In samenwerking met Eco Floor Noord 11:03 Duurzaam / Circulaire economie, Bouw, Innovatie / Onderzoek

‘Duurzame en kostenbesparende dekvloer Eco2floor van Eco Floor Noord uit Joure heeft mooie toekomst voor zich’

De duurzame dekvloer met een korte levertijd, een korte droogtijd en een goede geleiding voor vloerverwarming. Dat is hoe het bedrijf Eco Floor Noord uit Joure haar duurzame en CO2-besparende Eco2floor dekvloer omschrijft voor bestaande en nieuwbouw.

Eco Floor Noord B.V. bestaat sinds 1 januari 2020 en is voortgekomen uit de samenwerking van C. van der Hauw Betonbouw en Winbo isolatie betonvloeren uit Joure. Die beide bedrijven bezitten gezamenlijk vele tientallen jaren aan ervaring als het gaat om beton, schuimbeton. Eigenaren van Eco Floor Noord zijn Catrinus van der Hauw, Arno de Winter en Ronald Boomsma.

Eco2floor zelf is een nog jong product dat ondertussen landelijk aan acht erkende betonmortelbedrijven wordt geleverd om er duurzame dekvloeren mee te mogen maken. De vraag om verwerker te worden kwam via Beton Mortel Nederland. Van der Hauw, De Winter en Boomsma zijn vervolgens met zijn drieën om tafel gaan zitten en hebben het verzoek vormgegeven middels Eco Floor Noord. Dat bedrijf opereert naast C. van der Hauw Betonbouw waar De Winter En Boomsma beiden al jaren werkzaam voor zijn en Winbo isolatie betonvloeren. Ondertussen heeft Eco Floor Noord al bij talloze particulieren en bedrijven in een straal van ongeveer tachtig kilometer rondom Joure tot grote tevredenheid de dekvloeren aangebracht.


Voordelen
Het materiaal waarmee wordt gewerkt is een zogeheten zelfnivellerend, verpompbare gietdekvloer op basis van gemalen gegranuleerde hoogovenslak (GGBS) conform NEN-EN 15167, dat al vele jaren in de betonindustrie wordt toegepast en het resultaat is van jarenlange ontwikkeling.


Kort gezegd betreft het een beetje cement met een restproduct dat wordt hergebruikt en waarmee het maken van nieuwe materialen overbodig is geworden. Dat is weer beter voor het milieu doordat uitstoot van het schadelijke CO2 wordt voorkomen, wat mede verantwoordelijk wordt gehouden voor de opwarming van de aarde en waarmee Eco2floor ook nog eens bijdraagt aan een groenere samenleving.
Ander grote voordelen van Eco2floor zijn dat de aanbrengtijd een stuk korter is dan reguliere dekvloeren en dat het lichter werk is voor werknemers uit de betonbouw, wat weer beter is voor hun lichaam. Ter vergelijking; bij bestaande cementdekvloeren kan op een dag tot ongeveer 350 vierkante meter worden aangebracht. Terwijl dat bij Eco2floor tot wel drie keer zoveel kan zijn. Daarnaast ‘sluit’ het materiaal goed om de buizen van de vloerverwarming heen, wat weer leidt tot minder stookkosten.
Een ander voordeel is dat Eco2floor een keer zo snel droogt als een reguliere cementdekvloer. Dat en de grotere oppervlakte die verwerkt kan worden zorgt er weer voor dat de bouwtijd afneemt. Hoewel Eco2floor qua aanbrengen in een hoger prijssegment zit ten opzichte van reguliere dekvloeren, zorgt de kortere bouwtijd ervoor dat er onder de streep minder kosten zijn voor de opdrachtgever.


Snelle levertijd
Ondertussen groeit niet alleen de naam van Eco Floor Noord, maar weten ook steeds meer particulieren de weg te vinden richting het bedrijf uit Joure. Grofweg strekt die lijn zich uit van Groningen tot Alkmaar.
Wat hen vooral ook aanspreekt is de snelheid waarmee kan worden geleverd. Dat kan al binnen een week en indien nodig kan er nog sneller worden geschakeld.
De drie eigenaren van Eco Floor Noord zijn er dan ook van overtuigd dat Eco2floor vanwege alle voordelen die het biedt een mooie toekomst tegemoet gaat.
„Niet alleen doordat Eco2floor een duurzaam product is, maar dus ook omdat het de bouwtijd verkort en daarmee kosten bespaart. De toekomst zal het gaan uitwijzen, daar zijn wij van overtuigd.”


Contactgegevens
Eco Floor Noord B.V. is gevestigd aan de Transportwei 18, 8501 ZP in Joure en is te bereiken via info@ecofloornoord.nl en 0513 413 230.

http://ecofloornoord.nl

(Visited 39 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
LinkedIn
Sluiten