In samenwerking met VZM Uitzendgroep 12:49 Agri & Food, Werk

VZM brengt oplossing voor krappe arbeidsmarkt

Bedrijven die staan te springen om medewerkers, biedt VZM Uitzendgroep soelaas. Waarom dit uitzendbureau wél voldoende handjes kan vinden voor branches waarbinnen tekorten zijn? Directeur Bas van Zwienen: „We werven mensen in het buitenland die écht gemotiveerd zijn om het werk uit te voeren dat de meeste Nederlanders niet willen doen.”

Bas van Zwienen begon in 1997 VZM Uitzendgroep in Bleiswijk. Een van zijn klanten verhuisde naar Noordwest-Friesland, wat aanleiding was om ook een vestiging te openen in Franeker. In een paar jaar tijd is deze Friese tak flink gegroeid. Hille Bergstra, die voorheen bij een klant van VZM werkzaam was, is aangetrokken als Financial-Operational Directeur. Bergstra: „We zijn groot geworden in de glastuinbouw, maar inmiddels werven we ook voor bijvoorbeeld logistiek, schoonmaak, productie, industriële reiniging en een bakkerij. Dat maakt ons interessant voor uitzendkrachten: die kunnen op verschillende plekken aan de slag.”


Maatwerk
Een belangrijk uitgangspunt bij VZM: medewerkers moeten écht gemotiveerd zijn om een bepaalde functie te vervullen. Van Zwienen: „We hebben veel werk dat de meeste Nederlanders niet willen doen, maar mensen in het buitenland wel. In onder andere Griekenland, Bulgarije, Hongarije, Spanje en Turkije hebben we wervers die voor ons op zoek gaan naar mensen. Deze wervers weten precies wat het werk inhoudt en wat wij als bedrijf bieden, dus de mensen die naar Nederland komen om via ons aan het werk te gaan, weten wat ze gaan doen en vinden het ook leuk om die job te krijgen.”


Jobcoach
Elke arbeidsmigrant die via VZM aan het werk gaat, heeft een VZM-jobcoach aan zijn zijde. Iemand die zijn taal spreekt en de uitzendkracht zo goed mogelijk begeleidt. „De jobcoach is er voor vragen en het oplossen van problemen”, vertelt Van Zwienen. „We willen dat mensen zich hier thuis voelen”, vult Bergstra aan. „En dat betekent ook dat we ze in goede woningen onderbrengen.” VZM is SNF-gecertificeerd, wat aangeeft dat dit bedrijf arbeidsmigranten op de juiste manier huisvest. Een ander keurmerk dat VZM heeft, is het SNA-keurmerk „Iedereen wordt conform cao betaald”, legt Bergstra uit.


Flexibel
Bedrijven die een beroep doen op VZM kunnen rekenen op enthousiaste krachten waarvoor goed wordt gezorgd. Bergstra: „Wij kunnen wél die handjes bieden die bedrijven tekort komen. En we zijn flexibel. Belt een klant vanmiddag omdat hij morgen iemand nodig heeft, dan lukt ons dat in ruim 95% van de gevallen. Ook in het weekend zijn we bereikbaar. We staan naast de klant, investeren veel in ieder contact en snappen waar ze mee geholpen zijn.”


De twee heren ervaren dat het werk hen voldoening geeft, aangezien het leidt tot tevreden medewerkers en klanten. „En met mensen werken maakt elke dag anders

www.vzmuitzendgroep.nl

(Visited 93 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
LinkedIn
Sluiten