In samenwerking met DonkerVeenstra 06:09 Techniek / Maak- en procesindustrie

Geen one size fits all aanpak

„Wij hebben een duidelijke visie op hoe wij willen werken”, zegt Reint Donker, eigenaar directeur van DonkerVeenstra. „Dat is ervaring”, vult Klaas Veenstra, tevens eigenaar directeur, aan. „We lopen al een mooi aantal jaartjes mee in de installatietechniek en toen we samen in 2018 Hoekstra Suwâld over konden nemen, grepen we dat met beide handen aan. Als de kans er is, moet je die immers pakken.”

„Met de overname hadden we een basis, maar wat we wilden was er óns bedrijf van maken. Niet alleen op papier, maar ook in werkwijze en focus. We veranderden daarom de naam naar DonkerVeenstra, maar dat was slechts het begin van de veranderingen die we wilden.”


Groei door jong te blijven

„De opdrachtgevers wisten ons vanaf het begin te vinden en om aan de groeiende vraag te blijven voldoen namen we in 2022 installatiebedrijf ITD over. Dat was een goede zet. Het gaf ons niet alleen een hernieuwde kwaliteitsimpuls.
„We willen voorop lopen en dat doe je, vinden wij, met een goede mix tussen ervaren werkkrachten en nieuwe, jonge mensen met ambitie en passie binnen je bedrijf. Om die reden werken we veel samen met scholen en geven we jongeren, ook zonder passende diploma’s, een kans binnen ons bedrijf. We hebben hier een goede en stimulerende werksfeer waarbij ons personeel zich optimaal kan ontwikkelen. We zien mensen aankomen op de fiets en vertrekken in een bus”, zegt Klaas met enig gevoel voor symboliek. „Wij worden daar erg blij van.”


„De groei gaat door. In 2023 is installatiebedrijf Wielinga overgenomen en ons personeelsbestand is daarmee vanaf de start bijna vervijfvoudigd. Ook over de provinciegrenzen blijven we zoeken naar overnamepartners.”


Groei door kennis

„We zijn dol op techniek en altijd op zoek naar de beste oplossing. Duurzaamheid is daarbij een belangrijke drijfveer. En, dat was al het geval van ver voor het klimaatakkoord van Parijs. Al 20 jaar geleden plaatsten we warmtepompen die, mede dankzij ons onderhoud, nu nog probleemloos draaien. Als eerste installatiebedrijf in het noorden plaatsten wij zonnepanelen. Nu worden accu’s interessant. Wij zijn 15 jaar geleden al begonnen met het plaatsen van accusystemen.”


‘Wij zijn 15 jaar geleden al begonnen met het plaatsen van accusystemen’


„Stilzitten is er niet bij. De vraagstukken worden groter en de technische mogelijkheden blijven zich uitbreiden. Om een goed advies te kunnen geven is veel kennis nodig. Op kantoor, onze adviseurs, maar ook van de monteurs wordt veel gevraagd. Een goed uitgewerkt plan moet ook zorgvuldig worden uitgevoerd en worden ingeregeld. Dit geldt voor het installeren, maar ook voor het onderhoud. We houden onze kennis met bijscholing up to date en we zorgen voor kwaliteitsborging. Klanten kunnen ons vertrouwen. Wij staan voor wat we zeggen en vaak ook voor meer.”


Groei in de particuliere en de zakelijke markt

„We hanteren geen one size fits all aanpak. Niet alleen het gebouw, het huis, maar ook de wijze van gebruik is belangrijk voor het juiste installatieadvies. Wij houden ervan om oplossingen te ontwerpen die een verrassende meerwaarde hebben voor de klant. Vooraf moet alles duidelijk zijn voor de klant. Alles moet aan de verwachtingen voldoen”, zegt Reint.


Klaas vult aan: „Dat geldt voor particulieren, maar ook voor zakelijke klanten zoals bij renovatieprojecten, nieuwbouwprojecten in de utiliteit, scholen, zorg, industrie en woningbouw.”


5 Jaar DonkerVeenstra
„1 juli bestaan we al weer 5 jaar. Vanuit onze ervaring hebben we van het bedrijf een kwaliteitsmerk gemaakt. We zijn innovatief geweest, we hebben de dynamiek vergroot, het klanten- en personeelsbestand enorm uitgebreid. We zijn een partner die afspraken nakomt. Ja, we maken ook onze fouten. Dat is niet erg. Elk project is uniek, immers. Uiteraard is de klant nooit de dupe van onze fouten. We lossen het altijd op. Omdat we hier eerlijk naar kijken, zijn we in staat te leren en onze werkprocessen te verbeteren.”


„Het jubileum is een memorabel moment waar we iedereen bij willen betrekken die het succes mogelijk hebben gemaakt. We denken daarbij ook aan onze klanten. Op 7 juli organiseren we een relatiedag met leuke activiteiten waarbij, vrienden, partners en klanten zijn uitgenodigd. En dan weer op naar de volgende 5 jaar.”


donkerveenstra.nl

(Visited 315 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
LinkedIn
Sluiten