In samenwerking met Style26 10:13 Business to Business, Bouw, Duurzaam / Circulaire economie

‘Wij durven echt anders te denken’

Toen Style26 in 2018 naar het voormalig Suikerunieterrein in Groningen verhuisde was er nog bijna niets. „Niemand wilde hier naartoe”, zegt Jurian Zijlstra van Style26. Dat beeld is anno 2022 drastisch veranderd. Het terrein bruist van de activiteiten, experimenten en creativiteit. Precies de omgeving waarin Style26, Ambassadeurs van interieurs, zich prima thuis voelt. Bij Style26 durven ze anders te denken, met oog voor duurzaamheid, en dat leidt vaak tot verrassende oplossingen. „Wij maken de inrichting van een gebouw echt toegankelijk, altijd vanuit de gedachte van wat de klant wil.”

Als voorbeeld noemt Jurian het kantoor waarin de uitgever van deze krant is gevestigd. „Er zitten inmiddels meerdere bedrijven, maar elk kantoor ziet er anders uit. En daarmee lijkt het wel een beetje op dit voormalig Suikerunieterrein.”

Stadslab

Style26 was in 2018 één van de eerste huurders op het voormalig Suikerunieterrein met een serieus plan. Dat begon in het Stadslab. Het werd min of meer de kraamkamer voor ideeën en plannen die Jurian destijds met zijn voormalige compagnons had. Zo werden van diverse containers de mooiste kantoren gemaakt, vormen 3 containers de basis voor een professionele keuken, is er een meubelmakerij gevestigd en is er een soort Grand Café ruimte en tijd voor de innerlijke mens. „De grote deuren naar het terras kunnen open, waardoor er een podium ontstaat.” Zeg Kadepop en veel mensen weten wat dat betekent. Dat is dus het Stadslab. „Alles wat hier staat heeft een functie gekregen.” Tot tevredenheid van de gebruikers. „Er is hier altijd reuring”, zegt er een, „dat is niet erg, ik zit hier liever dan in een saai kantoor langs de snelweg.” Hoewel Style26 die dan wel weer aantrekkelijk kan verbouwen tot een unieke werkomgeving.

Al snel na de komst van Style26 volgden meerdere bedrijven, waaronder een IT-bedrijf, een makelaar, maar ook creatievelingen, kunstenaars, etcetera. Je kunt er sporten, eten en drinken, feesten, je kunt in het oude Zeefgebouw congressen, vergaderingen, bijeenkomsten en beurzen houden en zo kunnen we nog wel even doorgaan. In 2020 verhuisde Style26 naar een nieuw kantoor, dat volledig uit gebruikte materialen en duurzaam geproduceerde materialen is opgebouwd. „Daarmee zetten we een volgende stap in de manier waarop wij willen werken. Wij zijn geen dozenschuiver en willen ook voor het interieur bij klanten zoveel mogelijk gebruikte materialen toepassen of producten die duurzaam zijn geproduceerd.” Het is niet voor niets dat Style26 vergelijkbare kantoorgebouwen op het voormalig Suikerunieterrein heeft ingericht.

Hapklaar

„We zijn een design & build bedrijf dat er voor zorgt dat het gebouw, het interieurontwerp en de technische installaties naadloos in elkaar overgaan. Vaak moeilijke processen, die wij hapklaar maken om te realiseren. Wij zorgen dat het toegankelijk wordt. Daarin nemen we de klant van A tot Z mee en vertalen datgene wat hij of zij wil.”

De woorden duurzaamheid en hergebruik van materialen worden bij Style26 met hoofdletters geschreven. „Als men op het Provinciehuis het dak wil vervangen en de houten gordingen wil hergebruiken voor het maken van meubels, dan is men bij ons aan het juiste adres. We hebben het huidige lounge meubilair in de gangen in samenwerking met een sociale werkvoorziening gemaakt. Wil je materialen hergebruiken, dan heb je handjes nodig, daar moeten we energie insteken.”

Graanrepubliek

Zo is Style26 op dit moment ook betrokken bij de Graanrepubliek in Bad Nieuweschans. In opdracht van de Graanrepubliek vertaalt Style26 momenteel het interieurontwerp van Spring Studio. „Eten, drinken, gezelligheid en werken met grondstoffen die uit de omgeving afkomstig zijn. Dit is de wereld waar we naartoe moeten.” Het maatwerk meubilair wordt door Style26 samen met interieurbouwer Team2 in Leek verzorgd. Groningse bomen die vanwege veiligheidseisen omgekapt moesten worden, worden toegepast in het interieurontwerp. De planken worden van gerecyclede windmolenwieken gemaakt. „Zo maken we van op het oog overbodig materiaal nieuwe producten. Dat kost meer handelingen, maar is op de lange termijn goedkoper dan producten die van ver weg komen. En dan noem ik nog niet eens de gevolgen voor het milieu.”

Bewuste keuze

Op de vraag of de markt klaar is voor een verduurzamingsslag, antwoordt Jurian:„ We hebben geen keuze. We mogen de planeet niet kapot maken en zullen maatregelen moeten nemen om dat te voorkomen. Iedereen kan daar een bijdrage aan leveren, op kleine of grote schaal, maar doe in elk geval iets. Ons kantoor hebben we niet voor niets op een duurzame manier ingericht en gebouwd, dat was een bewuste keuze. We willen laten zien hoe mooi je een pand kunt inrichten met gebruikte materialen. Wij hebben er daardoor een mooier pand van gemaakt, waarbij niets standaard is. Maar wel met oog voor details en op een professionele manier. Dat is waar Style26 voor staat.”

Ambassadeur Inbuilding

Duurzaamheid speelt in alles wat Style26 doet een rol. Logisch dat het bedrijf ambassadeur is geworden van Inbuilding. Jurian:„ Elk gebouw met een lift heeft een ventilatiegat in het dak, waardoor veel warmte en energie verloren gaat. Inbuilding heeft daarvoor een slimme klep ontwikkeld, de Enev-kit. Makkelijk te installeren en de terugverdientijd ligt tussen de anderhalf en vier jaar.” Met de huidige energietarieven is dat eerder korter dan langer. Meer informatie: www.inbuilding.nl

www.style26.nl

www.wijzijnstyle26.nl

(Visited 8 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
LinkedIn
Sluiten