In samenwerking met Henk Maas Weegschalen 15:38 Business to Business, Techniek / Maak- en procesindustrie

Henk Maas Weegschalen B.V. wil het Noorden veroveren

In 1987 begon Henk Maas senior (68) een weegschalenbedrijf in het Brabantse Veen. Zoon Henk Maas junior (36) nam het bedrijf een paar jaar geleden over. Hij heeft sinds 1 oktober ook een vestiging in Gieten. „We willen ook in het Noorden een stabiele leverancier van weegapparatuur zijn”, vertelt hij.

Het bedrijf bouwt, importeert, verkoopt, onderhoudt en kalibreert weegschalen. Dat laatste wil zeggen dat de weegschaal zo wordt ingesteld, dat ‘ie op ’t juiste gewicht blijft. Specialistisch werk, waar goed opgeleide monteurs voor worden ingezet.


Van dierweegschalen tot vliegtuigweegschalen
De weegschalen waar Henk Maas mee werkt, zijn geen weegschalen die je thuis gebruikt. „Wij verkopen alleen aan bedrijven”, legt de directeur uit. De lijst met verschillende soorten weegschalen is ellenlang. Er is zoveel dat gewogen moet worden.
Denk aan medische weegschalen, voor ziekenhuizen en diëtisten. Of dierweegschalen, voor dierenartsen. Maar ook vliegtuig-weegschalen, om vliegtuigen te wegen. „Dat doen ze door alle wielen van het vliegtuig op een weegschaal te zetten.” En wat dacht je van de wieken van windmolens, die moeten ook gewogen worden. “Om te controleren of ze goed uitgebalanceerd zijn.”


Sterke punten: voorraad en maatwerk
Henk Maas senior kwam dertig jaar geleden op het idee om een weegschaalbedrijf te beginnen toen hij op de markt stond om snoep te verkopen. Hij zocht een goede weegschaal, maar die was lastig te vinden, vertelt zijn zoon. Sindsdien maakt het bedrijf naam in weegschalenland.
„Er zijn nog een stuk of veertig bedrijven die dit doen, maar die werken niet zo breed als wij”, beweert Maas. „Ons sterke punt is de voorraad die we hebben, van zowel complete weegschalen als van weegcomponenten. Daarnaast leveren we maatwerk. We denken met de klant mee. Heb je een specifiek soort weegschaal nodig? Dan maken wij die. Ook repareren en kalibreren we op locatie.”


Wereldwijde verzoeken
Dit doet de Weegschalen B.V. van Henk Maas vooral in Nederland en België, maar ook wereldwijd. “Mensen weten ons heel goed te vinden via onze website. We krijgen aanvragen van landen uit Europa, zoals Duitsland en Tsjechië. Maar ook Paramaribo, Colombia, het Midden-Oosten en Azië.”

‘En wat dacht je van de wieken van windmolens, die moeten ook gewogen worden. Om te controleren of ze goed uitgebalanceerd zijn’


In Veen zijn er een stuk of twintig technische medewerkers in dienst. In Gieten wordt dit werk uitgevoerd door Chris de Ridder (36): specialistisch monteur. Één keer in de twee weken rijdt Maas, die ooit ook begon als monteur, van het Brabantse Veen naar Gieten. Een dikke tocht van 2,5 uur. En daarom houdt De Ridder de boel hier in het noorden verder draaiende.


Bestaande en nieuwe klanten
In de loods in Gieten is nu alleen nog een kantoor en werkplaats te vinden. Uiteindelijk moet er ook een showroom komen. De afdeling op het industrieterrein aan de Hoevenkamp 5 moet een zelfstandig filiaal worden. „We willen vanuit hier bestaande klanten beter van dienst zijn.” Want het is niet dat Henk Maas nog niet actief is in het noorden. “We leveren (en onderhouden) al aan honderden bedrijven in de noordelijke provincies.”
„Maar we willen dus ook nieuwe klanten aan ons binden”, vervolgt De Ridder. Maas knikt bevestigend. Denk aan agrarische weegschalen, laboratoriumweegschalen, palletwegers of heftruckweegsystemen. Je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken, of Henk Maas en zijn team zijn in staat een geschikt weegsysteem te ontwikkelen.


Waarom noordelijke bedrijven bij Henk Maas Weegschalen B.V. moeten aankloppen? “Onze service is persoonlijk, snel, direct en we zitten dichtbij”, zegt Maas. “En we denken altijd met de klant mee.”

www.henkmaas.nl

(Visited 93 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
LinkedIn
Sluiten