In samenwerking met Rinsma Scania 10:50 Transport en Logistiek

Voor Scania ga je naar Rinsma in Berlikum en Drachten

Van de legendarische V8 tot de elektrische opvolger: voor iedere Scania ga je naar Rinsma. Daar hebben ze de passie voor vrachtwagens die je als klant zoekt. En de werkomgeving waar je als monteur thuis kunt voelen. Directeur Remko van Keulen en accountmanager Bonne Hylkema over de kracht van een kleinschalig familiebedrijf in de Friese regio.

Voor een typering van Rinsma hoeven de twee niet lang na te denken. “Familiebedrijf, kleinschalig, afspraak is afspraak, korte lijnen, flexibel en aanspreekbare mensen die begrijpen wat er speelt.” Van Keulen en Hylkema zijn mannen van de vrachtwagen. Ze groeien er allebei in op, houden van de wagens in alle soorten en maten en hebben een passie voor het merk dat al vanaf dag een bij Rinsma hoort. Scania. Rinsma in Berlikum en Drachten is Scania- dealer en garagebedrijf met twee full service werkplaatsen. Ze zijn trots op hun bedrijf en op dat bijzondere Zweedse merk. Waarom? Remko van Keulen: ,,Het is een bedrijf dat uitblinkt in betrouwbaarheid, vrachtwagens ontwikkelt die altijd kwalitatief en innovatief zijn. Zo investeert Scania veel geld in de elektrificatie van zware voertuigen en bouwt het zijn eigen accufabriek voor recyclebare accu’s naast de fabriek.” Bonne Hylkema: ,,Scania is een merk met een sterke traditie en uitstraling; niets voor niets is de V8 al vijftig jaar het trotste boegbeeld. Een diesel die voortdurend wordt aangepast aan de tijd; de nieuwste modellen rijden niet voor niets gewoon op HVO- brandstoffen. Wij omarmen ze allebei, de diesel en de elektrische Scania’s.”

Een mooie mix van klanten en mensen Rinsma bedient met de twee vestigingen in Drachten en Berlikum een mooie en gevarieerde groep klanten.. ,,In Berlikum waar de rijke historie van Rinsma is begonnen, is – inherent aan de regio – veel agrarisch werk, maar ook een hechte gemeenschap van mensen voor wie hun vrachtwagen alles is en die je hier op zaterdagochtend regelmatig aan de koffie treft”, vertelt Remko van Keulen. ,,In Drachten hebben we een 20 jaar geleden op Industrieterrein Azeven een volledig nieuw pand gebouwd. De beide werkplaatsen zijn gecertificeerd voor reparatie aan elektrische trucks.

Drachten en Berlikum hebben zo hun eigen achtergrond, cultuur en klanten. Maar het doel is altijd duidelijk: de klant weer op weg helpen. Bonne Hylkema: ,,We zijn er voor de klant, omdat we begrijpen dat zijn materieel voor alles gaat. Onze werkplaatsen zijn daarom klantgericht. We hebben allemaal hetzelfde doel voor ogen.” Remko van Keulen: ,,Degene die hier vandaag bij de receptie zit, weet net zo van de hoed en de rand als iemand die er morgen zit. En wat je niet weet vraag je aan elkaar; we houden niet van de verwarring door te denken dat iemand het wel weet.”

Afspraak is afspraak geldt voor iedereen

Het beste voor de klant, betekent dat je een goede ploeg mensen moet hebben. Wat betekent Rinsma voor de vijftig mensen die er werken? Remko van Keulen: ,,We hebben op beide vestigingen een mooie mix van mensen die langer of korter bij ons werken. De kunst is de kennis en ervaring in huis te houden en te zorgen dat je ook weer nieuwe mensen aantrekt. Goede mensen. En dat zijn mensen die zich hier thuis voelen. Omdat ze de passie voor die vrachtwagens, voor de techniek, in hun bloed hebben. Omdat ze kennis hebben en nieuwsgierig zijn naar de ontwikkelingen in hun vak. Omdat goed werk ook betekent goed geschoold blijven. Dat gaat niet over leeftijd, maar over de intrinsieke motivatie waarmee je je werk doet en hier perspectief vindt. Laatst hebben we iemand aangenomen die het zo naar z’n zin had, dat hij vroeg of zijn vader ook eens mocht komen praten. Inmiddels werken ze hier allebei, tot volle tevredenheid. Prachtig toch? Dat ontdek je alleen maar door een keer het gesprek met elkaar aan te gaan. En verder moet je nakomen wat je met elkaar afspreekt. Afspraak is afspraak geldt altijd en voor iedereen.”

Remko van Keulen

Wat betekent verduurzaming voor jullie in een wereld die voor het grootste deel uit diesel aangedreven vrachtwagens bestaat? ,,Zoals Bonne net al zei, we omarmen de diesel en die elektrische vrachtwagen, zo is het. Scania ontwikkelt zich als betrouwbaar merk voortdurend, de diesel van nu is een heel andere auto dan de diesel van 30 jaar terug. Iedereen weet dat fossiel over enkele decennia niet meer de norm is. Het is de kunst daar tijdig in mee te gaan, te zorgen dat je bent voorbereid. Daarom hebben we Drachten een paar jaar geleden volledig vernieuwd en doen we dat de komende twee jaar in Berlikum ook. Inmiddels liggen hier zonnepanelen op dak, de komende tijd vernieuwen we het front van ons pand en komen er nieuwe deuren in; daarna vernieuwen we de werkplaats.”

Gezond bedrijf, goed perspectief Bonne Hylkema: ,,Juist in deze tijd van grote veranderingen weet je dat je dat hele spectrum van diverse wagens, aandrijvingen en technieken moet blijven overzien. Het betekent dat je je in kennis, inzicht en werkplaatsinrichting voortdurend ontwikkelt om je klanten te kunnen bedienen. Dat is wat Rinsma maakt tot wat ze is: een bedrijf voor iedere rijder, iedere klant en iedere wagen.”

Remko van Keulen: ,,De sector heeft een geweldig goed perspectief, juist omdat er veel verandert in die transitie van fossiel naar niet- fossiel. Wij staan er als familiebedrijf goed voor en hebben een prachtige toekomst voor ons. Met goed werk en perspectief voor mensen die zich hier thuis voelen. Spreekt het jou ook aan, kom dan gerust langs.”

www.rinsma.nl

(Visited 13 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
LinkedIn
Sluiten