In samenwerking met Timpa Parketadvies 10:20 Business to Business, Bouw, Duurzaam / Circulaire economie

Een stukje natuur in huis

Je kunt de weg plaveien met zaken die houten vloeren aanbieden, van discounts tot pop-upwinkels en bouwmarkten, maar nergens zit een zaak die zo authentiek omgaat met hout als in Assen. Timpa Parketadvies draagt de filosofie ‘hout leeft’ uit tot in de vezels.

Jan Timmer, oprichter en mede-eigenaar van Timpa Parketadvies: ,,Een houten vloer is een stukje natuur dat je in huis haalt. Wij verkopen alleen hout uit Europa met het PEFC-keurmerk, tropisch hout met het FSC-keurmerk. En op termijn ecologisch hout met het Fairtrade keurmerk. Dat geldt overigens ook voor onze lak-, lijm- en olieproducten, die zijn allemaal milieuvriendelijk. Dat maakt ons onderscheidend. Wij leveren in alle opzichten een verantwoord totaalpakket en tegen scherpe tarieven. Want een goede houten vloer hoeft helemaal niet duur te zijn.”

Echt kaartje

De betrokkenheid van Timpa houdt niet op als de vloer er eenmaal ligt. ,,Drie jaar na het plaatsen, door ons of door de klant zelf, sturen we een kaartje geadresseerd aan de vloer, met daarop de vraag of wellicht een opfrisbeurt nodig is. Geen mailtje, maar gewoon een echt kaartje met de post. Veel van die kaartjes komen terug met een persoonlijke boodschap. Mensen vinden het attent en gunnen de vloer het onderhoud. Verstandig, want mits goed onderhouden kan de vloer, afhankelijk van de houtsoort, wel veertig jaar meegaan.”

Hof van Saksen Timpa werkt voor particulier én utiliteit. ,,Voorbeelden van opdrachtgevers zijn het UMCG in Groningen, het Drents Museum in Assen, Rijkswaterstaat en natuurlijk het Hof van Saksen, waar we al sinds 2003 aan verbonden zijn. In alle boerderijen liggen houten vloeren, die wij hebben geplaatst en jaarlijks onderhouden.”

Paradepaardje

Een paradepaardje is het plaatsen van houten vloeren op vloerverwarming, waar Timpa een ruime ervaring mee heeft. ,,Veel mensen schrikken hiervoor terug, maar daar is absoluut geen reden voor. Mits je de juiste houtsoort kiest natuurlijk, maar daarvoor zijn wij er: we geven graag en uitgebreid advies. Het mooie van hout is dat het de opgenomen warmte geleidelijk doorgeeft, waardoor de verwarming lager kan staan. Met een watertemperatuur van 35 graden bereik je gemakkelijk een binnentemperatuur van 20 tot 21 graden.”

Bamboe

En voor wie op zoek is naar de duurzaamste optie, heeft Timpa een bijzonder product: bamboe. ,,We zijn leverancier van Moso, die vloeren maakt van bamboe afkomstig uit duurzame bossen en dit op milieuvriendelijke wijze verwerkt. Bij het oogsten wordt de stengel afgekapt en blijft het wortelstelsel behouden, waarop de plant in korte tijd nieuwe stelen vormt. Hierdoor heeft het kappen veel minder impact op de natuur. Het is oersterk, esthetisch schitterend, onderhoudsarm en dankzij de lage warmteweerstand ook nog eens zeer geschikt voor op de vloerverwarming. Wat wil je nog meer?”

www.timpa-parket.nl

(Visited 6 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
LinkedIn
Sluiten