In samenwerking met Veni Groep 11:31 Business to Business

Bedrijfsfinancieringen lopen storm bij Veni in Groningen

Veel te doen is er altijd aan het eind van het jaar. Maar nu is het opvallend druk bij de Veni Groep in Groningen. Vooral bedrijfsfinancieringen worden de laatste tijd veel verstrekt. Oorzaken: verduurzaming en nieuwe kansen op de vastgoedmarkt.

We moeten groener worden met zijn allen. Uitstoot verminderen, voetafdruk verkleinen. Verduurzamen dus, en massaal ook. Dat is – op korte termijn – een duur geintje. „Zulke investeringen verdienen zich na meerdere jaren terug, maar daarvoor is nu geld nodig”, legt Hans Hemmes uit. Hij is mede-eigenaar van de Veni Groep, specialist in bedrijfsfinancieringen, vastgoedbeleggingen, hypotheken en verzekeringen. „De overheid gaat steeds meer regels opleggen om te verduurzamen, ondernemers moeten ook wel.”

Dus komen die ondernemers in flinken getale langs bij Hemmes, Richard Hamstra en de andere onafhankelijk adviseurs van Veni in Groningen, Leeuwarden, Zwolle en Enschede. „Sinds kort hebben we nieuwe banken en financiers in ons aanbod, zodat we in staat zijn nog meer ondernemers te helpen aan een passende financiering.”

Dat ‘passende’ mag gerust de specialiteit van het huis worden genoemd. De Veni Groep is van alle markten thuis. Bedrijfsfinancieringen, vastgoedfinancieringen, hypotheken en verzekeringen, het is er allemaal. In Groningen werken de experts sinds deze zomer samen in een nieuw onderkomen. En dat heeft grote voordelen voor de klant, betoogt mede-eigenaar Hamstra. „We zitten nu bij elkaar, kunnen direct overleggen en samen tot de beste oplossingen komen voor al onze klanten, van alle kantoren.”

Kansen verzilveren
Een uniek softwarepakket (Veni is de enige licentiehouder in Noord-Nederland) vergroot de kansen voor klanten nog eens, met name vastgoedklanten. Hemmes: „De software geeft een seintje als er meer rendement te halen is door slimme combinaties binnen het portfolio bijvoorbeeld. Ze stelt onze klanten ook in staat hun vastgoed zelf te beheren en hun rendement te verhogen. Zo optimaliseren wij de dienstverlening.”

‘Wij ontvangen veel ondernemers die altijd hun bedrijfspand huurden. En nu krijgen ze opeens de kans het pand te kopen. Daar helpen wij graag bij’

Terug naar de bedrijfsfinancieringen. Duurzaamheid is één reden voor de drukte op de markt. Er is nog een reden: kansen voor ondernemers, die alles te maken hebben met de onzekerheid. Dat klinkt tegenstrijdig, maar is het niet. Adviseur Financieringen Martijn Zaal: „Wij ontvangen veel ondernemers die altijd hun bedrijfspand huurden. En nu krijgen ze opeens de kans het pand te kopen. Daar helpen wij graag bij.”

Vastgoedeigenaren kiezen soms eieren voor hun geld. Nieuwe belastingregels, oplopende rente, stikstof, PFAS, en zeker ook de opgelegde duurzaamheidsmaatregelen kunnen leiden tot het besluit vastgoed in de verkoop te doen. „Wij kunnen kiezen uit een hele waaier geldverstrekkers om tot een mooie oplossing voor zo’n ondernemer te komen die van huur naar koop wil. En dan kan er verrassend veel.”

Bedrijfsfinancieringen worden voor meer gebruikt. Verduurzaming is al genoemd, meer werkkapitaal kan ook een reden zijn. „We filteren, brengen in kaart wat een ondernemer precies nodig heeft en gaan dan zoeken naar het optimum voor de klant. Omdat we zo’n breed aanbod hebben, is er bijna altijd een mooie kans te verzilveren.”

http://venigroep.nl

(Visited 53 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
LinkedIn
Sluiten