In samenwerking met Magis 06:49 Zorg, Life Sciences & Health

Als jij er voor hun bent, komt het vertrouwen ook

Magis ambulante begeleiding in Franeker is een professionele zorgorganisatie waar mensen centraal staan. “We zien mensen zoals ze zijn. Ieder mens is anders en heeft een andere manier van begeleiding nodig om het beste uit zichzelf te halen. Ze maken deel uit van onze Magis-familie.

Bianca Seerden en Wietze Kooistra begonnen samen Magis ambulante begeleiding in 2017. Inmiddels hebben ze bijna dertig gecertificeerde en gekwalificeerde collega’s en dragen ze met elkaar zorg voor zo’n 110 cliënten. Magis begeleidt ze op een heel divers gebied: sociaal, financieel, dagelijks functioneren, verslaving, dagbesteding, psychisch functioneren, huisvesting, justitie en lichamelijk functioneren. Bianca: ,,Een groot deel van deze mensen kent een veelheid aan problemen; vaak zijn ze verslaafd en wil niemand ze helpen. Wij zijn er voor ze, als het nodig is 24 uur per dag.”

Er zijn, heeft bij Magis concreet betekenis. Het is de drijfveer van de mensen die er werken. Doe wat je zegt, wees jezelf. Oordeel niet, maar luister, vraag en praat met ze. Bianca: ,,Het zijn mensen zoals jij en ik, niet meer, niet minder. Ze hebben een indicatie vanuit de Wet Langdurige Zorg, sommigen vanuit de WMO. Daarom zijn wij er om ze te helpen bij wat ze nodig hebben. Niet vanuit methodiek of systeem, maar van mens tot mens. Ieder mens is anders, heeft een eigen aanpak en begeleiding nodig, het is persoonlijk maatwerk. We doen wat nodig is en doen dat op onze manier. En dat kan ook een bakkie koffie met ze zijn op een terras. Dat dat formeel niet uit een zorgpostje betaald mag worden, dat is dan zo.” Wietze: ,,Als wij ze een beetje gelukkiger maken, dan is dat al heel veel. Ze hebben echt niet voor hun lol een indicatie Langdurige Zorg. Elkaar helpen biedt een basis. Als jij er bent voor je cliënt, komt het vertrouwen ook.” Duidelijke taal, recht uit het hart.

Ambulante begeleiding is de kern van Magis. Met de stijging van het aantal cliënten, steeg ook de vraag naar dagbesteding en huisvesting. ,,Als je de hele dag niets om handen hebt, is het heel fijn als je ergens naar toe kunt of ergens iets kunt betekenen. Daarom bieden we nu ook dagbesteding aan. Het geeft structuur aan het dagelijks leven, helpt bij de ontwikkeling van hun zelfstandigheid en we zien vooruitgang in hun (sociale) vaardigheden. In september zijn we gestart met Magis Wonen in Franeker. Een woongelegenheid waar mensen met een psychische of psychsociale problematiek zich gewaardeerd, veilig en thuis moeten gaan voelen. Een thuis voor 17 bewoners vanaf 18 jaar met 24- uurs toezicht, ondersteuning en waar nodig intensieve zorg. Wij zijn er voor je, betekent ook dat jij ergens mag zijn.”

http://www.magisambulantebegeleiding.nl/

(Visited 12 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
LinkedIn
Sluiten