaliteit. “We hebben een goed beeld van alle aangesloten locaties en kunnen daardoor de beste ondersteuning bieden”, zegt directeur Jan van Donkersgoed.

Er zijn verschillende redenen waarom zorglocaties zich bij BEZINNZorg aansluiten. “Zo hebben wij gedragswetenschappers in dienst, die gekoppeld zijn aan bepaalde locaties en voor zorginhoudelijke ondersteuning zorgen. Daarnaast worden de eisen rondom zorg steeds zwaarder, BEZINNZorg koppelt administratie zorgmedewerkers aan locaties, zodat de administratieve taken goed en op tijd worden uitgevoerd. Ook zie je in het hele zorglandschap toenemende hulpvragen, waardoor zorg bieden steeds zwaarder wordt. De druk op locatiehouders neemt toe, dan is het prettig wanneer je op een professionele organisatie, waar kwaliteit voorop staat, kunt terugvallen.”


Speerpunt
“Kwaliteit is ons speerpunt”, gaat Van Donkersgoed verder. “Een locatie die zich wil aansluiten moet voldoen aan bepaalde kwaliteitseisen, die onafhankelijk worden getoetst. Er vindt jaarlijks verslaglegging plaats. Dat doen we omdat we samen met de zorglocaties verantwoordelijk zijn voor de kwaliteit van de zorg die we willen bieden. We weten precies wie wat in huis heeft, waardoor we ook zeker weten dat cliënten op de juiste locatie terecht komen. Dit gaat altijd in overleg met onze gedragswetenschappers.”


Het aantal locaties dat zich bij BEZINNZorg aansluit groeit gestaag en dat is logisch, gezien alle ontwikkelingen in de zorg. “Groei is geen doel op zich, maar gebeurt wel. Dat heeft onder andere met de complexiteit te maken. Je ziet met name vanuit gemeenten een toenemend pakket aan eisen, BEZINNZorg zorgt ervoor dat elke locatie bij de tijd is en blijft. Daarnaast is het voor kleinere locaties bijna onmogelijk om bijvoorbeeld zelf een gedragswetenschapper in dienst te nemen. Bij BEZINNZorg ben je verzekerd van die ondersteuning.”


Continuïteit
“Kortom, BEZINNZorg is een zorgaanbieder met alle expertise in huis, maar ook kennis van alle aangesloten locaties. Groei en/of winst is niet ons doel, we hebben wel een betrouwbare reserve opgebouwd, waardoor de locaties maandelijks verzekerd zijn van de betaling. Daarmee bieden we continuïteit.”


BEZINNZorg ziet een toenemende hulpvraag in de zorg. “Daarom zijn wij continu bezig met het verstevigen van onze expertise. Zo hebben we onlangs een psychiatrisch verpleegkundige in dienst genomen. Verder zijn we bezig met een time out locatie, waar een cliënt bij een calamiteit tijdelijk naartoe kan. We horen steeds vaker dat daar behoefte aan is. BEZINNZorg is een organisatie die op vele vlakken ondersteuning biedt en dat wordt door steeds meer zorglocaties op prijs gesteld.”


bezinnzorg.nl

(Visited 222 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
LinkedIn
Sluiten