In samenwerking met Daling Melk- en Installatietechniek 07:52 Agri & Food

Alles in het teken van het comfort voor de koe

Dat is waar Daling Melk- en Installatietechniek, dealer van DeLaval, zich dagelijks mee bezighoudt. “We verzorgen alles in een melkstal, behalve het beton”, geeft eigenaar Leon Daling veelbetekenend aan. En dat gaat heel ver: van stalinrichting tot voersystemen en van het installeren van melkrobots tot het aanbrengen van zonnepanelen. “Alles is gericht op het comfort van de koe. Als het met de koe goed gaat, dan gaat het met de boer goed en andersom geldt dat ook.”

“De boer wil goed voor zijn koeien zorgen en daar helpen wij hem bij”, vertelt Daling. “Dat doen we door de meest innovatieve producten te leveren, die bijdragen aan betere prestaties van de melkveehouderij. Maar, onze klanten rekenen ook op een uitstekende service, onderhoud en het snel verhelpen van storingen.”


Gegevens
Met name de automatiseringsslag in de stallen zorgt ervoor dat de boer over veel gegevens van zijn koeien beschikt en dat kan de diergezondheid bevorderen. “De melkrobot van DeLaval bijvoorbeeld meet per speen wat de geleidbaarheid en melkstroomsnelheid is, wat inzicht geeft in de staat van de gezondheid van de koe. De boer kan daarmee een koe al helpen voordat het eventueel ziek wordt.”
Bij Daling Melk- en Installatietechniek werken 26 mensen die dagelijks klanten in een grote regio rondom Bedum helpen. “Met name bij een storing wil de boer snel geholpen worden”, weet Daling. “Dankzij onze omvang zijn we staat om problemen snel op te lossen, 24/7 en het hele jaar door. Zo krijgt de boer bij een storing rechtstreeks een monteur aan de telefoon. Noem het commitment met onze klanten. Als er iets is, gaan we het regelen en dat wordt gewaardeerd.”


Topsporters
Koecomfort staat te allen tijde voorop. Daling:” Denk aan de temperatuur in de stallen. Koeien zijn topsporters, die het al snel warm hebben. Ventilatie in stallen is daarom erg belangrijk. Maar, bijvoorbeeld ook fris en schoon water. Wij leveren een systeem waardoor het water dat koeien drinken altijd schoon is en dat draagt bij aan de melkproductie. Ook kunnen we een zogenaamde voerversrobot leveren. Die zorgt ervoor dat de koe altijd goed kan eten, zonder dat zij daarvoor extra inspanningen hoeft te doen. En een koe die goed eet, heeft meer weerstand en geeft meer melk.”


Restwarmte
Melk dat door de koe wordt geproduceerd moet gekoeld worden bewaard. De restwarmte die daarbij vrij komt kan gebruikt worden voor de verwarming van de woning of de stal. “We hebben in ons bestand een klant die beschikt over de meest energiezuinige stal van ons land”, geeft Daling aan. “Met die restwarmte wordt bijvoorbeeld ook het water enigszins verwarmd wat de koe drinkt. Ook dat draagt bij aan het welzijn van de koe. Zo zijn we continu bezig om het voor koe en boer zo comfortabel mogelijk te maken. Dat we dat met de beste producten kunnen doen, bij bedrijven waarvan er geen een hetzelfde is, maakt het werk echt uitdagend.”


dalingdelaval.nl

(Visited 34 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
LinkedIn
Sluiten