In samenwerking met Square Dranken Nederland B.V. 12:34 Agri & Food

Een bijzondere drankengroothandel uit Groningen

Wat ooit begon met een kleine slijterij aan een vierkant plein in Groningen, is uitgegroeid tot een internationale drankengroothandel voor gedistilleerde dranken, wijnen en bieren. Square Dranken Nederland B.V., gevestigd in Groningen, beschikt in heel Europa over een fijnmazig netwerk. Tot zover lijkt Square Dranken vooral op diverse andere drankengroothandels, maar schijn bedriegt, zo bleek na een bezoek aan het hoofdkantoor (het voormalige Nederlandse Bankgebouw) aan het Hereplein in Groningen.

Niet alleen voert het bedrijf namelijk talloze exclusieve merken in het assortiment, wat vooral opvalt is dat onder de naam Spirits for Rock alcoholische dranken met rockband-thema’s worden verkocht. Bekende rock- en metalbands als Iron Maiden, Motörhead, AC DC, Slipknot, Behemoth en Volbeat verkopen hun producten via Square Dranken. “En we zijn hartstikke trots dat we ook voor Rammstein, die binnenkort naar Groningen komt, de verkoop van talloze gedistilleerde dranken mogen verzorgen”, zegt Britta Visser-Jansen, Hoofd Marketing.


Breed publiek
Het assortiment Rammstein-dranken is uitgebreid. Van tequila tot whiskey en van rum tot navy gin. “En binnenkort wordt daar een nieuw biertje aan toegevoegd. Rammstein heeft een breed publiek, van jong tot oud, zowel mannen als vrouwen. Dat zie je in het assortiment terug.” Afhankelijk van de afspraken die met de bands worden gemaakt, verzorgt Square Dranken de verkoop. “Dat kan alleen om Nederland gaan, maar het komt ook regelmatig voor dat we de verkoop in heel Europa mogen doen.”


Daarnaast organiseert Square Dranken preparty’s, afterparty’s, signeersessies, enzovoort. “Dat is afhankelijk van wat de bands willen, maar op verzoek kunnen we allerlei activiteiten rondom een concert organiseren en uiteraard komen de drankjes dan bij Square Dranken vandaan. Wij vinden het leuk dit te organiseren, omdat je daarmee als drankengroothandel iets kunt bieden wat een ander niet heeft. Daarmee onderscheiden wij ons van onze concurrenten.”


Thuiswedstrijd

Het bedrijf is er dan ook trots op dat Rammstein op 6 en 7 juli naar het Stadspark in Groningen komt. “Eindelijk een thuiswedstrijd”, zegt Britta met een glimlach. “Vergis je niet, Rammstein is een grote naam, het is niet voor niets dat beide concerten in een mum van tijd waren uitverkocht. Voor ons is het fantastisch dat Rammstein naar Groningen komt en dat wij voor hen de verkoop van dranken mogen verzorgen. Daarmee valt alles op z’n plek, wij zien dit als een beloning voor alle inspanningen die we in de afgelopen jaren hebben geleverd om een positie te verwerven in de wereld van rock- en metalbands.”


Met de naam Spirits for Rock heeft Square Dranken inmiddels een naam opgebouwd. “Waar we voorheen achter de bands aan moesten, daar worden we nu vaak benaderd met de vraag of we iets voor hen kunnen betekenen. Zo komen er nu ook bands binnen die eerst bij andere distributeurs zaten, maar mede dankzij de naam die we hebben nu voor ons kiezen.”


Exclusieve dranken
We zouden het bijna vergeten, maar naast Spirits for Rock is Square Dranken inmiddels uitgegroeid tot een internationale drankengroothandel van formaat. “We leveren natuurlijk producten die andere drankengroothandels ook leveren, maar hebben daarnaast allerlei exclusieve dranken, waarmee we ons onderscheiden.” Zo haalt het bedrijf bijvoorbeeld importmerken naar ons land, die exclusief op de Nederlandse markt worden verkocht. Denk bijvoorbeeld aan merken als Firestarter, Mermaid en Meukow Cognac. Zo vinden talloze whisk(e)ys, likeuren, rum, gin, vodka, cognac & brandy, gedistilleerd, bier en wijnen via het hoofdkantoor in Groningen hun weg naar klanten in Nederland en heel Europa. “En daar zijn we trots op.”
Tenslotte keren we nog even terug naar Rammstein. Volgens Britta gaat Groningen het merken dat de band begin juli naar Groningen komt. “We gaan tegen die tijd een aantal acties ondernemen om deze grote concerten onder de aandacht te brengen. En ja, daar mogen de drankjes van Rammstein niet bij ontbreken.”

www.squaredranken.com

(Visited 746 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
LinkedIn
Sluiten