In samenwerking met KwadrantGroep 11:29 Werk, Zorg, Life Sciences & Health

“Soms is het beter om op je handen te blijven zitten”

Frank Postma, basisarts bij KwadrantGroep, vertelt over deze aantrekkelijke werk- en leerplek voor artsen in Friesland. KwadrantGroep bestaat uit de zorgbedrijven Elkander, De Friese Wouden en Palet.

Frank Postma is nu een jaar afgestudeerd en sinds januari 2022 als basisarts (ANIOS) werkzaam in de ouderengeneeskunde bij KwadrantGroep. „In de ouderenzorg kom je alle ziektebeelden tegen en ook op communicatief gebied kun je veel leren. Zeker voor een arts, broodnodig.”

Ervaring is goud waard

„Die diversiteit in aanbod verrijkt je ervaring als arts. Ik luister dagelijks naar longen, het hart en ik overleg een paar keer per week met elk specialisme dat je kunt verzinnen. Eigenlijk kom je alle logieën uit het ziekenhuis, hier ook tegen. Van gynaecologie, cardiologie, tot neurologie. Alles wat ik hier leer is van toepassing op je werk als arts.”

‘Je wilt graag helpen, daarom ben je arts geworden.

Een werkdag

„Na de dagstart met collega-arts en specialistisch verpleegkundigen loop ik visite bij de cliënten en doe ik een behandeling en lichamelijk onderzoek. Ik overleg met verzorgenden en verpleegkundigen, het lab, de ergotherapeut, de fysiotherapie, psycholoog of wie ik maar nodig heb. Verder word je veel gebeld vanwege spoedjes, zoals valincidenten, onwel worden of hart- en longproblemen.”

Begeleiding

„Een van de specialisten ouderengeneeskunde van KwadrantGroep is mijn begeleider”, aldus Frank. „Ik spar met haar en overleg laagdrempelig over het behandelbeleid. Dat kan hier op elk moment van de dag.”

„Je bent in de ouderenzorg dagelijks bezig met de kwaliteit van leven van cliënten. Moet je iemand met toeters en bellen insturen naar het ziekenhuis, of is het beter om met de cliënt samen te besluiten om dit niet te doen? Je wilt graag helpen, daarom ben je arts geworden. Maar soms is niets doen beter.”

Ben je basisarts en geïnteresseerd?

En wil je net als Frank graag onderzoeken of ouderengeneeskunde bij je past? Loop een dagje mee, gegarandeerd dat je blijft! En wil je meer informatie over deze functie, opleidingsmogelijkheden of het meelopen? Kijk op onze site: www.kwadrantgroep.nl/basisarts

(Visited 12 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
LinkedIn
Sluiten