In samenwerking met Empatec 11:56 Agri & Food, Werk

Empatec-afdeling Verpakken kan steeds meer werk verzetten

Efficiënt werken. Daar draait het om bij verpakken, ompakken en bestickeren. Zo ook bij de afdeling Verpakken van het Werkleerbedrijf Empatec. En zo kan er steeds meer werk worden verzet, dankzij het voortdurend optimaliseren en automatiseren van processen. “Maar de kern wordt gevormd door de mensen van Empatec, die samen het verschil maken voor een breed portfolio van opdrachtgevers.”

Bedrijfsmanager Evert Visser staat nu bijna vijf jaar aan het roer van de zelfstandige afdeling Verpakken binnen het bedrijf Empatec. Hij vertelt: „Ik heb 35 jaar in de commerciële wereld van voedingsmiddelen gewerkt en gebruik mijn kennis en ervaring nu binnen Empatec. Dat bevalt me goed.”


“Wie rondloopt bij de vakbedrijven bij Empatec ziet mensen geconcentreerd en met plezier werken. Met de beste apparatuur en hulpmiddelen. Er wordt hier professioneel gewerkt, met aandacht voor de mens omdat hier mensen werken met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dat vind ik mooi. Wij zorgen ervoor dat het werk bij de mensen past en richten het zo in dat zij het ook goed kunnen uitvoeren”, aldus Visser.
Voorbeeldje? „Als iemand niet goed kan tillen, zorgen wij voor een mechanische tilhulp, of we zorgen ervoor dat in het werkproces twee mensen het samen tillen. Wij vinden overal wel een oplossing voor.” Empatec investeert in de mensen, in hun vaardigheden en hun mentale welzijn. Zo gaan ze met steeds meer kunde en zelfvertrouwen aan de slag. Dat maakt ze waardevol. Als medewerker, maar vooral ook als mens. Voor anderen en voor zichzelf.


In de eigen Empatec-locatie in Sneek werken ruim honderd mensen, in de eigen locatie in Franeker ruim tachtig. Binnen Rentex in Bolsward heeft Empatec een afdeling van 35 mensen werken, met een eigen Empatec-Teamleider erbij die met oog voor de mens ervoor zorgt dat alles zo goed mogelijk verloopt en het werk zo goed mogelijk wordt gedaan. Ook bij ReShare in Sneek werkt een groep Empatec-mensen onder leiding van een werkleider, bij het sorteren van kleding voor het Leger des Heils. In totaal werken er bij de afdeling Verpakken driehonderd mensen.
Bedrijven als Cloetta uit Sneek, Van der Meulen uit Sneek, UCC Coffee uit Bolsward en European Aerosols uit Wolvega laten bij Empatec hun producten bestickeren en verpakken. Dat gebeurt deels handmatig en deels geautomatiseerd. „Wij doen dat uitermate professioneel, zij verwachten een foutloos niveau van ons en wij doen daar ons best voor.”
Visser: „Wij ontzorgen onze klanten bovendien, door mee te denken en mee te werken in bijvoorbeeld het regelen van het vervoer van de producten en de wijze van verpakken. Wij denken graag met onze klanten mee over hoe bepaalde zaken efficiënter kunnen.”
Het is ook mogelijk om Empatec in te schakelen voor spoedklussen. „Wij kunnen snel schakelen en leveren op de afgesproken tijd.” Bedrijven uit het werkgebied (Empatec is het Werkleerbedrijf voor de gemeenten Harlingen, Waadhoeke, Súdwest-Fryslân en De Fryske Marren, red) en daarbuiten zijn te allen tijde welkom om met Evert Visser een kopje koffie te drinken, een rondleiding te krijgen en te overleggen wat de mogelijkheden zijn.
Visser: „We denken graag mee, dus als het om iets gaat dat we nog niet eerder hebben gedaan: dan gaan we kijken hoe we dat wel kunnen doen. Wij zijn behoorlijk flexibel en kunnen ook op- en afschalen met de werkzaamheden waardoor we spoedklussen kunnen aannemen. Uiteindelijk gaan we wel voor langdurige samenwerkingen met bedrijven overigens.” Mocht er zich een incidentele spoedklus voordoen, dan is dat altijd bespreekbaar. „Wij hebben een groep medewerkers die het fijn vindt om afwisselend werk te doen, bij hen past zo’n spoedklus uitstekend.”
Steeds meer bedrijven zijn niet alleen klant, maar ook ambassadeur van Empatec. „Bedrijven vinden het mooi om met onze mensen samen te werken. Ze zien met eigen ogen welke betekenis werk heeft en hoe onze samenwerking eraan bijdraagt dat mensen zich kunnen ontwikkelen. Dat is schitterend om te zien.”

www.empatec.nl

(Visited 827 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
LinkedIn
Sluiten