In samenwerking met Actief Werkt 10:02 Werk, Techniek / Maak- en procesindustrie

Actief Werkt: „Kom uit je comfortzone!”

actief

Zorgen voor elkaar, zekerheden bieden. Actief Werkt! Uitzendbureau, Actief Werkt! Techniek en Actief Werkt! Inhouse Services zijn een stevig groeiende landelijke uitzendorganisatie. Persoonlijk, betrokken, ondernemend en dichtbij, de uitzender op de hoek. Niet minder vestigingen, maar juist meer. Vier vestigingsmanagers vertellen waarom Actief Werkt! ook voor jou werkt, voor bedrijven en (latent) werkzoekenden.

Samen zijn ze goed voor heel wat jaren ervaring in mensen begeleiden naar werk en bedrijven helpen bij het vinden van de juiste kandidaat: Kees Dijkstra, Yvonne van der Zwaag, Yvonne van Wijk en Reinier Visser. De drie noordelijke provincies tellen negen vestigingen van Actief. Met meer dan 60 collega’s maken zij dagelijks de juiste match voor bedrijven en worden ruim 2500 mensen bemiddeld bij meer dan 700 opdrachtgevers. Actief Werkt! maakt deel uit van de Actief Group met ook vestigingen in België, Duitsland en Oostenrijk. De uitzendorganisatie is gespecialiseerd in techniek, industrie, logistiek, administratie, productie en overheid. Kees Dijkstra: „Ons vak is het oplossen van capaciteitsvraagstukken bij ondernemers. Wij bieden met uitzenden, inhouse services, werving & selectie en zzp bemiddeling hiervoor een totaaloplossing’’

Actief Werkt! vindt het van belang de technische beroepen onder een eigen label te houden. Reinier Visser: „Techniek is altijd een specialisme, in ieder vakinhoudelijk opzicht en met alle variaties in de branches metaal, installatie, bouw, schilders, infra, offshore en groen. Wij vinden het belangrijk voor al die vakgebieden mensen te hebben die thuis zijn in techniek en vanuit kennis en ervaring onze klant en onze flexcollega goed adviseren en bedienen.” Met die opvallende naam flexcollega, vat Visser samen hoe Actief aankijkt tegen de mensen die ze in allerlei sectoren aan het werk hebben. Kees Dijkstra: „Waar de meeste uitzendbureaus hun uitgezonden mensen uitzendkracht noemen, gebruikt de organisatie bewust de titel ‘flexcollega’ bij Uitzendbureau en ‘vakkracht’ bij Techniek. Juist door deze termen te gebruiken, maak je het persoonlijk. Het zijn niet zomaar uitzendkrachten, maar onze collega’s. Actief gaat voor een arbeidsmarkt waarin iedereen er toe doet. Opleiden en persoonlijke ontwikkeling staan binnen ons bedrijf centraal. We leiden onze eigen mensen op en investeren in een specialisatie. Ook kandidaten die we ter beschikking stellen bij onze opdrachtgevers leiden we het liefst op tot het schaap met de vijf poten, zodat ze altijd perspectief hebben. Daarom participeren we in het Noorden ook in een vakschool voor onze kandidaten.”

Stap uit je comfortzone!

Actief Werkt! Uitzendbureau en Techniek richten zich met deze vakscholen ook nadrukkelijk op de ‘latent werkzoekende’. Reinier Visser: „Er zijn veel mensen die zich niet helemaal thuis voelen in wat ze nu doen. Het zijn mensen die liever ander werk willen doen, maar voor zichzelf allerlei redenen zien om te blijven waar ze zitten. Wij zeggen: stap uit je comfortzone! Kom maar op, ga met ons in gesprek, vertel wat je graag wilt. Wij durven te zeggen dat er veel mogelijkheden zijn om te doen wat je graag wilt, wij bieden je een opleiding en we geven je zekerheid. We helpen je bij de stap naar je nieuwe baan. We hebben een eigen schilders-, zonnepanelen-, hoveniers-, en installatieopleiding in huis. Productiepersoneel wordt middels samenwerkingsverbanden met opleidingsinstituten omgeschoold tot volwaardig Operator. Van administratief medewerker tot warehouse medewerker. Voor werkgevers is dat ook een motivatie: mensen die opnieuw een keuze hebben gemaakt en goed geschoold zijn, zijn prima gemotiveerde mensen. Daarom durven wij te zeggen dat Actief Werkt! voor iedereen werk biedt!”

Kritisch blijven

Yvonne van der Zwaag: „ Opleiden en begeleiden is belangrijk, maar wij gaan een stap verder. We zorgen ook voor elkaar. Niet alleen voor werk en opleiding, maar helpen we mensen bijvoorbeeld ook als er financieel problemen zijn, stimuleren we fysieke en mentale gezondheid en bieden we mogelijkheden bij hypotheken en pensioen. We gaan bij Actief Werkt! altijd voor langdurige relaties met onze opdrachtgevers: investeren in én met elkaar. We zijn een platte organisatie die bedrijven ondersteunen bij wat ze nodig hebben op korte of langere termijn.”

Daar hoort ook bij dat je kritisch kijkt naar bedrijven, vertelt Kees Dijkstra. „Dat betekent dat we het belangrijk vinden wat werkgevers bieden aan de mensen die we ter beschikking stellen. Naast goede arbeidsvoorwaarden moet er ook een goede werksfeer en een veilige werkomgeving zijn. Een bedrijf waar onze mensen met trots willen werken. Regionaal hebben we de rol van adviespartner opgebouwd bij bedrijven waar we (langdurig) mee samenwerken. Ze vertrouwen op ons en waarderen ons.” Yvonne van Wijk: „We zijn oprecht geïnteresseerd in onze klanten, onze flexcollega’s en vakkrachten. We willen graag dat werk, werkzoekende en werkgever bij elkaar passen. We zoeken altijd naar de perfecte match. We werken vanuit vertrouwen, bundelen de krachten en zijn altijd met elkaar in gesprek.”

ww.actiefwerkt.nl

(Visited 9 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
LinkedIn
Sluiten