In samenwerking met Maakwerk -Empatec 16:21 Onderwijs, Techniek / Maak- en procesindustrie, Werk

Empatec maakt het op maat

Grote of kleine producten van hout, producten van metaal, het monteren ervan: de nieuwe samengevoegde afdeling Maakwerk van Empatec kan het allemaal. Op maat en in series geproduceerd. Vakkundig en nauwkeurig. „Onze mensen hebben in dat opzicht een toegevoegde waarde, want ze zijn uiterst nauwkeurig en betrokken bij de producten die ze maken”, zegt Maakwerk-accountmanager Johan-Paul Yntema.

Veel Friese bedrijven maken dankbaar gebruik van de kwalitatief goede producten van Empatec. „Alles waar je als bedrijf in de huidige gespannen arbeidsmarkt geen ongeschoold personeel voor kunt vinden, kunnen wij maken.”

Zoals het zo mooi op de website van het bedrijf wordt omschreven: ‘Niet iedereen heeft de volledige loonwaarde of kan de prestatie leveren die in het reguliere bedrijfsleven wordt verwacht. Maar alle mannen en vrouwen leveren honderd procent van wat ze kunnen bijdragen.’ Yntema: „De juiste mix tussen de behoefte van de klant en de optimale inzetbaarheid van de medewerkers.”

Medewerkers erbij betrekken

De leidinggevenden bij Empatec zijn erop toegespitst dat de medewerkers doen waar ze goed in zijn en ze betrekken hen ook bij het werkproces. Vaak zien ze zelf ook hoe ze hun werk zouden kunnen verbeteren, die ideeën worden meegenomen in het productieproces. Mensen zijn daardoor trots op datgene wat ze naar eer en geweten op de best mogelijke manier maken.

Onder andere de internationaal actieve bedrijven Lankhorst uit Sneek (met allerlei kunststof producten die door Empatec-medewerkers worden geassembleerd) en Ventura uit Bolsward schakelen Empatec in. Johannes Brinksma, bedrijfsmanager Maakwerk noemt medewerkers Tim en Klaas als voorbeeld.

Tim en Klaas

„Zij maken dagelijks houten kisten voor Ventura, dat die stevige kisten gebruikt voor het wereldwijd verschepen van onderdelen van hun busdeuren.” Tim en Klaas maken er zo’n twaalf tot dertien per dag, zijn ontzettend blij en tevreden als ze hun productieaantal hebben gehaald en denken voortdurend mee aan het verbeteren van de productie.

„Wij stellen onze productie in op de wensen van de klant en ontwerpen zo een lijn waarop we de handelingen op een Henry Ford-achtige fabrieksmanier structureren. Elke medewerker krijgt een afgebakend takenpakket en precies weet dat die moet doen. Daarin zijn onze medewerkers erg goed”, zegt Johannes Brinksma.

Seriematig productiewerk

„Wij zijn sterk in kwalitatief uitstekend seriematig repeterend productiewerk verrichten”, zegt Johan-Paul Yntema. Het productiewerk wordt gerealiseerd met een indrukwekkend machinepark. Niets is te gek, alles is mogelijk. Empatec werkt vanuit Sneek en Franeker voor vier Friese gemeenten en voor een groot aantal bedrijven. „Op de afdeling montage wordt

per week 22.000 meter dakrails, met alle samengevoegde componenten, gemonteerd. Deze bestaan uit 12 verschillende deelmontage onderdelen.”

Van alles wordt er gemaakt, van stalen bakken tot stevige houten kisten voor international transport, tot liftapparatuur. Maar ook kunststof steigers, kunststof picknicktafels, transportdragers. In de hout- en montagewerkplaats in Franeker maakt Empatec strak afgewerkte meubelen en meubelonderdelen. Bijvoorbeeld onderdelen met een tandverbinding. Trailers vol steigerhout worden verwerkt voor buitenkeukens en andere buitenmeubelen. In groot volume en hoge series. Uiteraard wordt alles kwalitatief hoogwaardig afgewerkt.

Heiblokmutsen voor heipalen

In de categorie eenvoudige producten, monteert het bijvoorbeeld voorgezaagd hout tot opzetstukken voor pallets. Voor bepaalde orders ook voorzien van een metalen deel dat met klinknagels vastgeklonken wordt. Dit soort kisten worden gebruikt voor transport van metalen onderdelen. En we maken heiblokmutsen voor heipalen. Allemaal producten die goed ‘houtbaar’ zijn en vervaardigd in een indrukwekkend machinepark.

Johan-Paul Yntema: „Betrouwbaarheid, ervaring en flexibiliteit staan bij ons voorop. We denken graag mee, over engineering, over hoe we samen kunnen ontwikkelen, ontwerpen en produceren. Ook maken we producten op maat.”

De Maakwerk-machines

Maakwerk Metaal heeft uitstekende machines te beschikking voor het maken van maatwerk. De machines waarmee de medewerkers hun producten maken, zijn de zetbank Trubend 3100 en de knipbank Safanplaatschaar VS255-6, een uiterst professionele zaagbank en een dito freesmachine.

Yntema: „Onze reclameslogan is niet voor niets: ‘Dat kun je niet maken’. Wat een bedrijf maar wil, dat kunnen wij maken. „Wij hebben lassers in dienst, mensen met electronicakennis: van alles. Het is zelfs zo dat we onze mensen detacheren bij andere bedrijven, als die bedrijven – en deze mensen – daardoor goed hun werk kunnen doen en met arbeidsplezier. Dat ze kunnen doen wat bij hen past. Dan zijn mensen op hun best.”

www.empatec.nl/

(Visited 16 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
LinkedIn
Sluiten