In samenwerking met Reitsma Bouw 11:16 Duurzaam / Circulaire economie, Bouw

Bouwen aan duurzame relaties

Reitsma Bouw uit Drachten is het bouwbedrijf in, van en voor Fryslân en omstreken. En dat al bijna 100 jaar. „Wij staan voor een eerlijke en nuchtere aanpak”, zegt bedrijfsleider Jan Johan de Vries. „Met korte lijntjes en ruimte voor persoonlijk contact. Een opdrachtgever weet met wie hij zaken doet; want de mensen van Reitsma Bouw zijn betrokken van begin tot eind.”

Meer dan alleen bouwen Reitsma Bouw is onderdeel van het internationaal opererende concern VolkerWessels. Dat maakt hen één van 130 lokale werkmaatschappijen. Door zowel zelfstandig te acteren in de eigen omgeving en gebruik te maken van elkaars expertise, maakt elk bedrijf binnen het concern het devies van VolkerWessels waar; ‘think global, act local’.

Samen met Rottinghuis’ Aannemingsbedrijf in Groningen en Koenen Bouw in Emmen verzorgt Reitsma Bouw de noordelijke woningbouw- en utiliteitsbouwmarkt. „We werken samen onder de vlag van VolkerWessels Bouw en Vastgoedontwikkeling Noord. Dat maakt dat we meer zijn dan een bouwbedrijf alleen”, concludeert Vincent Tuiten projectontwikkelaar bij Reitsma Bouw.

‘Weten met wie je zaken doet’

Om die slagkracht zichtbaar te maken, is onlangs een nieuw logo geïntroduceerd. Het staat symbool voor ‘richtinggevend’ en ‘vooruitstrevend’. „Elk bedrijf voert haar eigen naam, want we zijn trots op onze regionale identiteit. Met hetzelfde logo zijn we nu ook een herkenbaar onderdeel van VolkerWessels. Een sterke en solide bouwpartner.”

Expertise bundelen

„Wij bouwen niet alleen, maar ontwikkelen zelf ook vastgoed,” vertelt Vincent. „Daarbij zoeken wij actief de samenwerking met partners in de sector zoals gemeentes met een heldere visie voor een betere leefomgeving. Wij geloven in de kracht van samenwerking met partners uit de regio. Door de expertise te bundelen, van architect tot installateur en van constructeur tot schilder, zorgen we voor een grote betrokkenheid bij onze projecten. Je weet wat je van elkaar kunt verwachten en wat nodig is om een project haalbaar te maken, ook qua kosten.”

Jan Johan vult aan: „Ja, ook de prijs is belangrijk. Wij zijn helder over onze marges, zijn daarin volkomen transparant. Wij hebben een voorsprong op het gebied van digitalisering in het bouwproces. Zo werken we standaard met 3Dprogramma’s waarmee wij onze klanten direct laten zien wat een voorgesteld ontwerp tot in detail kost. Niet alleen het visuele plaatje, maar ook het financiële plaatje is direct zichtbaar. Door die transparante manier van werken, leveren we niet alleen kwaliteit binnen de gestelde targets, maar bouwen we ook aan duurzame relaties. Dat is allemaal ten voordele van de klant en de leefomgeving.”

Spreken dezelfde taal

„Een groot voordeel is dat we als ontwikkelende bouwer andere projectontwikkelaars goed begrijpen,” aldus Vincent. „Wij kennen het perspectief van de ontwikkelaar en spreken dezelfde taal. Wij denken in oplossingen. Dat komt ten goede aan de haalbaarheid en uitvoering van het project.”

‘Wij kennen het perspectief van de ontwikkelaar’

„Wij zijn trots op wat wij met elkaar op de kaart hebben gezet”, zegt Jan Johan. “Mooie bouwprojecten waar met plezier in gewoond, gewerkt, geleerd en gewinkeld wordt. Ook zijn wij blij met alle partners waarmee wij dit realiseren. Natuurlijk gaat het niet altijd makkelijk. Soms wordt het spannend. Op die momenten merk je hoe belangrijk goede samenwerking en vertrouwen zijn om een project tot een goed einde te brengen. Daar hebben wij de mensen voor binnen ons bedrijf en dat is waar wij voor staan!”

www.reitsmabouw.nl

(Visited 9 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
LinkedIn
Sluiten