In samenwerking met Bus Industrial Tools 09:55 Business to Business, Energietransitie, Techniek / Maak- en procesindustrie

‘Voor elke vraag een oplossing’

Samen met de klant zoeken naar de beste oplossingen, dat is wat al ruim 60 jaar voorop staat bij Bus Industrial Tools. Het familiebedrijf met 11 vestigingen is een groothandel in technische gereedschappen, met meer dan 100.000 artikelen op voorraad. „We onderscheiden ons niet alleen op prijs, maar vooral door de beste total cost of ownership”, geeft directeur Schelto Bus aan, die samen met broer Henry de dagelijkse leiding heeft. „En dat is precies waar industriële bedrijven op zitten te wachten.”

De IPG LightWeld hand laserlas- en reinigings-systemen zorgen voor hoge kwaliteit laswerk.
Last dikke, dunne, reflecterende en ongelijke materiaalsoorten met en zonder draadtoevoer.
De reinigingsfunctie optimaliseert de kwaliteit en productiviteit. Je product is sneller klaar met minder handelingen.

„Duurzaamheid en milieu vinden we belangrijk. Dat voeren we in ons hele bedrijf door. Waarom kopen als je ook kunt huren, zeker wanneer je de te huren gereedschappen snel in huis hebt”, legt Erik Gies, manager operations uit.

Zekerheid over de kwaliteit biedt Bus Industrial Tools ook door het feit dat elke metaalbewerkingsmachine een QR-code heeft. „Overal ter wereld kun je op elk moment van de dag de omschrijving van de machine vinden en een datum van de keuring”, zegt Joost Holierook, manager servicecenter. „Klanten willen het goed voor elkaar hebben en opdrachtgevers willen ook de zekerheid dat er met gecertificeerde machines wordt gewerkt. Dat biedt Bus Industrial Tools.”

Schelto Bus tenslotte:„ We hebben heel veel kennis in huis en dat is belangrijk om de klant goed te kunnen adviseren. De klant moet zijn werk zo efficiënt en goedkoop mogelijk kunnen doen, zonder in te leveren op kwaliteit. Daar zorgen wij voor. Ons advies en de kwaliteit van onze artikelen en gereedschappen zijn daarin onderscheidend.”

Bus Handelsmij BV werd in 1957 in Lemmer opgericht en is uitgegroeid tot een toonaangevende technische groothandel in dagelijkse en specialistische gereedschappen. „In 1958 verhuisden mijn ouders naar Zwolle en werd de groei ingezet, zowel autonoom als door overnames.” Anno 2022 is Bus Industrial Tools uitgegroeid tot een bedrijf met ruim 250 medewerkers, waarvan het hoofdkantoor en het logistieke centrum in Zwolle zijn gevestigd.

Mijlpaal

Bus Industrial Tools telt 21 productgroepen, dat geeft het ruime assortiment van het bedrijf goed weer. Om alle klanten goed te kunnen bedienen en te voorzien van de beste service en producten, werd 5 jaar geleden een nieuw en klimaatneutraal logistiek centrum in Zwolle gebouwd. „Een belangrijke mijlpaal in ons bestaan”, zegt Bus. „Dankzij de digitalisering kunnen we onze klanten nog sneller en efficiënter bedienen.”

Klanten in de metaalverwerkende industrie kunnen werkelijk met elke vraag bij Bus Industrial Tools terecht. Regiomanager Joop van Gogh:„ Of het nu gaat om verkoop en advies, onderhoud en keuringen, logistieke oplossingen, verhuur van machines en gereedschappen; wij hebben het in huis.” Bedrijven van klein tot groot zijn klant bij Bus Industrial Tools. „We doen veel voor scheepswerven, maar ook de industrie en talloze kleinere bedrijven in de metaal zijn klant bij ons.”

Doorvragen

Bus Industrial Tools onderscheidt zich vooral met goed advies. „De klant komt met een vraag, wij vragen vaak door en kunnen daardoor een goed advies geven. Zo kom je met elkaar tot de beste oplossing waar de klant naar zoekt.”

„Ons doel is volledige ontzorging van de klant, waarbij kwaliteit voorop staat”, gaat Van Gogh verder. „Wanneer je met een klus bezig bent, wil je geen tijd kwijt zijn aan randzaken, dat lost Bus op. En dat gaat heel ver. Zo kunnen we ons computersysteem koppelen met dat van de klant, zelfs met onze webshop, waardoor we heel snel kunnen schakelen.”

Las- en snijtechniek

Lassen en snijden is één van de voornaamste specialismen van Bus Industrial Tools. Door met gerenommeerde merken samen te werken, heeft Bus altijd de juiste oplossing voor de klant. „Samen met de klant zoeken we altijd naar het beste lasproces met het hoogste rendement”, zegt Henk Krale, productmanager las- en snijtechnieken. „Bus Industrial Tools staat bekend als een betrouwbare partner, het is niet voor niets dat de klant vaak gebruik maakt van onze kennis en kunde. We hebben dan ook de nieuwste technieken in huis, zoals bijvoorbeeld het lassen met een cobot, het hand laserlassen en lasmechanisering. Het complete leveringsprogramma varieert van lasdraden en lastoortsen tot complete las- of snijinstallaties.”

Oplossingen

„Een andere specialisme is dat we het verbruik van onderdelen inzichtelijk maken. Waarom gebruikt de ene klant twee boren voor een klus, terwijl de andere klant voor dezelfde klus vijf boren gebruikt. Daar kunnen allerlei redenen voor zijn, die kunnen wij monitoren. Op die manier dragen we bij aan oplossingen, waar de klant daadwerkelijk z’n voordeel mee kan doen.”

Dat kan bijvoorbeeld ook met Smart Inventory Solutions, een systeem dat voor elke organisatie een passende oplossing biedt voor het beheer van gereedschappen en verbruiksmaterialen. „Dit systeem helpt het operationele proces rondom voorraden eenvoudig te maken met minder administratieve handelingen. Een voorbeeld van de manier waarop wij naast onze klanten staan.”

Duurzaamheid

Kwaliteit speelt binnen Bus Industrial Tools een belangrijke rol, niet voor niets is het bedrijf ISO 9001 gecertificeerd. Trots is Bus op het feit dat men ook ISO 14001 gecertificeerd is.

Een Bus lasoplossing die eenvoudig is te programmeren en constant hoge kwaliteit laswerk levert. Hierdoor lagere productiekosten.

Tenslotte een klein actueel voorbeeld van de vooruitstrevende aanpak van Bus Industrial Tools. Vanwege de stikstofuitstoot moet de industrie op zoek naar alternatieve apparaten en machines, denk bijvoorbeeld aan een generator. Schelto Bus:„ Wij hebben generatoren met accu in huis, die op zonnepanelen werken, maar alleen aanslaat als hij gebruikt wordt.”

www.bus.nl

(Visited 14 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
LinkedIn
Sluiten