In samenwerking met Admifa Accountants en Adviseurs 18:28 Business to Business

‘Bij ons staat de menselijke maat voorop’

Admifa

Dat zegt Bert Schulte van Admifa Accountants en Adviseurs in Stadskanaal. Die woorden werden tijdens de coronapandemie nog maar weer eens waargemaakt. Waar collega accountants hun klanten met name wezen op de tegemoetkomingsregelingen, daar vroegen de medewerkers van Admifa vooral naar het welbevinden van de ondernemer. Het tekent de manier waarop Admifa werkt en dat heeft het kantoor de afgelopen jaren veel gebracht.

,,Uiteraard hebben wij onze klanten vervolgens ook volop geadviseerd over deze regelingen en veel aanvragen voor hen ingediend. Maar, wij wilden wel eerst weten hoe het persoonlijk met ze ging”, vertelt Schulte. Corona of niet, zo werkt Admifa altijd. „Wij hebben bijvoorbeeld veel agrariërs als klant, het komt voor dat we soms meer van de boer weten dan zijn vrouw van hem weet.”

Kennis en advies

Admifa is al vele jaren actief in de agrarische sector en dat vraagt om kennis binnen het kantoor. „Klopt, je moet weten waar je over praat, anders prikt de boer daar snel doorheen en ben je zijn vertrouwen kwijt.” Er komt veel kijken bij een boerenbedrijf anno 2022. “Naast boer is hij vooral ook ondernemer en een goed advies, zoals Admifa die kan geven, speelt vaak een cruciale rol in zijn beslissingen.”

Schulte heeft respect voor de moderne boer. „Ze leveren kwaliteit en zijn goed voor de grond, de natuur en het dierenwelzijn. Veel boeren die in de veeteelt actief zijn, kennen hun koeien bij naam. Dat is niet voor niets. Er komt veel op de boer af en het is aan hem om een balans te vinden tussen al die belangen. Maar, dat gaat nooit ten koste van het dierenwelzijn, is mijn ervaring.”

Intermediair

Vertrouwen staat voorop bij de relatie tussen Admifa en de boer. „Je kunt ons zien als intermediair tussen de boer en de diverse instanties”, zegt Schulte. „Er is vaak onbegrip en dat proberen wij weg te nemen, dat lukt alleen als je kennis van zaken hebt. Juist in zulke situaties kunnen wij ons nog beter als adviseur profileren. En als het nodig is kunnen we ook snel de juiste kennis van derden inschakelen, bijvoorbeeld op specifiek juridisch en fiscaal terrein of als het gaat om mestbeleid of omgevingsvergunningen. We onderhouden korte lijnen en kunnen daardoor snel schakelen.” Niet voor niets zit Admifa met haar 3 vestigingen (Stadskanaal, Tweede Exloërmond en Nieuw Weerdinge) in de agrarische regio. „Dichtbij onze klanten.”

‘We gaan zelf ook regelmatig de boer op’

Gevoel

„We gaan zelf ook regelmatig de boer op”, zegt Schulte met een glimlach. “Even op bezoek om te zien hoe het gaat. Wij willen gevoel hebben bij het boerenbedrijf, hoe men woont, leeft en onderneemt. Daarin zijn we oprecht geïnteresseerd.”

Om die woorden kracht bij te zetten, vertelt Schulte ten slotte dat Admifa bezig is met nieuwbouwplannen, elders in Stadskanaal. „Wat ik nu al zeker weet is dat we twee parkeerplaatsen voor tractoren gaan aanleggen. Want, zoals wij graag bij de boer op bezoek gaan, zo komen ze ook regelmatig even bij ons op kantoor langs, vandaar.”

www.admifa.nl

(Visited 15 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
LinkedIn
Sluiten