In samenwerking met Fidesta Zorg 06:50 Zorg, Life Sciences & Health

Fidesta Zorg, voor ondernemers in kleinschalige woonzorg

Fidesta staat voor kleinschalige woonzorghuizen tussen thuis en verpleeghuis in, waar de zorgondernemer het hart van het team is. Een fijne vertrouwde woonplek voor bewoners met de juiste zorgverlening. Kathy Terenstra maakt met Fidesta zorgondernemerschap mogelijk. Werken vanuit visie en ervaring. „Locaties zijn er genoeg. Het is de kunst klein te blijven.”

De kern van onze woonzorghuizen wordt gevormd door de zorgondernemers, vaak een echtpaar dat volledig in het woonzorghuis woont en werkt. Zij zijn het hart van een hecht team en het gezicht naar bewoners, familie en omgeving. Onze bewoners zijn mensen die volop in het leven staan, maar soms zorg nodig hebben. Zij wonen in een eigen appartement, hebben alle vrijheid en eigen regie over hun doen en laten. Wonen in een beschutte, veilige vertrouwde omgeving, voor mensen die lichte tot matige zorg nodig hebben en het fijn vinden dat er 24- uurs toezicht is. Onze kleinschalige huizen zitten tussen thuis en verpleeghuis in. Fidesta is de franchiseformule die deze kleinschalige woonvormen en zorgondernemerschap mogelijk maakt vanuit de visie die is vastgelegd in een kwaliteitshandboek en gestoeld is op jarenlange ervaring. Fidesta ondersteunt en ontzorgt haar zorgondernemers op het gebied van wet- en regelgeving, zorgcontracten, zorgindicaties en financiering, bewaking van zorg, veiligheid en welzijn en het bieden van opleidingen’, zegt Kathy Terenstra, oprichtster en eigenaar van Fidesta.

In Surhuisterveen verrijst het tiende woonzorghuis, het Fidesta Feansterhuys. In december dit jaar is alles klaar en kunnen zorgondernemers Vic en Jelle met al hun zorgervaring de nieuwe bewoners welkom heten. „Het is een prachtige plek in het hart van de samenleving. Het voormalige Rabobank- kantoor aan De Kolk hebben we omgetoverd naar een nieuwe woonzorgfunctie met 15 appartementen, waar belangstellenden zich nu ook voor kunnen aanmelden.

Betekent het ook dat jullie binnenkort het volgende Fidesta woonzorghuis openen? Ja, maar we willen niet te snel groeien. We geloven in volhouden en het goed doen, het is de kunst om klein te blijven met nadruk op kwaliteit. Begrijp me niet verkeerd, er zijn prachtige locaties genoeg waar je zoiets kunt beginnen, we krijgen ze ook genoeg aangeboden en de vraag naar goede woonzorghuizen groeit alleen maar. Voor Fidesta gaat het alleen niet om zo groot of zoveel mogelijk. Het gaat er om het goed te doen. Met onze jarenlange ervaring weten we dat het draait om kwaliteit, kennis en de juiste zorgondernemers op de juiste plek. Wij leveren met een relatief kleine organisatie de kennis en we borgen de kwaliteit, de zorgondernemers zijn de spil waar het in ieder huis om draait. De klik met elkaar, de wil om gezamenlijk de schouders eronder te zetten, een langjarige relatie aan te gaan, vertrouwen te hebben en elkaar te ondersteunen en te ontzorgen, dat maakt de Fidesta-huizen tot een fijne woonplek. Wij zorgen vanuit Fidesta daarvoor alles wat nodig is: van een huis tot en met de naleving van ons handboek om de kwaliteit van zorg, de veiligheid en wet- en regelgeving te borgen. Hebben we een goede locatie op het oog, dan zoeken we daar de juiste meewerkende zorgondernemers bij met passie, kennis en een hart voor de zorg van mensen in die omgeving. Bij elkaar moet dat kloppen en door de tijd heen moet je de voortgang en continuiteit bewaken en borgen. Dat vereist zorgvuldigheid en aandacht. Daar hebben we plezier in en dat doen we goed. Dat maakt de Fidesta woonzorghuizen tot een fijne, comfortabele plek om in te wonen en om in te werken, voor de zorgondernemers en hun team.

Wat is de kern van jullie formule, los van het borgen van kwaliteit en actuele kennis van de zorg. Waarin zijn jullie als relatief kleine organisatie door de jaren heen succesvol? „De kern is dat we heel goed weten hoe het plaatje voor een woonzorghuis en voor de zorgondernemer er uit kan en moet zien, niet alleen om te starten, maar ook om op langere termijn sociaal, financieel en organisatorisch gezond te blijven. Dat ligt verankerd in onze visie en ons kwaliteitshandboek. Het betekent vanuit je overtuiging en passie zorgvuldig alle stappen zetten, doen wat je moet doen, volhouden en doorgaan. Fidesta biedt zorgondernemers daarmee een mooi uitgangspunt en alle ruimte om het leven en werken fijn en comfortabel te maken.”

Waar staat Fidesta over een paar jaar? Kathy Terenstra: „Los van het gestaag uitbouwen van het aantal woonzorghuizen, is het tijd voor verbreding. Voor mij betekent dat het delen van wat we hebben. Het maatschappelijk geld dat we met deze woonzorgvormen verdienen kan en mag ook weer terugvloeien naar de maatschappij in de vorm van goede doelen. Het heeft voor mij te maken met delen van het geluk dat je ervaart en waar je iedere dag aan werkt. Daarbij stilstaan en er concreet iets mee doen naar anderen, lijkt me een mooie volgende stap.”

fidestazorg.nl

(Visited 131 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
LinkedIn
Sluiten