In samenwerking met Holiday Ice 21:03 Agri & Food

Gezond perspectief voor enthousiaste ijsjesmakers

Het gaat goed met Holiday Ice in Sint Nyk, gespecialiseerd ijsjesmaker voor de Europese retail. Het bedrijf is in oppervlakte verdubbeld door het nieuwe vrieshuis. Door verbetering van efficiency en verbreding van het assortiment stijgt de vraag naar nieuwe collega’s. Bouke, Danny en Gwen over de sfeer en hun kansen bij de grootste ijsjesfabriek van Nederland.

„We groeien structureel dankzij de juiste strategische keuzes en investeringen. Door de aanhoudende groei hebben we voortdurend nieuwe mensen nodig. We bieden perspectief, bijvoorbeeld omdat we jaarcontracten graag omzetten in vaste contracten en we in ontwikkeling en scholing van onze medewerkers investeren. Holiday Ice is een financieel gezond bedrijf en staat voor ondernemersgeest. Onze mensen staan centraal, zij zijn Holiday Ice. We zijn trots op wat we doen en hoe we dat samen doen. Sinds twee jaar werken we in vijf ploegen en dat wordt door onze mensen als zeer positief ervaren. Met de realisatie van ons nieuwe duurzame vrieshuis is de logistiek sterk verbeterd en kan een veel groter gedeelte van de productie in eigen huis opgeslagen worden. Daardoor versnelt de groei en hebben we nieuwe mensen voor zowel de productie als voor onze technische dienst nodig om nog meer te kunnen bereiken”, vertelt operationeel directeur Bart Hakbijl. Hij is trots op de ontwikkeling van Holiday Ice en haar medewerkers, waaronder Bauke, Danny en Gwen en hun bijdrage aan de groei.

Gwen Boomsma-Krijnen

“Je kunt hier groeien”

Gwen Boomsma-Krijnen uit Sint Nyk kan nog steeds wat verwonderd naar zichzelf kijken. Als meisje keek ze al met grote ogen naar die ijsfabriek in het dorp en nu werkt ze er zelf! En met enthousiasme, want als verpakkingsoperator is zij het hoofd en het hart van de “End-of-Line” afdeling. Daar worden de kleurrijke ijsdoosjes automatisch verpakt in grote dozen voor de supermarkten. Straks maakt ze de overstap naar het nieuwe vrieshuis  waar ze ook met een nieuwe functie begint als technisch operator bij de afdeling ompak waar twee lijnen komen.   „Ik ben er in gerold via het uitzendbureau met inpakwerk, heb mij verder ontwikkeld en met een vast contract als verpakkingsoperator, heb ik het enorm naar mijn zin op de “End-of-Line”. Een soms hectische afdeling, maar dat vind ik leuk. “Ja, als het hier mis gaat, loopt alles in de soep, maar ik vind het vooral geweldig om te weten hoe het allemaal werkt en wat ik kan doen om te zorgen dat het goed gaat. Hoe drukker het wordt, hoe leuker ik het vind. Dit is uitdagend werk als je stressbestendig bent, je moet het inzicht en de rust hebben. En we hebben een superleuk team, dat is echt heel fijn. Hiervoor heb ik in de horeca gewerkt, maar dit is veel leuker. Veel afwisseling, voortdurend nieuwe machines om mee te werken, we groeien, krijgen er meer collega’s bij, de sfeer is goed. En ik kan hier groeien! Moet je kijken waar ik vandaan kwam en wat ik nu mag doen!.  Ik ben ook wel trots op mezelf hoor, ik kan aanpakken wat ik leuk vind. Nu krijg ik de kans om een nieuwe functie op te zetten in het nieuwe vrieshuis, ik ga weer een opleiding doen en krijg een hele uitdaging met allemaal nieuwe machines en nieuwe processen. Dat had ik natuurlijk nooit durven dromen als klein meisje!”

“Ik zit hier op mijn plek”

Danny Bouman is sinds twee jaar teamleider Logistiek Vriescel bij Holiday Ice. „Na 18 jaar bij dezelfde werkgever wilde ik wat nieuws en dat is gelukt. Ja, in het begin vond ik dat wel spannend, want ik had het op zich naar mijn zin daar. Via via kwam ik hier terecht, eerst om iemand te vervangen wegens ziekte, via een uitzendbureau. Ik heb toen aangegeven dat ik mijn baan niet wilde inruilen voor een tijdelijk contract en dat begrepen ze hier heel goed. Dus na een korte periode uitzendbureau heb ik inderdaad een vast contract gekregen.” Danny zorgt met productie en weekplanningen in de hand voor het op de plek zetten van alle binnenkomende producten in de vriescellen en stuurt zijn collega’s aan in de vijfploegendienst. „Door de uitbreiding hebben we er 20.000 palletplaatsen bij gekregen, dus dat betekent voor ons een nieuwe aanpak. Echt mooi om te doen hoor! We hebben veel vrijheid en het is een gezond bedrijf, want anders hadden we nooit zo fors kunnen uitbreiden. Ik zit hier op mijn plek en van hieruit zou ik graag nog verder willen groeien binnen het bedrijf. Maar eerst moeten we zorgen dat de nieuwe opslag draait!”

“Vrijheid en verantwoordelijkheid”

Bouke de With werkt sinds augustus vorig jaar als teamleider Logistiek Ompak bij Holiday Ice. Een stap die hij zette om dichter bij huis te kunnen werken. Hij is met zijn neus in de boter gevallen, omdat er met de uitbreiding meteen kansen voor hem kwamen. „Ik heb eigenlijk op het juiste moment gesolliciteerd. Ik hou van logistiek en mocht direct aan de slag om een nieuwe afdeling op te zetten die ontstond door het nieuwe vrieshuis. Dat is een hele mooie uitdaging, we bouwen samen iets op dat helemaal nieuw is. Dat geldt voor iedereen, we werken straks met zo’n vijftig mensen in de piek. Ja, ik ben blij dat ik hier ben gaan werken. Het is ongedwongen hier, je wordt in je waarde gelaten en we hebben vrijheid en verantwoordelijkheid. Hoe het straks komt?

Dat is lastig in te schatten, omdat we niet weten wat er op ons afkomt. Maar dat hoort altijd bij het nieuwe. Ik kijk er enorm naar uit. We hebben een leuk team om iets mee op te bouwen en we hebben er veel plezier in. Dat is het belangrijkste, dan komt de rest ook goed!”

www.holidayice.nl

(Visited 10 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
LinkedIn
Sluiten