In samenwerking met Praktijk Uitzendburo Bouw 21:16 Bouw, Werk

Praktijk Uitzendburo Bouw: „Alles is mogelijk met de juiste kennis”

Luchtdicht bouwen, tegelzetten, waterdichte aansluitingen maken? Bouwen gaat niet zonder kennis, opleiden hoort bij de bouw. Jannes de Boer van Praktijk Uitzendburo Bouw in Leeuwarden is vakman en opleider. „Wij zorgen in de bouw voor de juiste mensen op de juiste plek.” Over plezier, perspectief en meer kwaliteit.

„De vraag van mensen en bedrijven staat centraal bij wat we bieden”, stelt Jannes de Boer. Hij is sinds kort in Leeuwarden bij Praktijk Uitzendburo Bouw het aanspreekpunt voor het plaatsen en ontwikkelen van uitzendkrachten in de bouw. Als timmerman in hart en nieren beseft hij het belang van kennis. De juiste mens op de juiste plek kan het verschil maken. „En dat zijn de mensen die wij uitzenden en ontwikkelen.” Hij is een vakman die graag zijn kennis overdraagt. Met zijn ervaring als timmerman, bouwvakker en aannemer is hij gepokt en gemazeld in de bouw. Hij weet wat er kan en begrijpt wat er schort. „Vakmanschap en kennis gaan hand in hand, goed bouwen begint met de juiste kennis.” Isella van der Veer van Prakrijk Uitzendburo Bouw: „Wij zorgen voor goede vakmensen in de bouw, dat betekent dat we zorgen voor vakmensen met kennis. Het leveren van mensen met kennis en kunde staat bij ons centraal: wij zorgen ervoor dat de mensen die we uitzenden, daarover beschikken.” Jannes de Boer: „Perspectief voor een goede toekomst begint met ontwikkeling van mensen. De bouw is een prachtig vakgebied, ik sta nog vaak een dag in de week ergens op de steiger. Maar ik weet ook dat als je meer wilt en verder wilt, het belangrijk is kennis te hebben van nieuwe bouwmethoden, nieuwe inzichten, regels, wetten, noem maar op. De wereld verandert in snel tempo, het werk op de bouw ook. Als je die kennisontwikkeling samen oppakt en kennis met elkaar leert delen, heb je meer draagkracht in je bedrijf en op de bouwplaats.”

Als uitzender van goed geschoolde vakmensen in de bouw, werkt Praktijk Uitzendburo Bouw samen met Bouwmensen. Die coöperatieve vereniging van bouw- en infra opleidingsbedrijven zorgt voor scholing en werkt samen met Regionale Opleidingscentra. Ze verzorgt bouwopleidingen voor jongeren, voor bijscholing van vaklieden en hulp bij ontwikkeling van goed personeelsbeleid. Met dat grote aanbod gaat Jannes de Boer gaat voor Praktijk Uitzendburo in Leeuwarden de boer op.

‘Skillspas’ en keurmerk noodzaak

„Het gaat naar bedrijven in de bouw om de vraag ‘waar ik kan jullie mee helpen als het gaat om het kunnen leveren van de juiste mensen met de juiste scholing’? Er is helaas nog veel onbekendheid met het aanbod van goede vakmensen. Wij zien scholing en opleiding als wezenlijk onderdeel van het werk. Niet alleen omdat er tekorten zijn aan goede mensen of omdat oudere werknemers stoppen en hun kennis en ervaring geborgd moet worden. Veel mensen hebben behoefte aan scholing over nieuwe inzichten, technieken, methoden of regelgeving. Ze willen zich graag ontwikkelen in hun vak en dat kan bij ons. Vraag wat wij kunnen bijdragen aan beter opgeleid personeel binnen jouw bedrijf. Daar zijn we voor! De mensen die bij ons vandaan komen, hebben altijd de juiste papieren op zak, zijn altijd gecertificeerd. Want dat is de crux van opleiden: je moet doen wat hout snijdt, het moet wettelijk kloppen en je moet mensen en bedrijven verder willen helpen. Daarom vind ik het van groot belang dat er in bouw en infra een kwaliteitskeurmerk voor opleiden mag komen.

Wij zien graag dat iedereen op de bouw een ‘skillspas’ heeft, waaruit blijkt wat hij kan en niet kan. Zeker met de nieuwe Wet Kwaliteitswaarborging vanaf komend jaar krijgt de bouw er een hele uitdaging bij. Straks moet ieder bedrijf aantonen wie wat gemaakt heeft. Dat vergt een hele andere kijk op bouwen, je moet je verantwoorden voor wat jouw mensen gemaakt hebben. Door de juiste mensen in te huren, heb je daar meer zicht en controle op, loop je minder risico.”

Kennis levert geld op

„Daarom is het inzetten op kwaliteit zo belangrijk en dat begint met mensen met de juiste kennis. Met de juiste mensen bereik je namelijk veel meer”, stelt Jannes. „Mensen die zich kunnen ontwikkelen, werken met meer plezier. Maar het is breder: in de bouw is namelijk veel meer mogelijk met de juiste kennis. Met de investeringen in de juiste mensen met de juiste kennis op de juiste plek wordt de bouw kwalitatief beter. Op die manier worden betere producten en gebouwen gemaakt op een efficiëntere manier. En dat begint met kennis en kunde, met vakmensen die op ieder moment in hun werkzame leven goed zijn opgeleid. Daar zorgen wij voor en daar doet de hele bouwketen zijn voordeel mee. Goed opgeleide uitzendkrachten houden de bouw gezond. Je maakt met die mensen de stap naar minder faalkosten en meer kwaliteit. Bent u toe aan betere vakmensen? Kijk wat wij voor u kunnen betekenen: wij zorgen voor de juiste mensen op de juiste plek.”

www.pubbouw.nl

(Visited 8 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
LinkedIn
Sluiten