In samenwerking met Prodak 06:49 Zorg, Life Sciences & Health, Business to Business

Prodak vernietigt data en verpakkingen uiterst secuur

Prodak uit Drachten ontzorgt zorgbedrijven op het gebied van het vernietigen van archieven, datadragers en vooral van baxterverpakkingen. Baxterverpakkingen zijn verpakkingen van medicijnen waarop persoonsgegevens van cliënten staan, die niet in de reguliere afvalstromen mogen komen vanwege privacywetgeving. Die verpakkingen worden versnipperd zodat niet meer te achterhalen valt wie ze heeft gebruikt.

„Sinds de nieuwe AVG-wet zijn zorginstellingen verplicht hun baxterverpakkingen te vernietigen. Voordat die nieuwe wet er was, deden wij dit werk al voor alle grote zorginstellingen in Friesland. Sinds het verplicht gesteld is door de overheid, hebben wij er nog meer klanten bij gekregen”, zegt Peet de Wit van Prodak. Het bedrijf bestaat inmiddels twintig jaar en heeft veel ervaring op het gebied van het vernietigen van privacygevoelig materiaal. In het met camera’s bewaakte bedrijfsgebouw vernietigt vernietigt het archieven, datadragers en baxterverpakkingen tot kleine snippertjes die uiteindelijk via vaste afnemers volledig worden hergebruikt en gerecycled tot nieuwe materialen van papier, kunststof of metaal.

Het bedrijf werkt voor diverse zorginstellingen, verschillende overheden in Noord-Nederland en Overijssel en voor bijvoorbeeld accountants, transportbedrijven en winkeliers. Het CA+ gecertificeerde Prodak garandeert betrouwbaarheid en veiligheid. Het werk op de werkvloer wordt uitgevoerd door ongeveer twintig mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, door cliënten van zorginstelling Alliade. Ze worden door een vaste medewerker van Alliade begeleid op de werkvloer

Het ophalen van de archieven, data en baxterverpakkingen gebeurt door een vast en op elkaar ingespeeld team, gevormd door Jordi de Jong, Peet de Wit en Jeen Holwerda. „Wij gaan met vertrouwelijke gegevens om, bedrijven moeten op ons kunnen rekenen.”

Ook particulieren kunnen van de diensten van Prodak gebruik maken, tijdens werkdagen kunnen die zich met hun materiaal tussen 08.00 en 16.00 uur melden bij de hoofdingang van Prodak. Ook kan het bij hen thuis worden opgehaald, met de vrachtauto van het bedrijf of de bus met aanhanger. „Van groot tot klein, dat maakt ons niet uit”, zegt De Jong.

Dat het werk op de werkvloer door mensen met een zogeheten beperking wordt uitgevoerd, is in dit geval geen beperking. De Jong: „Zij werken uiterst secuur en serieus, wij zijn heel blij met hen.” Vanwege de samenwerking met zorginstelling Alliade is het mogelijk om op te schalen qua aantal werknemers en ook in het Drachtster bedrijfspand is nog ruimte voor groei. „Wij zijn er klaar voor om nóg meer klanten te helpen.”

prodak.frl

(Visited 9 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
LinkedIn
Sluiten