In samenwerking met Interay Solutions 10:19 Energietransitie, Innovatie / Onderzoek, Techniek / Maak- en procesindustrie

Slimme elektronica voor industrieel gebruik

„Een bedrijf dat essentiële onderdelen of diensten levert, kan zich met onze devices onderscheiden in de markt”, zegt Wessel Koning, directeur van Interay Solutions. “Met real time informatie over het gebruik van de productiemiddelen krijg je de benodigde kennis voor een efficiënte grip op werk- en onderhoudsprocessen. Oftewel, onze techniek maakt produceren efficiënter, eenvoudiger en veiliger. Dat bespaart kosten.”

Baanbrekend
„Stel je bijvoorbeeld automatische roldeuren in een distributie centrum voor. Wanneer je bij gaat houden hoe vaak die open en dicht gaan, hoe lang ze daarover doen en als je de motorstroom gaat meten, dan krijg je, door die data slim te analyseren inzicht in de onderhoudsstatus van elke roldeur. Dit biedt unieke service- en garantiemogelijkheden en dat maakt de weg vrij voor nieuwe baanbrekende business modellen.” Onze techniek maakt produceren efficiënter, eenvoudiger en veiliger. Dat bespaart kosten.


„Een ander voorbeeld. Kostenbesparing kun je op verschillende manieren realiseren. Met gegevens omtrent bewegingen, trillingen, (veranderende) snelheden, volumes, posities enzovoort van mechanische machines kun je storingen helpen voorspellen en dus voorkomen. Op afstand monitoren en sturen (Internet of Things) en zelfs op afstand storingen verhelpen, is veel efficiënter en goedkoper dan ter plekke gaan controleren. Bovendien weet je voordat je vertrekt, mocht er iets vervangen moeten worden, welke onderdelen je mee moet nemen en wat het beste tijdstip is voor onderhoud.”


Devices die enthousiast maken
„Het ontwikkelen van slimme onderdelen start met gedegen onderzoek. Levert onze klant pompen, bijvoorbeeld, dan is het belangrijk om te weten of de pomp continu aan moet staan. Zo niet, wanneer dan wel en hoe ‘weet’ de pomp dat? Dat maatwerk vraagt om intensief meedenken met een opdrachtgever. Als de specificaties voor een nieuw product uitgewerkt zijn, gaan we ontwerpen, rekenen, simuleren, passen, meten en ook gewoon proberen en weer verbeteren. In zo’n proces word je partners van elkaar. Voor onze ‘partners’ boren we vaak een wereld aan mogelijkheden aan. ‘We hadden geen idee dat dit allemaal kon’, horen we vaak. En, ‘met jullie producten maken we het verschil’. Dat is toch fantastisch.”

www.interay.com

(Visited 8 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
LinkedIn
Sluiten