In samenwerking met BouWatch 11:06 Business to Business, Bouw

‘Marktleider in tijdelijke beveiliging en toegangscontrole’

Het is alweer ruim 10 jaar geleden dat BouWatch uit Assen in Nederland begon met het bewaken van bouwplaatsen. Anno 2022 is het bedrijf marktleider en is het werkgebied uitgebreid naar onder andere Duitsland, België, Frankrijk en Groot-Brittannië. Aan die Europese expansie lijkt voorlopig geen einde te komen. Het geheim? „We doen alles in eigen beheer en kunnen daardoor snel schakelen. Daarnaast biedt dit ons de mogelijkheid om continu te innoveren”, legt Mandy Vredevoort, teamleader field sales van BouWatch uit. Een goede relatie met de klant, meedenken in oplossingen en korte lijnen doen de rest.

Van oudsher is BouWatch bekend van de beveiligingscamera’s met de groene lampen. Maar, inmiddels is het bedrijf heel veel meer. Want, of het nu gaat om tijdelijke beveiliging, een veilige werkomgeving en/of het voldoen aan weten regelgeving, bij BouWatch is de klant aan het juiste adres.

Eigen meldkamer

Dat steeds meer klanten de weg naar BouWatch weten te vinden wekt dan ook geen verbazing. Jaarlijks veroorzaken inbraken en vandalisme voor miljoenen euro’s schade op bouwplaatsen en andere terreinen. Daarom neemt de vraag naar bouwplaatsbeveiliging, gebouwbeveiliging en terreinbeveiliging steeds meer toe. BouWatch zet daarvoor slimme cameratechnieken en nauwkeurige detectiesystemen in. Vanuit een eigen meldkamer worden de bewakingsbeelden nauwlettend in de gaten gehouden. „Daardoor kan er snel worden gehandeld en neemt de pakkans toe”, geeft Mandy aan.

BouWatch krijgt steeds vaker de vraag of het bedrijf mee kan denken over een veilige werkomgeving. Vooral in de bouw is dit een issue, omdat er vaak gewerkt wordt met zware materialen en machines, maar ook op hoogte. Dat brengt risico’s met zich mee en daarin denkt BouWatch graag mee. Het gevolg: betere bescherming van arbeidskrachten en minder ongelukken.

Ook biedt BouWatch oplossingen waardoor klanten voldoen aan de wet- en regelgeving, bijvoorbeeld ten aanzien van personeelsregistratie, ontruimingssystemen en toegangscontrole. „Daarnaast hebben we compliance-oplossingen waarmee de klant eenvoudig logistieke processen kan optimaliseren, om te voldoen aan lokale verkeersregels en milieuvoorschriften.”

‘Op dit moment merken we dat de behoefte aan beveiliging toeneemt’

Compleet pakket

Al met al heeft BouWatch een compleet pakket in huis, waarmee de klant de volledige bescherming en bewaking van een bouwplaats of terrein kan regelen. „Dat kan snel”, geeft Mandy aan, „bijvoorbeeld bij calamiteiten. Voor vier uur besteld is de volgende dag geleverd, en dat is best uniek. Maar, het komt uiteraard ook voor dat we vooraf op locatie gaan en met de klant om tafel gaan zitten, om gezamenlijk een gedegen beveiligingsplan op te stellen. We denken overigens niet alleen vooraf mee, maar ook gedurende het project, waarin situaties altijd kunnen veranderen.” „We leveren advies op maat en zeker bij uitgebreide opdrachten kan dit niet vanachter een bureau. Daarom komen we altijd ter plaatse. Daarmee onderscheidt BouWatch zich en het is niet voor niets dat we met veel opdrachtgevers inmiddels een langjarige relatie hebben. We maken onze dienstverlening elke dag waar en dat willen we zo houden. Dat is onze kracht.”

Tijdelijke opvang Momenteel wordt BouWatch door veel gemeenten ingeschakeld, die de tijdelijke opvang van vluchtelingen moeten organiseren. „Dan heb je het bijvoorbeeld over het opstellen van ontruimingsplannen en tijdelijke brandinstallaties, maar ook allerlei andere zaken die geregeld moeten worden. Vanuit onze ervaring kunnen wij gemeenten daarop attenderen, die kennis hebben we in huis en daar denken we graag in mee.”

Volgens Mandy verandert de vraag van de klant continu. „Op dit moment merken we dat de behoefte aan beveiliging toeneemt, er komen steeds meer uitdagingen op klanten af. Ze nemen daarom op het gebied van beveiliging graag een ervaren partner in de hand. Maar, er speelt meer. Vervolgschades zijn hoger en als er materiaal gestolen wordt, is het maar afwachten wanneer er nieuw materiaal geleverd kan worden. Gevolg is dat het bouwproces stilstaat en dat is niet wat klanten willen.” „Daarnaast zien we steeds meer beveiligingsvraagstukken op één plek en dan moet je meerdere oplossingen kunnen aanbieden: mobiel, semi permanent, kort, bij BouWatch kan het allemaal.”

Innovatieve oplossingen

Gebruiksvriendelijk en sterk klantgericht, dat staat bij alles wat BouWatch doet voorop. Een voorbeeld is de vervanging van aggregaten door solaroplossingen. Mandy:„ We waren daar zelf al mee bezig, maar het kwam in een stroomversnelling toen de vraag vanuit de markt ontstond. Zo zijn we telkens bezig met innovatieve oplossingen, waarmee onze klanten hun voordeel kunnen doen.” In de afgelopen jaren begeven meerdere bedrijven zich op dezelfde markt als waarin BouWatch actief is. „Concurrentie houdt je scherp en alert”, geeft Mandy aan. „Die uitdaging gaan we graag aan en uiteraard willen we marktleider blijven. De omvang van ons bedrijf, de feedback van onze klanten, maar ook onze ervaringen in het buitenland helpen daarbij. Op die manier zijn en blijven we de complete beveiligingspartner voor onze klanten.”

www.bouwatch.nl

(Visited 13 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
LinkedIn
Sluiten