In samenwerking met Jobz-on 16:36 Business to Business, Werk

Passie en boerenverstand: „Werk zien als ambacht”

jobz-on

De arbeidsmarkt van nu? Tekort aan mensen, een toenemend aantal zelfstandigen, mensen met eigen bedrijf en een baan, stijgende flexibilisering, toenemende baanmobiliteit, zij- instromers, herintreders. Arbeidspartners Janet van der Horst en Helle Koning van Jobz-on in Sneek over oplossingen en passie.

Gepokt en gemazeld in werk vinden en zoeken. Helle Koning en Janet van der Horst zijn sinds 2011 eigenaar van het door hun opgerichte Jobzon in Sneek en nog elke dag trots op hun vak. Het vinden van de juiste match, het zoeken en vinden van de juiste baan, dat vonden en vinden ze het leukst. Nog steeds, na twintig jaar in het vak. Maar het uitzendbureau dat ze ooit begonnen, is een heel ander bedrijf geworden. Het draait om signaleren en anticiperen. Janet van der Horst: „Uitzendkrachten maken wezenlijk onderdeel uit van onze economie. Het uitzendbureau dat wij ooit waren, heeft zich ontwikkeld tot arbeidspartner, tot een bureau in werk dat meegroeit en meebeweegt met de arbeidsmarkt. Dat is wat ons vak zo mooi maakt. Snel schakelen op menselijk niveau, zorgen voor conversie, meedenken met werkzoekende en klant, heel veel afwisseling. Dicht op het probleem zitten, je boerenverstand gebruiken, duurzaam op resultaat gericht.”

‘Wij zijn niet bang voor het onbekende’

Helle Koning: „Met Jobz-on zitten we stevig in het netwerk van kleine tot grote bedrijven in zuidwest Friesland. Dat doen we bijvoorbeeld met het ‘Werken bij’- concept, om een bepaalde werkgever waarvoor wij mensen zoeken, volop in de schijnwerpers te zetten. Of we gebruiken gamification om de juiste mensen te zoeken bij de juiste baan. In de arbeidsmarkt gaat het niet om ons, maar om werkzoekers en mensenzoekers.” Janet: „Ook wij ervaren de krapte op de arbeidsmarkt, die door corona is versterkt, omdat er grote verschuivingen hebben plaatsgevonden. Het is onze taak met klanten naar oplossingen te zoeken. Soms zit dat in anders kijken naar hoe het werk georganiseerd is, kan dat efficienter? Wat kun je invullen als je werk of een paar banen anders organiseert? We zijn creatief, niet bang voor het onbekende, noem het out-of-the-box. Het gaat er om dat je helpt het probleem op te lossen en dat je mensen aan het werk helpt.”

Om de wereld van arbeid meer impuls en perspectief te bieden, hebben Helle en Janet met enkele andere ondernemers naast Jobz-on een nieuwe organisatie opgezet: Jooop Werkt! Een samenwerking van ondernemers, onderwijs en overheid om mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt duurzaam uit te plaatsen. Samen: „Er is zoveel potentieel en zo veel perspectief. Laten we werk zien en waarderen als ambacht, met alle passie, focus en geluk die er bij horen. Als wij daaraan kunnen bijdragen, doen wij het goed. Dat is ons vak.”

www.Jobz-on.nl

(Visited 11 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
LinkedIn
Sluiten