In samenwerking met ELJO´s 11:56 Business to Business, Werk

‘Scoren is mooi, maar het moet wel goed’

eljos

Lokaal geworteld in Heeg, werken aan impact. “Mensen aan het werk helpen, opdrachtgevers van goed personeel voorzien, betekent dat je het goed moet willen doen.” Elbrich Speerstra en Jolanda Huizen van ELJO’s in Heeg staan voor inleven, meedenken en persoonlijk contact.

Elbrich en Jolanda leerden elkaar in 2001 als collega´s kennen, 18 jaar later hebben ze samen ELJO´s opgericht. Nuchter en gedreven vormen ze een hecht team, Elbrich naar buiten, Jolanda voor alle administratieve zaken. „We vullen elkaar goed aan. We geloven in persoonlijk contact, in het verhaal dat mensen van elkaar onderscheid. Je moet de juiste mens op de juiste plek willen zetten, je moet ze écht willen helpen. Dat lukt alleen als je weet wie je voor je hebt. De mens moet passen bij het werk, maar ook de bedrijfscultuur moet passen bij de mens, dat laatste wordt vaak onderschat. Bij twijfel zijn we eerlijk richting onze opdrachtgevers en werknemers. Past het niet dan past het niet, maar past het wel dan doen we er ook alles aan om het te laten slagen.”

Ze richten zich met ELJO’s van oudsher op vakmensen in de techniek, in de RVS industrie, de metaal, scheeps- en jachtbouw. In Heeg, maar ook in Brabant, er word door heel Nederland geleverd. Naast het leveren van technici leveren zij lokaal ook personeel in andere branches. Administratieve krachten, verkoopmedewerksters, chauffeurs. „Deze handel laten we beslist niet liggen, deze lokale vraag naar personeel waarderen we juist enorm. We zien bijvoorbeeld een groot tekort aan personeel in de horeca, deze bedrijven hebben het zo nodig een goeie inhaalslag te maken en dan heb je het personeel niet. We hebben nu 2 zomers prachtige ploegjes personeel werkzaam gehad bij verschillende horecabedrijven. Dat is voor elke betrokken partij een dikke plus, juist daarom halen wij hier zelf ook veel voldoening uit.”

‘Het ‘werken met de handen’ wordt een groot tekort gedaan in Nederland’

Buitenlands personeel draait om kwaliteit

Naast de Nederlandse werknemers bemiddelen en plaatsen zij ook Polen en Portugezen. Bij het bemiddelen van buitenlands personeel komt het persoonlijk contact in eerste instantie niet direct van pas. „Het is daarom héél belangrijk dat we met goede bemiddelaars werken, daar kijken we heel kritisch naar. Deze bemiddelaars moeten dezelfde denkwijze hebben. Je ziet zoveel voorbij komen die niet verder kijken dan alleen het snelle scoren. Wij groeien liever wat langzamer goed.”

„Wij hebben noodzakelijk uit moeten wijken naar buitenlands personeel, nieuwe aanwas van Nederlandse technici is er niet of nauwelijks. Het ‘werken met de handen’ is jarenlang niet gestimuleerd in Nederland, het is zo’n groot tekort gedaan en daar loopt heel technisch Nederland nu tegenaan. Gelukkig hebben wij naast de buitenlandse jongens toch ook een degelijke ploeg hardwerkende Nederlanders aan het werk, die koesteren wij, veel van hen zijn ook vanaf het 1e jaar voor ons werkzaam. De jeugd zou veel van hen kunnen leren.”

ELJO´s is lid van de brancheorganisatie NBBU en is gecertificeerd volgens NEN 4400-1, VCU en heeft het SNF keurmerk. Ze hebben er bewust voor gekozen de loonadministratie niet uit te besteden. Door alles in eigen beheer te houden kunnen ze ook daadwerkelijk de kwaliteit bieden waar ze voor staan. „Bij ons werken mensen, geen nummers.” Ze zijn kritisch en gaan voor een ‘solid solution’.

www.eljos.nl

(Visited 11 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
LinkedIn
Sluiten