In samenwerking met BAUHAUS 17:17 Bouw, Techniek / Maak- en procesindustrie

‘We hebben het breedste en het diepste assortiment’

Dat zegt Arjan Wenning, vestigingsmanager van BAUHAUS in Groningen. Het is alweer bijna 10 jaar geleden dat BAUHAUS naar Groningen kwam, waarmee het de eerste vestiging van het Duitse familiebedrijf in Nederland werd.
Inmiddels kan gesteld worden dat de bouwmarkt is verankerd in het
verzorgingsgebied. „Niet voor niets sponsoren we diverse sportclubs en
cultuurorganisaties, ondersteunen we lokale initiatieven en bieden we goed werkgeverschap”, voegt CEO Markus Pieters er aan toe.

Het is precies de manier waarop BAUHAUS in de markt wil staan. „We hebben bijna de hele ochtend met het team om tafel gezeten en het gehad over het lokaal ondernemerschap. Zij kennen als geen ander de markt in Groningen, daarom mogen zij aangeven wat we het beste kunnen doen om de klanten en ondernemers uit de regio te bereiken. We kunnen dus zelf de koers bepalen als team en dat is echt wezenlijk anders dan bij andere grote bouwmarkten. Past een plan binnen ons format, dan gaan we dat doen. Zo zit de cultuur van BAUHAUS in elkaar, we krijgen de ruimte om te ondernemen.”


„Ik voel me meer ondernemer dan vestigingsmanager”, voegt Arjan toe. „Ik hoef niet overal toestemming voor te vragen. Als ik denk dat het goed is voor BAUHAUS, dan heb ik de vrijheid om het te doen. Dat werkt erg prettig. Mede daardoor voelt dit als ‘mijn’ winkel. Ik kan zelf initiatieven nemen om er een succes van te maken. En ja, er gaat ook wel eens iets mis, maar dat is niet erg, dat lossen we op en daar leren we dan met elkaar weer iets van.”


Lange termijn
Naast Groningen heeft BAUHAUS inmiddels vestigingen in Hengelo, Venlo en Delft en is de vijfde vestiging in Amersfoort in aanbouw. En de zesde vestiging zit inmiddels in de planning”, geeft Markus aan. „We groeien gestaag en dat is prima. Er zit geen druk op, we gaan voor de lange termijn. Wil ik morgen een bod op een pand ergens in het land doen, dan doe ik dat.” Het is de vrijheid om te ondernemen die zowel Arjan als Markus vaak noemen. Markus:„ Dat verbaast ons wel eens, maar het is echt zo. De lijnen zijn kort en informeel. Dat is niet echt Duits, maar ik heb binnen het hele bedrijf nog nooit iemand in een pak zien lopen.”


BAUHAUS heeft vestigingen in 19 landen en elk jaar wordt er een competitie uitgeschreven, waarbij de beste 25 winkels van BAUHAUS in Europa worden genomineerd. Arjan:„ Deze 25 winnaars mogen vervolgens met de familie op reis naar een nader te bepalen locatie. Dat zegt iets over de insteek van de familie. Dit jaar zaten Venlo en Groningen bij de beste 25, daar zijn we trots op. Volgend jaar gaan we er weer voor.”


Drive-in
Naast particulieren, die BAUHAUS in de afgelopen 10 jaar massaal hebben ontdekt, weet ook de ondernemer de locatie aan de Bornholmstraat te vinden. Arjan:„ Onze drive-in is natuurlijk uniek. Inrijden, inladen en uitrijden en dat altijd onder ideale omstandigheden, daar maken veel ondernemers gebruik van.”


De drive-in biedt een professioneel assortiment dat voor iedereen verkrijgbaar is: van bestrating tot bouw hulpmiddelen en van cement en mortels tot ladders en steigers. „Het voordeel voor ondernemers is dat we het breedste en diepste assortiment hebben en bovendien voor alle materialen acht weken voorraad in huis hebben”, zegt Markus. „Dus, we kunnen altijd leveren. Daarnaast beschikken we over alle denkbare services, zoals een bezorgservice, verhuurservice en oppotservice. Verder kun je de eerste twee uur gratis een aanhanger lenen en krijg je vijf jaar garantie op onze montageservice. Datzelfde geldt voor onze apparatuur die we verkopen, ook vijf jaar garantie, ook al heb je de bon niet meer.”


Ringweg Zuid
Bij BAUHAUS kijken ze inmiddels vooral vooruit, bijvoorbeeld naar september wanneer de Ring Zuid weer open gaat. „We hoeven niet te ontkennen dat we last hebben gehad van de bouwactiviteiten, net zoals zoveel ondernemers op dit bedrijventerrein. We hebben geprobeerd de koopzondag qua openingstijden wat op te rekken, maar de gemeente wilde daar niet aan meewerken. Ook werden er tijdens de werkzaamheden niet altijd omleidingsroutes aangegeven. Jammer, we hadden wel op iets meer begrip van de gemeente gerekend. Immers, er werken hier meer dan 100 mensen die grotendeels woonachtig zijn in de gemeente Groningen. Dus ja, wij kijken enorm uit naar 1 september als de Ring Zuid weer open gaat. Het spreekt voor zich dat we rond die tijd met interessante acties op de proppen gaan komen, om te vieren dat we weer echt vooruit kunnen.”


www.nl.bauhaus

(Visited 16 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
LinkedIn
Sluiten