In samenwerking met ThermoNoord 15:13 Bouw

ThermoNoord realiseert unieke Xperience

Na een grondige renovatie van het ThermoNoord-verkoopkantoor in Gorredijk is er een uniek nieuw concept neergezet. Het nieuwe concept heeft de naam Xperience gekregen. De Xperience bestaat uit een showroom met werkende duurzame oplossingen, een sanitair showroom, een trainingsruimte en een Xpress die 24 uur per dag en 7 dagen in de week is geopend. ThermoNoord opereert landelijk met 11 vestigingen waarvan Gorredijk de grootste is en in 1979 het startpunt was.

ThermoNoord is een belangrijke schakel als technische groothandel voor professionele installateurs en als kenniscentrum voor duurzaamheidsvraagstukken en oplossingen. Naast de primaire taak van het leveren van de benodigde materialen op het project en het afhalen van materiaal in de Xpress, wordt het steeds belangrijker om de installateur te ondersteunen in zijn werkzaamheden. Het berekenen en adviseren van projecten of het op maat leveren van materiaal (samengesteld of zonder verpakking) zijn voorbeelden waarmee de installateur wordt ondersteund.


Verduurzaming bestaande woningen
Regiomanager Wiebe de Vries: „Het verduurzamen van bestaande woningen zien we als een enorme uitdaging in de hedendaagse en toekomstige markt. We weten dat uiteindelijk alle woningen en gebouwen in Nederland gasloos moeten worden. Dit is pas in 2050 echter in 2030 ligt er het eerste meetpunt; een reductie van 55 procent van de CO2-uitstoot ten opzichte van 1990. Met de huidige energieprijzen en met de onzekere toekomst zien we dat de verduurzaming van Nederland momenteel wat afvlakt, de noodzaak lijkt ietwat weg te vallen.”

„Het is echter nu juist de tijd om je woning of bedrijfspand klaar te maken voor de toekomst. De materialen zijn beschikbaar, een goed energielabel is momenteel een belangrijk punt in de waardebepaling, we hebben dit jaar nog gegarandeerde subsidies en de prijzen voor materiaal en arbeid zullen in de jaren richting 2030 verder gaan stijgen. En wie nu investeert profiteert meteen van lagere energiekosten en een beter wooncomfort.”


De nieuwe Xperience is er in eerste plaats voor de installateur, echter het is ook mogelijk dat de installateur zijn eindklant meeneemt naar de Xperience. De installateur en de klant kunnen in gezamenlijk overleg een verduurzamingsplan maken voor betreffende woning of bedrijfsgebouw. Dankzij een slimme methodiek en de aanwezigheid van diverse oplossingen, is het maken van een passend verduurzamingsplan dan een kwestie van enkele uren in plaats van een langlopend traject.


Het eventueel wegvallen van de huidige salderingsregeling zorgt voor een duidelijke focus op het onderling koppelen van in de woning/gebouw aanwezige apparatuur. „Door te koppelen kunnen we de opgewekte elektriciteit slim gebruiken/opslaan in plaats van dit terug te leveren aan het net. Als kenniscentrum voor de installateur volgen we dergelijke ontwikkelingen nauwlettend en we zorgen dat we altijd ‘up-to-date’ blijven.”


Gasloos ondernemen

Met de grondige renovatie die dit jaar gereed kwam, is alles gemoderniseerd. „Hoewel ons bedrijfspand in 1979 is gebouwd, zijn we al wel helemaal van het gas af”, zegt Wiebe de Vries trots. De regiomanager voor Noord-Nederland vertelt dat de 330 zonnepanelen op de daken voor voldoende energie zorgen voor de warmtepompinstallatie die het pand comfortabel verwarmt. Het is belangrijk dat je zelf ook duurzaamheidsmaatregelen uitvoert die je anderen adviseert.


Van producttraining tot erkende opleidingen
In het grote leslokaal verzorgt men in Gorredijk trainingen voor installateurs over de modernste technieken, nieuwste productinnovaties en alles wat daarbij komt kijken. De branche en de technieken veranderen voortdurend en het is belangrijk om klanten van de meest actuele informatie te voorzien. Hoe installateurs met nieuwe technieken moeten omgaan en ze hun klanten het juiste advies kunnen geven, is cruciaal.


„Daarnaast werken we samen met een landelijk opererend opleidingsinstituut voor erkende en verplichte opleidingen, zoals deze gelden voor onze klanten. In de komende jaren gaat er op wet- en regelgebied zeker nog wel het nodige wijzigen. Wordt er momenteel vooral naar energieprestatie (BENG) van een woning gekeken bij een bouwaanvraag, met de nieuwe MPG gaat er vanaf 2025 ook kritisch gekeken worden naar de milieubelasting van de woning/installatie. De huidige chemische koudemiddelen in warmtepompproducten worden in de komende jaren vervangen door natuurlijke koudemiddelen. Door het aanbieden van erkende opleidingen zorgen wij ervoor dat de installateurs de benodigde kennis en kunde lokaal kunnen ophalen.”


Xpress-winkel 24/7 geopend
Onderdeel van het Xperience concept van ThermoNoord is de Xpress winkel waar de installateur zijn materiaal snel en eenvoudig kan afhalen. In de Xpress is er standaard een ruim assortiment beschikbaar. De openingstijden zijn uniek, want de Xpress is 24/7 geopend voor de installateur die dit wenst. Kortom op elk moment kan men gebruik maken van het aanwezige assortiment. Wiebe de Vries: „Bent u nieuwsgierig naar deze mogelijkheid, kom dan even langs in Gorredijk dan leggen we het concept graag aan u uit.”


thermonoord.nl

(Visited 9 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
LinkedIn
Sluiten