In samenwerking met Bouwmensen Drenthe Noord West Overijssel 21:05 Bouw, Onderwijs

Bouwmensen biedt toekomst met vaste baan en doorgroeikansen

„De bouwwereld schreeuwt om vakmensen, ook in de installatie- en elektrotechniek. Wij hebben met elkaar een grote bouwopgave en met het oog op verduurzaming steeds meer mensen nodig.”

Johannes Noor, directeur Bouwmensen Drenthe Noord West Overijssel, vertelt over mogelijkheden die zij bieden aan leerling werknemers, die voor de duur van hun vakopleiding een arbeidscontract krijgen met zicht op baangarantie. “We kunnen nog steeds extra leerling werknemers gebruiken. Tot 1 oktober 2022 is het mogelijk je aan te melden voor onze vestigingen in Emmen en Ruinen.”

Johannes: „Bouwmensen is dé mbo-vakopleider voor alle ‘takken van sport’ in de bouw, waarbij je van niveau 2, niveau 3 naar niveau 4 kunt met een arbeidscontract vanaf de start van je opleiding. Ook leiden wij mensen op om door te groeien in het middenkader als werkvoorbereider of calculator.

Onze leerlingen werken vier dagen per week en gaan één dag per week naar school. De theorielessen wordt verzorgd door het Drenthe College (locatie Emmen) en Alfa College (locatie Ruinen), waarmee we nauw verweven zijn. Leerlingen krijgen bij Bouwmensen directe begeleiding en van uitval is nauwelijks sprake. Ruim 95% van onze leerling werknemers eindigt met een vast contract en daar zijn we harstikke trots op.”

Toekomstbestendig

“Wij richten ons sterk op toekomstgericht bouwen. Door het chronisch tekort aan materialen is ook circulair bouwen een belangrijk onderwerp. Hergebruik van materialen wordt in de toekomst steeds goedkoper”, aldus Johannes.

Bouwmensen werkt nauw samen met vmboscholen in de regio. Leerlingen van het Hondsrug College, Esdal College, Carmel College en RSG Ter Apel komen ter oriëntatie vaak eerst één dag in de week in de werkplaats van Bouwmensen om te zien hoe het bevalt. Johannes: “Wij bieden een toekomst met een vaste baan en doorgroeimogelijkheden.”

Leerlingen worden bij de beste bedrijven geplaatst Bouwmensen neemt deel in Vereniging Opleiding Bouw (VOB), waar 105 bouwbedrijven bij zijn aangesloten in Drenthe Nood West Overijssel. “Wij leiden mensen op voor deze vereniging. Zij weten wie Bouwmensen is en wij weten dat onze leerlingen bij een goed leerbedrijf terechtkomen. Het is een win-win situatie.”

Toekomstplannen

“Vanaf de start in 2018 is het aantal leerlingen verdubbeld en zien we ons in de toekomst sterk groeien. Uitbreiding en het toekomstbestendig maken van ons pand is een grote wens, waarmee we nog aantrekkelijker worden. Omdat de branches steeds meer met elkaar worden verweven, onderzoeken we de mogelijkheden om dit samen met elektro- en installatietechniek te organiseren.”

Ben jij enthousiast en benieuwd naar onze vakopleidingen met alle mogelijkheden? Kijk op www.bouwmensen-dnwo.nl en meld je aan voor de vestiging in Emmen of Ruinen.

(Visited 34 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
LinkedIn
Sluiten