In samenwerking met Timpa Parketadvies 09:33 Business to Business, Bouw

Een stukje natuur in huis Jan Timmer

Je kunt de weg plaveien met zaken die houten vloeren aanbieden, van discounts tot pop-upwinkels en bouwmarkten, maar nergens zit een zaak die zo authentiek omgaat met hout als in Assen. Timpa Parketadvies draagt de filosofie ‘hout leeft’ uit tot in de vezels.

Jan Timmer, oprichter en mede-eigenaar van Timpa Parketadvies: „Een houten vloer is een stukje natuur dat je in huis haalt. Wij verkopen alleen hout uit Europa met het PEFC-keurmerk, tropisch hout met het FSC-keurmerk. En op termijn ecologisch hout met het Fairtrade keurmerk. Dat geldt overigens ook voor onze lak-, lijm- en olieproducten, die zijn allemaal milieuvriendelijk. Dat maakt ons onderscheidend. Wij leveren in alle opzichten een verantwoord totaalpakket en tegen scherpe tarieven. Want een goede houten vloer hoeft helemaal niet duur te zijn.”


Reclaimed hout

Nieuw bij Timpa is het leveren van vloeren van Reclaimed hout. Dit wil zeggen dat deze Eiken vloeren gemaakt zijn van gebruikt Eiken.
Wij leveren vloer die gemaakt zijn van oude spoorbielzen. De bielzen hebben al jaren dienst gedaan als dragers voor de treinrails en deze oude bielzen worden vervangen door betondragers. De bielzen worden geschulpt en in toplagen gesneden. De toplagen worden op multiplex verlijmd en zijn klaar voor een nieuw leven!


Hof van Saksen

Timpa werkt voor particulier én utiliteit. „Voorbeelden van opdrachtgevers zijn het UMCG in Groningen, het Drents Museum in Assen, Rijkswaterstaat en natuurlijk het Hof van Saksen, waar we al sinds 2003 aan verbonden zijn. In alle boerderijen liggen houten vloeren, die wij hebben geplaatst en jaarlijks onderhouden.”


Paradepaardje

Een paradepaardje is het plaatsen van houten vloeren op vloerverwarming, waar Timpa een ruime ervaring mee heeft. „Veel mensen schrikken hiervoor terug, maar daar is absoluut geen reden voor. Mits je de juiste houtsoort kiest natuurlijk, maar daarvoor zijn wij er: we geven graag en uitgebreid advies. Het mooie van hout is dat het de opgenomen warmte geleidelijk doorgeeft, waardoor de verwarming lager kan staan. Met een watertemperatuur van 35 graden bereik je gemakkelijk een binnentemperatuur van 20 tot 21 graden.”


Bamboe

En voor wie op zoek is naar de duurzaamste optie, heeft Timpa een bijzonder product: bamboe. „We zijn leverancier van Moso, die vloeren maakt van bamboe afkomstig uit duurzame bossen en dit op milieuvriendelijke wijze verwerkt. Bij het oogsten wordt de stengel afgekapt en blijft het wortelstelsel behouden, waarop de plant in korte tijd nieuwe stelen vormt. Hierdoor heeft het kappen veel minder impact op de natuur. Het is oersterk, esthetisch schitterend, onderhoudsarm en dankzij de lage warmteweerstand ook nog eens zeer geschikt voor op de vloerverwarming. Wat wil je nog meer?”


www.timpa-parket.nl

(Visited 30 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
LinkedIn
Sluiten